Ce echipament aveti...va doriti ?

Informatii despre echipamentele de scufundare - detalii tehnice, performante, impresii, noutati
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Re: Ce echipament aveti...va doriti ?

Post by VALI »

stefan wrote:Am masca scubapro frameless si un snorkel.

Vreau neopren, labe, botosi, cagula, regulator, bp cu wing, manusi, consola, busola, cutit, lanterna, calculator, carcasa pentru canon. Mi-a scapat ceva?

LOL.

vine baiatuuu!!!!!!! :lol: :lol:
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
scubamario
Veteran

Post by scubamario »

Botosi si manusi de 5 mm am eu de vanzare.
Si consola.
Ieftin! :P
adonay
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by adonay »

Eu mi-am dorit si mi-am luat ( :lol: ) un Suunto Vyper Air + cablu de PC.

http://www.xsport.ro/index.php?produs=SS0144003000

Image

//Sorin
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
Misa
Veteran

Post by Misa »

adonay wrote:Eu mi-am dorit si mi-am luat ( :lol: ) un Suunto Vyper Air + cablu de PC.

http://www.xsport.ro/index.php?produs=SS0144003000

//Sorin
Super! Sa-l stapanesti sanatos.
The worst day diving is better than the best day working.

http://www.soniamisa.blogspot.com
http://www.claudiumisa.blogspot.com
divefilm
Veteran
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313

Post by divefilm »

WWW. XSPORT.RO rezolva dupa cum ati vazut dorintele http://www.xsport.ro/index.php?produs=SS0144003000
reti
Senior
Certificare/acreditare: Naui Instructor.

Post by reti »

Pai eu am asa;
costum coltri 7mm, scubapro 7 mm fara cagula.
cagula scubapro 5mm,
manusi coltri,
botosi mares
veste coltri, sopras, scubapro
labe numai de cauciuc romanesti militare .
masti .......
butelii 10, 12 coltri 15 scubapro
detentor sherwood , coltri, sopras,
computer suunto
reti
Senior

Post by reti »

Revin;
costum etans
compresor 350 bari AGRE.
butelii de 5 litri de 1 litru
...
si cred ca orice costum sau echipament este bun atata timp cat iti faci treaba cu el si te simti confortabil si in siguranta.Poate sa fie coltri, seeman sau aspek sopras sau rusesc..... ma uit la uni dintre voi si nu inteleg ce atata fala ...unele sunt atat de scumpe ca nici nu isi regasesc pretul in constructie sau in functionalitate .Labe din plastic frumoase dar care la o schimbare de regim termic se duc intr-un an.......costume sau butelli care ami de care dar toate materiile prime sunt facute dupa aceleasi standarde.....daor denumirea difera aaaaa si pretul da.Parerea mea , un costum dintr-un material neopren sau trilaminat care sa-mi serveasca la protectia termica si care sa-mi vina cat mai bine pe corp , o masca care sa fie buna si fie cu geam bun [de preferinta cele din silicon negru ,macar nu se decoloreaza in timp] ,un detentor care sa dea aer si la ape reci, o vesta de circa 24 litri ...si o pereche de labe de cauciuc ,,,,...restul este doar de moda.....
Cu respect !
Reti Mihai
Misa
Veteran

Post by Misa »

reti wrote:..... ma uit la uni dintre voi si nu inteleg ce atata fala . ,,,,...restul este doar de moda.....
Tu intrebi si tu raspunzi ?

Ori suntem in pas cu moda ori ne plac lucrurile de calitate care intr-adevar costa. Daca tot e vb de lucruri scumpe, de ce ai vesta aia de 800 E ?
The worst day diving is better than the best day working.

http://www.soniamisa.blogspot.com
http://www.claudiumisa.blogspot.com
peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

reti wrote:Revin;
costum etans
compresor 350 bari AGRE.
butelii de 5 litri de 1 litru
...
si cred ca orice costum sau echipament este bun atata timp cat iti faci treaba cu el si te simti confortabil si in siguranta.Poate sa fie coltri, seeman sau aspek sopras sau rusesc..... ma uit la uni dintre voi si nu inteleg ce atata fala ...unele sunt atat de scumpe ca nici nu isi regasesc pretul in constructie sau in functionalitate .Labe din plastic frumoase dar care la o schimbare de regim termic se duc intr-un an.......costume sau butelli care ami de care dar toate materiile prime sunt facute dupa aceleasi standarde.....daor denumirea difera aaaaa si pretul da.Parerea mea , un costum dintr-un material neopren sau trilaminat care sa-mi serveasca la protectia termica si care sa-mi vina cat mai bine pe corp , o masca care sa fie buna si fie cu geam bun [de preferinta cele din silicon negru ,macar nu se decoloreaza in timp] ,un detentor care sa dea aer si la ape reci, o vesta de circa 24 litri ...si o pereche de labe de cauciuc ,,,,...restul este doar de moda.....
Cu respect !
Reti Mihai
Nu vreau sa supar pe nimeni dar nu ma pot abtine si trebuie sa spuna ca sint de acord cu ce spune "reti"........scufundarile se fac mai ales dupa principiul KISS (Keep It Simple Stupid).....dar parerea me e ca vine si KISS da' cu timpul, dupa ce trece primul val si capeti experienta :wink:

