Din punctul meu de vedere, Micromask-ul e masca perfecta. Se lipeste de fata ca o ventuza, si efectiv iti suge aerul din urechi daca inghiti in gol cu ea pe fata, la suprafata.
Cele doua lentile sunt aproape lipite de arcade, fiind mai aproape de ochi ca la orice alta masca. Acest fapt iti da un camp vizual mult marit, tinand aproape de ochi planul de refractie. (e ca si cum te-ai apropia foarte mult de un vizor, ca sa vezi ce e dincolo de el). Am testat inainte mai multe masti de la Scubapro, Mares si Cressi, si pot spune ca aceasta masca conduce detasat, avand geamurile mai aproape de ochi cu ~5mm fata de mastile de freedive si cu aprox 10-15mm fata de mastile de scuba.
Am spus deja ca are un volum interior foarte mic, si nici nu trebuie sa o egalizezi pana la 15m?
Masca Aqualung (Technisub) Micromask
-
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: naui aowd
Re: Masca Aqualung (Technisub) Micromask
cred ca ar trebui sa incerc si eu deoarece am probleme cu diferite modele.
- cristis
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
Subscriu - am si eu Micromask, o folosesc la freediving si sunt mai mult decat incantat de ea. Combinatia dintre volumul redus si campul vizual mare a facut sa fie alegerea mea inaintea altor masti de freediving : OceanEyes de la Cressi, Mares STAR LIQUID SKIN sau de scuba : Penta de la Cressi sau INFINITY si TEKNIKA de la Aqualung.
Singurele masti comparabile cu Micromask, in opinia mea sunt BIG EYES EVOLUTION de la Cressi si Sphera de la Aqualung.
Cristi
Singurele masti comparabile cu Micromask, in opinia mea sunt BIG EYES EVOLUTION de la Cressi si Sphera de la Aqualung.
Cristi
FREEology
- VALI
- Veteran
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
cristis ai masca asta?
o poti aduce la bazin deseara?
pare mai mare decat a mea totusi...[decat minima, nu decat penta]
o poti aduce la bazin deseara?
pare mai mare decat a mea totusi...[decat minima, nu decat penta]
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
-
- Senior
- Certificare/acreditare: padi aow
Am si eu 2 intrebari:cristis wrote:Subscriu - am si eu Micromask, o folosesc la freediving si sunt mai mult decat incantat de ea. Combinatia dintre volumul redus si campul vizual mare a facut sa fie alegerea mea inaintea altor masti de freediving : OceanEyes de la Cressi, Mares STAR LIQUID SKIN sau de scuba : Penta de la Cressi sau INFINITY si TEKNIKA de la Aqualung.
Exista vreun motiv pentru care o masca de freediving sa fie nepotrivita pentru scuba?
Cum sta la capitolul distorsiuni optice?
Mersi.
- cristis
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
sigur, e masca mea pe care o folosesc " zi de zi" , cea cu care am mai fost la bazin
FREEology
@motanix - mastile de freedive au un camp vizual usor redus fata de cele de scuba datorita efortului de a reduce la minim volumul interior. In rest, pot fi folosite cu succes si la scuba. Micromask e categorisita de producator ca masca de scuba, dar care datorita volumului interior redus poate fi folosita si la freedive. Singurul fel in care poti testa campul vizual al unei masti este sub apa, comparand repere din exterior. In aer, toate sunt la fel. Distorsiuni optice apar daca strangi cureaua prea tare si curbezi masca.
- VALI
- Veteran
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
cand faci scufundare de adancime, ultimul lucru la care te gandesti este environementul
pe de alta parte la scuba, tocmai acesta conteaza, deci trebuie sa ai camp vizual mare
egalizarea oricarui tip de masca se face usor in scuba, pentru ca aer este la discretie
in freediving ca sa poti egaliza trebuie sa sufli pe nas aer din plamani din acea "gura de aer" pe care ai luat-o cu tine in scufundare
pe de alta parte la scuba, tocmai acesta conteaza, deci trebuie sa ai camp vizual mare
egalizarea oricarui tip de masca se face usor in scuba, pentru ca aer este la discretie
in freediving ca sa poti egaliza trebuie sa sufli pe nas aer din plamani din acea "gura de aer" pe care ai luat-o cu tine in scufundare
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
-
- Senior
- Certificare/acreditare: padi aow
Multam fain.