1974 - costinesti - golful inotatorului [micul golf din drepta digului vechi]
la 6 ani faceam prima intrare in marea neagra cu vizor si snorkel
drept labe aveam o pereche de sandale din vinilin intarit cu carton....de inotatoare nu putea fi vorba
erau scumpe si nu ne permiteam
tin minte ca snorkelul era ceva foarte amar la gust, dar il muscam cu incrancenare, constient fiind ca o singura ridicare a capului deasupra oglinzii de apa ar face sa se termine
un vis poate prea frumos pentru ochii mei de copil.
1983 - costinesti
la 15 ani am pus in picioare primele inotatoare mai serioase
am reusit sa cobor la adancimea de 4 metrii in free diving
scufundarile incepeau sa devina ceva serios, desi la acea vreme sculele erau foarte greiu de gasit si extrem de scumpe
1989 - costinesti
imbrac primul costum de neopren [doar bluza]
apa de mare nu mai pare atat de rece si imi permit escapade de freediving si explorare subacvatica in lunile aprilie - mai
sunt deja familiarizat cu perioadele anumitor specii de pesti si cunosc relativ bine flora si fauna subacvatica
scufundarile in fre diving castiga in adancime
reusesc sa ajung la adancimi de 8-9 metrii cu echipament bun, dar NU dedicat acestui sport
2005
ajung in croatia pentru prima data
descopar frumusetea marii adriatice in scufundarea cu butelie printr-un program "discover"
ajung pentru prima data la adancimea de 12 metrii in free diving
2005-2006
ma inscriu la scoala de scubadiving SCUBADIVER.RO si in cursul unui an reusesc sa ajung advanced scubadiver
este implinirea unui vis care s-a infiripat in anii '89 -'90....poate ca unul dintre putinele vise care au devenit realitate...
prima scufundare in pestera ISVERNA
descopar ca problemele scufundarii sunt cat se poate de serioase si ca sprijinul echipei este ceva indispensabil
2006
a doua descindere in croatia, de data asta ca scfandru avansat
prima scufundare la 40 de metrii
in freediving reusesc o scufundare la 15 metrii in conditii de mare agitata, dar relativ limpede
scufundarea si revenirea, fara probleme [dat fiind ca a fost efectuata la inceputul zilei si in conditie odihnit]
a doua scufundare in freediving, in alta zi si alta locatie la adancimea de 16 metrii
dat fiind ca am facut scufundarea imediat dupa o ora de scuba in care am ajuns si la 40 de metrii, organismul se resimte....[nu faceti asta acasa...cum ar spune cineva]
experienta din croatia a fost una serioasa
mi-am dat seama de ceea ce cred ca am gandit de cand mic fiind incercam sentimentul ca apa e mai aproape de mine decat pamantul....
am avut senzatia de oameni-pesti
OAMENII PESHTI!!!