postez, dar nu imi permit sa comentez. de ce? prieteni stiu de ce

http://www.stirilocale.ro/constanta
........................................................................................................................................
Reporter de la Kanal D, salvat de militarii de la Centrul de Scafandri Constanta
27 Mai 2007
Alte teme propuse: accidente navale
Un reporter de la postul de televiziune Kanal D a fost salvat, sambata, de militarii de la Centrul de Scafandri Constanta dupa ce a suferit un accident de scufundare in timpul unei scufundari in mare la o epava scufundata la digul de nord al portului Constanta, transmite corespondentul NewsIn.
Ofiterul de relatii publice al Statului Major al Fortelor Navale, cpt. Florin Popoaca spune ca reporterul dispunea de echipamentul necesar si se mai scufundase dar a iesit la suprafata prea repede, iar din cauza presiunii, in sange s-au format bule de azot.
Barbatul a inceput sa se simta rau, avea dureri intre omoplati si la o mana si a necesitat interventia scafandrilor profesionisti. El a fost adus, sambata noaptea, la Centrul de Scafandri din Constanta care apartine de Fortele Navale Romane si introdus in hiperbar pentru a fi depresurizat. Scafandrii au reusit cu ajutorul echipamentelor de care dispun sa ii reduca bulele de azot din sange, iar reporterul si-a revenit. Daniel Hintergraber in varsta de 40 de ani din Bucuresti a fost ajutat de scafandri sa se refaca fara alte probleme.
Cpt. Florin Popoaca mai spune ca astfel de accidente se pot intampla in momentul in care iesirea la suprafata se face prea repede fara sa se urmeze toate procedurile.
Comentarii:
Mii de multumiri celor care mi-au salvat viata!.......
Cu aceasta ocazie vreau sa multumesc in scris, pe aceasta cale, tuturor celor care au fost implicati in operatiunea de salvare. in primul rand vreau sa-l mentionez pe Domnul Liviu Craid -Comandantul Centrului de Scafandrii din Constanta, pentru modul promt in care a actionat la primirea mea prin ordin militar in cadrul CSC, la o ora tarzie dar si patru ca nu a ezitat nici un moment in aceasta directie. Apoi Domunui Ofiter de serviciu de la Camera Hiperbarica, care mi-a acordat primul ajutor pana la sosirea echipei de specialitate. Apoi Domnului Capitan Comandor Burlacu Octavian care a condus intreaga operatiune de la camera hiberbarica in care m-am aflat pentru mai mult de 3 are . domnului maistru militar DAN POPA care a fost prezent cu mine in interiorul camerei hiperbarice si care m-a asistat pe tot parcusrsul operatiunii de decompresie, pentru a se reduce bulele de azot din tesuturi si sange si apoi eliminarea azotului din corp. apoi domnului inginer AVRAM care a tinut sub control intregul arsenal tehnic din cadrul sectiei de Medicina Navala al Centrului de Scafandrii din Constanta, dar nu in ultimului rand Marinei Militare Romane care a dat dovada inca o data de un inalt profesionalism si competenta in operatiuni de salvare si protectie a populatiei civile, atat pe timp de pace cat si pe timp de razboi. Mentionez ca eu insumi am fost instruit in perioada 1986-1988 in cadrul unei unitati militare de marina din Constanta, pe perioada de satisfacere a stadiului militar.
Comentat de:
Daniel Hintergraber