Force Fins

Informatii despre echipamentele de scufundare - detalii tehnice, performante, impresii, noutati
Post Reply
victor
Veteran

Force Fins

Post by victor »

Salut,

Am avut ocazia in week-endul acesta sa probez o pereche de Force Fins Pro.

Desi sunt extrem de laudate (pe de alta parte realizez si faptul ca Pro nu este varianta high-end de ~700 USD :-) ), am fost foarte surprins/dezamagit de comportarea lor. Datorita modului in care se sprijina doar pe baza labei piciorului (langa glezna, lasand degetele libere), miscarea inainte a piciorului este stranie, ai senzatia ca labele se dau peste cap; oricum miscarea inainte are randament aproape 0. Miscarea de retur, in care laba se sprijina de talpa, e ceva mai eficienta, dar nici macar nu cat niste labe banale. Buddy-ul meu, cu echipament inchiriat, dadea de doua ori din labe si trebuia sa astepte sa il ajung.

Se comporta ceva mai bine la frog kick - din cauza ca miscarea activa este tocmai cu talpa inainte, dar erau prea mici si moi ca sa imi dea suficient impuls. Am iesit din apa epuizat de parca mersesem pe munte o zi intreaga, cu gleznele sfarsite de tensiunea pe care labele le-o aplicau direct.

Oricum, am inteles ca si proprietarii acestora le-au folosit odata/de doua ori de dragul curiozitatii, apoi le-au exilat in raft, decorative.
Post Reply