PS: Cititi cartea mentionata de mine in alt thread: GUE_DIR_Fundamentals_of_better_diving. E o carte care va poate arata si indruma catre o anumita tinuta pentru scufundari sigure.
reti
Senior

Post by reti »

Misa tu pe mine ma intrebi de vesta ?
Daca da ,cred sau sper sa intelegi ca nu mi-am luat-o pentru MODA........ :lol:
Functional ,sunt de acord cu ea, numai ca acum si in viitorul apropiat nu cred ca o folosesc. Atata tot. Ai ras si de greseala mea cu Suunto dar de asa sunt unii ..........
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

Reti, misa - incepeti sa va indepartatati de subiectul discutiei, si miros chiar si inceputul unei dispute inutile, cum avem deja destule pe forum.
Pe scurt:
reti - in acest topic discutam despre echipamentul pe care il avem si cel pe care ni-l dorim - nimeni nu se lauda. Nu poti sa intervii intr-o astfel de discutie spunand ca ne laudam cu lucrurile la moda. Mai mult, optiunile pentru echipament ale fiecaruia se rafineaza in timp. Daca ai pareri pro sau contra unui tip de echipament, nu trebuie sa le extinzi si la posesorul acestuia. Si in final, pentru ca scufundarile sunt o ocupatie axata in egala masura pe echipament cat si pe skill, lasa-ne sa ne mandrim cu ce ne-am achizitionat pana acum cu destul efort .
misa - Incearca sa fii mai delicat in comentarea gramaticii schiopatande a posturilor altora, cat si in "punerea la punct" a membrilor forumului (cum am vazut ca ai tendinta)

PS - adminii isi rezerva dreptul sa fie mai putin delicati :twisted:
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

update de echipament:
- mai nou am minus un cutit Seemann sk21 dupa ultima scufundare in Bulgaria. Fuse, fuse si se duse.
evic29
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: nase owd

Post by evic29 »

Micul meu inventar:

1 buc furtun miflex 2,1 m
1 buc :2 x 10 l butelii 300 bari
1x 15l butelie 250 bari
1 regulator calipso
1 suunto spider
1 neopren 5mm 2 componente +abc
1 lanterna sunlite c8
1 aparat foto sony cu marine pack
1 cutit cressi
1 vesta tip wing zigle
plumb fabricatie proprie :)
botosi bare
manusi bare
busola
1 Geanta scuba cressi (mare cu roti :) )
1 tabela de scufundari nase
1 jurnal de scufundari (productie proprie,copiat dupa cel original nase si tradus in romana ; cel original fiind in maghiara )

Si cel mai important Brevetul de scafandru :)
Cred ca e tot .
Si as dori 2 regulatoare pt buteliile de 300 bari :) si un wing dive rite , un costum uscat .
In rest ape limpezi .
Last edited by evic29 on Sun Aug 23, 2009 5:58 am, edited 2 times in total.
victor
Veteran

Post by victor »

evic29 wrote:si un wing dive rite
arunca o privire la https://www.deepseasupply.com/index.php?page=products . Calitatea este superba - mult peste celelalte marci de pe piata (ca sa iti faci o idee, Halcyon-ul arata cheap pe langa, daca n-ar avea logo-uri ai crede ca DSS-ul e Halcyon de fapt). s-ar putea sa nu mai vrei dive rite dupa ce le vezi. in plus, preturile vei observa ca sunt foarte bune (mai ales daca gasesti pe cineva sa ti le aduca din USA).

p.s. tobin - proprietarul - este activ pe scubaboard (cool_hardware52), iti poate raspunde la orice intrebari ai chef despre produsele lui.
reti
Senior

Post by reti »

Salut !
Scuze , asa fac .....ai perfecta dreptate.Misa iarta-ma imi sare sare tandara din orice....hahahah sper sa ne vedem la o scufundare. :lol:
Post Reply