Aparatoare de robineti .

Informatii despre echipamentele de scufundare - detalii tehnice, performante, impresii, noutati
Post Reply
evic29
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: nase owd

Aparatoare de robineti .

Post by evic29 »

Unde gasesc asa ceva in romania?

Image
Last edited by evic29 on Wed Sep 02, 2009 7:18 pm, edited 1 time in total.
peret
Veteran
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Re: Aparatoare de robineti .

Post by peret »

??? NU am vazut asa ceva niciodata....
calin dragan
Junior
Numar de scufundari: 11-50

Post by calin dragan »

salut,

asa ceva ma indoiesc ca gasesti "de firma", fiind un accesoriu foarte specializat specific scufundarilor speologice (in romania n-am vazut pe nimeni sa se complice cu asa ceva). daca e vreo firma care il face, presupun ca e ridicol de scump. de regula cui ii trebuie si-l construieste singur (ai nevoie de un "nea caisa" pe la vreo fabrica sau atelier pentru operatiunile la care e nevoie de masini unelte de care nimeni nu are acasa)... eu am fost tentat la un moment dat de asa ceva, insa practica a dovedit ca nu-mi trebuie.
aici: http://www.plongeesout.com/ ai cateva idei (articles->techniques et matériels). si cel din fotografia ta, si ce ti-am aratat sunt de inspiratie franceza (atata ca ce ai tu in poza e adaptat pentru utilizare cu manifold, asa ca e foarte mare). mai exista si niste sisteme de inspiratie ceheasca, similare, la care insa protectia nu se prinde pe gatul buteliei, ci pe corpul acesteia.

numai bine,
calin
evic29
Veteran
Certificare/acreditare: nase owd

Post by evic29 »

Pai ma gindeam sa imi fac asa ceva oricum custom .
Mi se pare practic si la protectie si la ridicat si manipulat buteliile.O utilizare dubla .
Cei ce aveti duble de ce le apucati cind le transportati ? (sper ca nu de robineti)
peret
Veteran
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

De cind ma stiu le apuc de robineti si pe toti pe care ii stiu le apuca de robineti...(niciodata de interconexie).....si cele 2x7l si 2x15l si 2x18l, cu precizarea ca la cele din urma trebuie 2 persoane ca altfel faci hernie :-))). Ideea e ca buteliile intre ele trebuie sa fie asa de bine prinse incit una sa o poata sustine pe celalata tinindule de butelie.
PS: Eu pe duble am si 2,5kg sau 6kg greutati prinse de ele intre deasupra la backplate intre butelii deci cind toate sint asamblate cintaresc o tona :-) Sincer mi se moaie genunchii cind trebuie sa ma rostogolesc de pe spate cu ele in genunchi.....
calin dragan
Junior
Numar de scufundari: 11-50

Post by calin dragan »

salut,
dispozitivul acela nu e gandit pentru a ajuta la transport, ar trebui ca gulerele sa fie stranse foarte tare pe gatul buteliilor, ceea ce e destul de greu, avand in vedere forma si dimensiunea gatului.
eu merg numai cu duble independente (adica fara manifold), si pentru transport le prind de ce apuc (sunt foarte grele cand sunt prinse impreuna, si mai grele cand sunt complet echipate). cateodata am loc sa le duc in spate, alta data in brate, alta data de robineti. prefer ca pe distante lungi sa le duc separat si sa le asamblez la locul faptei (asta ar fi cam dificil cu manifold, de aceea probabil nimeni nu o face). robinetii nu-s de hartie, si sunt infilateati in butelie pe un filet extrem de robust, care tine la presiuni destul de mari (probabil ca mai degraba crapa butelia decat sa sara robinetul din ea). bineinteles ca daca ai manifold nu prinzi de el, si de ce nu faci asta iti dai seama daca studiezi putin constructia acestuia.

intrebarea ce trebuie sa ti-o pui e: fata de ce vrei sa protejezi robinetii? aparatorile alea sunt "bune" in scufundari speologice, si scopul e de fapt nu protectia robinetilor, ci a detentoarelor de loviturile de peretii stancosi. insa si detentoarele rezista la multe abuzuri, nici acestea nu-s niste dispozitive de unica folosinta (in special cele pe care lumea le foloseste in astfel de medii). protectiile astea sunt pe de alta parte si inca o agatatoare in plus de care sa-ti incalcesti firul ghid care o ia razna.

numai bine,
calin
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

Aparatoarea respectiva se foloseste daca vrei sa porti buteliile duble invers, cu robinetii in jos. Este gandita astfel ca atunci cand te asezi, buteliile sa stea pe aparatoare, nu pe regulatoare si valve.
Post Reply