Buna ziua,
Numele meu este Stefan si sunt nou pe forum, dar cu ceva experienta de diving. Am inceput ca mai toata lumea cu snorkeling, apoi PADI certification (NITROX), iar in ultimii 10 ani aproape exclusiv free dive. Am noroc si traiesc intr-o zona unde este permisa vanatoarea subacvatica (cu pusca), cu un sezon care incepe in jur de 1 Mai si se sfarseste in Noiembrie. Peste este destul de mult (de obicei nu te intorci cu mana goala) si destul de mare (un peshte de 5kg este "mic", 10-15 kg este "frumos" si 20-25kg este un trofeu... la peste 30 kg incepe sa fie record).
Nu mi-e clar in ce masura forumul mai este activ - dar in ipoteza ca mai este, m-ar interesa un thread despre legalizarea vanatorii subacvatice in Ro. O situatie similara este in USA, unde sunt diferente majore intre state limitrofe iar situatia este chiar ridicola pentru ca respectivele state sunt situate pe acelasi "mal" si pescuiesc in aceleasi ape. Respectivele state au campionate de vanatoare subacvatica pe care le desfasoare in statele vecine unde vanatoarea este legala. Lucrul care impiedica legalizarea vanatorii in respectivele state este un lobby foarte puternic al pescarilor cu undita (sau al pescarilor profesionisti), combinat cu o comunitate prea mica / prea slaba a scufundatorilor.
Alt subiect de interes are fi zonele unde s-ar putea face free diving in Ro, cu speranta de a vedea ceva peshte si a avea o vizibilitate de macar 5m.
In materie de SCUBA nu prea mai pot sa ajut cu informatii, dar in ceea ce priveste echipamentul de free diving si vanatoare am testat sau detin mai mult decat vreau sa recunosc (vorba bancului, "I hope that when I'm dead my wife will not sell my gear for what I told her I paid for it").
Cele bune,
Stefan
Nou pe forum
- scubadiver.ro
- Admin
- Numar de scufundari: peste 1000
- Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI
Re: Nou pe forum
Salut Stefan !
Bine ai venit pe forumul scubadiver.ro. Si in Romania dezbaterea despre vanatoare subacvatica este un subiect de larg interes. In momentul de fata legislatia este restrictiva in acest sens si acest lucru a dus la stagnarea domeniului in sensul practicarii activitatii, dar si a distributiei de echipament. Personal, nu cred ca este o idee rea sa discutam despre acest subiect intr-un thread dedicat mai ales ca dezbateri in acest sens au mai existat viewtopic.php?f=6&t=1264 .
La initiativa ta am creat aici un thread principal in care cei interesati isi pot spune punctul de vedere despre vanatoarea subacvatica.
Bine ai venit pe forumul scubadiver.ro. Si in Romania dezbaterea despre vanatoare subacvatica este un subiect de larg interes. In momentul de fata legislatia este restrictiva in acest sens si acest lucru a dus la stagnarea domeniului in sensul practicarii activitatii, dar si a distributiei de echipament. Personal, nu cred ca este o idee rea sa discutam despre acest subiect intr-un thread dedicat mai ales ca dezbateri in acest sens au mai existat viewtopic.php?f=6&t=1264 .
La initiativa ta am creat aici un thread principal in care cei interesati isi pot spune punctul de vedere despre vanatoarea subacvatica.