Ce echipament aveti...va doriti ?

Informatii despre echipamentele de scufundare - detalii tehnice, performante, impresii, noutati
george
Junior
Numar de scufundari: 0-10

Re: Ce echipament aveti...va doriti ?

Post by george »

Am un echipament secan si este compus din:2detentoare Poseidon :ochelari Nova;consola suunto;compiutar suunto; profundometru ALARM; vestaTUSA TABATA; labele sant desperecheate una din ele este SEEMANN cealalta fara nume.
Image
george
Junior

Post by george »

CE PUTET SA-MI SPUNETI DE BUTELIILE DE ALUMINIU?
Image
divefilm
Veteran
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313

Post by divefilm »

Butelile de aluminiu nu le recomand pentru a fii folosite in Marea Neagra sau in alte ape din Romania
Gindeste-te ca vei folosi in general un costum de 7mm la scufundari in Marea Negra.
Pentru lestare o sa ai nevoie cu 6kg de plumb in plus fata de o lestare normala
de aici incep multe probleme:
1. unde pun plumb in plus
2. parametri de lucru ai BCD se modifica
Butelile de aluminiu sunt perfecte la scufundari in ape tropicale unde porti un costum cu grosimea de pana la 3mm
george
Junior

Post by george »

CE PUTET SA-MI SPUNET DE BUTEI SECAN ? CEI CU PANSONUL ACELA DESPRE CARE SE VB, DE CINE SE PUNE SI UNDE ?EU SANT DI GORJ ,CRED CA NU AM UNDE LE ANCARCA DAPAI PROBA :) MULTUMESC!
Image
george
Junior

Post by george »

george wrote:CE PUTETi SA-MI SPUNETi DE BUTEI SECAN ? CEI CU PANSONUL ACELA DESPRE CARE SE VB, DE CINE SE PUNE SI UNDE ?EU SANT DI GORJ ,CRED CA NU AM UNDE LE ANCARCA DAPAI PROBA :) MULTUMESC!
Image
george
Junior

Post by george »

george wrote:CE PUTETi SA-MI SPUNETi DE BUTEI SECAN ? CEI CU PANSONUL ACELA DESPRE CARE SE VB, DE CINE SE PUNE SI UNDE ?EU SANT DI GORJ ,CRED CA NU AM UNDE LE ANCARCA DAPAI PROBA :) MULTUMESC!
Image
pufiman
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: SSI OWD

Post by pufiman »

Daca scrii cu CAPS LOCK apasat si repeti mesajul, nu cred ca o sa-ti raspunda cineva mai repede...
Horatiu
george
Junior

Post by george »

Scuzati Din Greseaal Am Apastat pe "QUOTE" pe 2 ori.
Image
pufiman
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: SSI OWD

Post by pufiman »

Eu tocmai mi-am luat de la colegu divefilm urmatoarele:
-TRILASTIC HOOD 5 http://www.xsport.ro/index.php?produs=412812
-Trilastic Dive Boots 6.5mm http://www.xsport.ro/index.php?produs=412616
-Regulator MK17+S555+OCTOPUS R29 http://www.xsport.ro/index.php?produs=12517910
- SPG Uwatec http://www.xsport.ro/index.php?produs=28075000
- Cressi BIG EYES EVOLUTION http://www.xsport.ro/index.php?produs=DS336520 negru/negru ca si in poza
- labe Twin Jet Max http://www.xsport.ro/index.php?produs=25347200
- lanterna Scubapro NOVA LIGHT 230 http://www.xsport.ro/index.php?produs=30218250

Am deja:
- BCD Mares Origin
- Scuba diving strobe/flash + foarfeca http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0366283708

Mai urmeaza: costum Mares Flexa 5.4.3
Horatiu
george
Junior

Post by george »

Care este media de "viata" a unei butelii de scafandru?
Image
scubadiver.ro
Admin
Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI

Post by scubadiver.ro »

Butelia de scafandru este o piesa importanta din echipamentul de scafandru si tocmai de aceea pentru a avea o viata lunga de exploatare este nevoie de anumite interventii de-alungul timpului care sa asigure scafandrul ca aerul respirat din interior nu este viciat de anumiti compusi chimici rezultati din reactia fierului / aluminiului cu aerul si umezeala.

Cateva tipsuri :

1. In mod imperativ este foarte important locul unde are loc incarcarea buteliei. Tocmai de aceea este necesar sa faceti incarcare la un compresor unde sunteti siguri ca acesta este bine intretinut. Schimbarea uleiului compresorului si a filtrului de carbon sunt doua chestiuni foarte importante. Nerealizarea acestor operatiuni la timp poate genera uzarea prematura a compresorului si astfel, in momentul incarcarii, introducerea de ulei in butelie si/sau de particule de carbon dintr-un filtru trecut de perioada maxima de exploatare. Aceste reziduuri duc la blocarea si defectarea regulatoarelor de presiune, totodata ajung si in plamul scafandrului. Uleiul folosit la compresoarele pentru incarcat butelii scuba este comestibil, deci nu intoxica organismul.

