Arabia Saudita - Jeddah - Marea Rosie

Locuri in care v-ati scufundat, date, descrieri, impresii.
Post Reply
peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Arabia Saudita - Jeddah - Marea Rosie

Post by peret »

Cine vrea sa aiba parte de Marea Rosie pustie, sa incerce Arabia Saudita. Nu e usor de ajuns acolo din cauza regulilor stricte de acordare a vizelor dar daca resuesti este foarte recomadat loc deoarece nu-i mai nimeni pe acolo deoarece turism in afara de cel religios nu exista asa ca ai marea rosie doar pentru tine.

Scufundari poti face fie cu un Club de diving local fie de unul singur + buddy.

Daca te decizi la versiune de unul singur + buddy (ce-a mai recomdata dealtfel) trebuie sa anunti paza de coasta despre ce vrei sa faci si unde te duci. E foarte indicat sa nu cumva sa sari peste etapa asta ca ajungi faci scufundare in inchisoare cit ai zice peste asa gata echipat. SI daca am declarat tot am avut parte de elicopterul pazei de coaste oprit la 10 metri de capul meu pentru a verifica prin radio daca am declarat ce facem. Deci repet, nu sariti peste regula asta ca e de jale.
Nu vreu sa intru in prea multe amanunte dar plaja este privata intrucit nu e voie sa apari dezbrcat (costum de baie) in public sub nici o forma ca barbat si cu pedeapsa grava ca femeie.

Locatia: Al Bilad Beach - Jeddah - Arabia Saudita
Intrare: Scufundare de pe mal
Dificultate: Inceptatori / avansati (pt scufundari la mai mult de 18m)
Adicimea: 10m / 50m (in trepte)
Curent: minim sau 0
Locatie: http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&sou ... 13089&z=17
Echipament de inchiriat (extrem de ieftin): 30 SAR (Saudi Arabian Rial) = 7 EURO / zi tot setul (BCD, Regulator, WetSuit + butelii cite te tin balamalele si tabelele)
Inchirierea se poate face de la diversele cluburi de scufundari de pe coasta sau chiar pe plaja daca e deschis magazinul.
Temperature apei: 32 grade Celsius la suprafata / 28 grade Celsius la 31 m
Costum: 3mm Shorty dar se poate si fara.
Vizibilitate: 20m
Detalii recif in anexa.
Exemplu diving log atasat.
Attachments
Intrare dificila din cauza valurilor/stincilor.
Intrare dificila din cauza valurilor/stincilor.
DSC01311.jpg (293.54 KiB) Viewed 5276 times
Exemplu diving log
Exemplu diving log
Dive_037_Graph.jpg (138.77 KiB) Viewed 5276 times
Sectiune recif
Sectiune recif
sc00564c22.jpg (688.23 KiB) Viewed 5275 times
Post Reply