2. Romania este o tara in care sezonul de diving are in general cam 6 luni, asta implica ca in celelalte 6 luni butelia sa fie depozitata corect. Este bine ca depozitarea sa fie facuta intr-un loc in care temperatura nu scade sub 0 grade celsius si deasemenea in interiorul buteliei trebuie sa existe aer cu o presiune de minim 30 bari si maxim 60 bari. Totodata, spre deosebire de depozitarea de zi cu zi, depozitarea pe termen lung a buteliei de scafandru se face in pozitie verticala. La sfarsitul perioadei de depozitare golirea buteliei este obligatorie. La aceasta etapa trebuie sa fiti foarte atenti, deoarce o golire prea rapida poate sa genereze condens in interior, iar condensul favorizeaza aparitia ruginei.

3. De fiecare data cand goliti butelia trebuie sa faceti si o inspectie vizuala cu un bec introdus in interiorul buteliei de scafandru, iar daca sesizati existenta ruginei este bine sa duceti butelia la un centru de inspectie pentru sablare. Daca totul este ok, trebue sa inspectati si ansamblul valva-robinet. Nu de putine ori au fost situatii in care butelii incarcate la 200 de bari au devenit inutilizabile pentru simplul fapt ca robinetul s-a blocat sau pur si simplu s-a rupt. Nu respirati aer depozitat mai mult de trei luni in butelia de scafandru, goliti aerul vechi si reancarcati cu aer curat.

4. La inceputul fiecarei zile de scufundare trebuie sa verificati data ultimului test hidrostatic realizat buteliei. Aceasta data este poansonata pe partea superioara abuteliei sub forma LUNA, AN. In Romania intervalul maxim de timp la care se poate realiza un test hidrostatic pentru o butelie de otel este de 5 ani, insa este posibil sa realizati acest test si la un interval de timp mai scurt.

5. Un ultim sfat este legat de depozitarea buteliilor odata ajunsi la locul de scufundare. Incercati pe cat posibil sa mentineti buteliile intr-o pozitie orizontala, pe nisip, pamant, asfalt, etc. Partea cea mai sensibila si care predispune butelia de scafandru la accidente este ansamblul valva-robinet. Nu trebuie sa existe nici un moment in care, din neatentie, rastunarea unei butelii aflate in pozitie verticala, sa duca la ruperea valvei sau strambarea acesteia. Deasemenea momentul in care transportati butelia in masina personala este unul foarte important. Daca o transportati in porbagaj, incercati pe cat posibil sa puneti butelia in pozitie orizontala, iar valva/robinetul sa fie indreptate catre interiorul masinii . Aceeasi regula se aplica si daca o transportati in interorul masinii intre scaunele din fata si bancheta din spate.

In final, daca se respecta tipsurile enumerate mai sus, durata de exploatarea a unei butelii de scafandru poate fi extinsa atat timp cat butelia trece testul hidrostatic, insa o perioada decenta de exploatare este 20 de ani. Nerespectarea regulilor de exploatarea poate sa minimizeze viata buteliei pana la 5 ani.
george
Junior

Post by george »

Multumesc pentru informatie.As mai avea o nelamurire in legatura cu HARPOANELE DE PESCUIT . Care ar fi cel mai potrivit pentru un "NOVICE" si ce acte mi-ar trebuii pentru achizitionare.
Image
Bimbo
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: naui aowd

Post by Bimbo »

aici,in Romania ,datorita unor handicapati ajunsi la putere ,vintoarea subacvatica este interzisa,asta in timp ce in toata lumea exista campionat mondial,cu etape ,calificari ,etc !Adica ai voie sa pescuiesti cu baterii de lansete,cu sonare ,momeli,atractanti,feromoni,etc ,dar nu ai voie sa te scufunzi,sa stai la pinda,sa traiesti 1-3 minute sub apa ,riscind,ca sa vinezi!Cred ca as mai putea da citeva sute de exemple in care eu sunt in contradictie si opozitie cu majoritatea legilor,actiunilor,acestui stat si constat ca nu ma prea reprezinta ,nu ma inspira si nu sunt de acord !sorry,nu e locul sa exprim mai multe...scuze!
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Stai sa apara un ecologist pe aici sa vezi ce iti spune.
Bla bla bla
divefilm
Veteran
Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313

Post by divefilm »

In Germania legislatia este similara.
Post Reply