Page 1 of 4
Lacuri
Posted: Tue Mar 14, 2006 11:24 pm
by dell_ser
Ce lacuri sunt interesante pentru scufundare prin zona Bucuresti ?
Posted: Thu Apr 27, 2006 11:32 pm
by Andrei S
Pe langa Bucuresti nu prea sunt dar la 2-4 h de mers cu masina sunt o gramada.
Posted: Sun May 07, 2006 1:40 am
by nick
lacul IOR e destul de interesant. nu mai stiu acum cum e, insa in urma cu doi ani cand m-am scufundat ultima oara acolo era limpede (ma rog, 4-5m vizibilitate), adancimea maxima 6 m pe fundul unei adancituri din mijlocul lacului (o zona foarte misto cu pietris alb care se delimita de bradisul din jur) si crapi chinezesti mari care inotau in bancuri. m-am si speriat cand am fost inconjurat la un moment dat de ditamai pestii, aparuti de nicaieri.
am putut admira la un moment dat, de sub apa, o rata salbatica inotand cu cativa boboci dupa ea, care nu-si dadeau seama de prezenta mea, desi eram la un metru sub ei.
am intalnit si un termoclin foarte pronuntat, in sensul ca la suprafata pluteam in apa de 20 de grade (era vara) si-mi puteam inmuia degetul intr-un strat rece ca gheata, aflat 50 de centimetri mai jos. s-ar putea ca pe fundul lacului sa existe izvoare freatice, astfel s-ar explica si apa limpede si raceala stratului inferior.
chestia nasoala cand te scufunzi in IOR sunt oamenii care se strang in jurul tau in timp ce te echipezi/dezechipezi pe mal si casca gura ca la circ.
de asemenea, tot in bucuresti, m-am scufundat si in dambovita (!). uneori apa e destul de limpede (2-3 m vizibilitate). nimic de vazut pe fund, ceva mizerii, mal si cateva plante. aceeasi problema cu oamenii care se opresc pe strada si se uita la tine ca la urs.
Posted: Mon May 08, 2006 11:34 am
by Nautilius
...postam un casier si ...avem grija sa recuperam contravaloarea aerului pentru butelii
)...
Posted: Sun May 14, 2006 9:48 pm
by dive_ro
cand stabilim apelul de dimineata la IOR?
Posted: Mon Aug 14, 2006 11:10 pm
by Andrei S
Posted: Mon Oct 16, 2006 10:05 pm
by Andrei S
Lacul Scropoasa 3 stele -scufundare solo
Posted: Wed Nov 28, 2007 10:06 pm
by BEBE
Sal Andrei
sant Bebe din Brasov
Spune-mi te rog in lacul din imagine ce vizibiliate ai ?
este lac de acumulare ?
Bebe
Posted: Sun Feb 24, 2008 1:12 am
by BEBE
Sal
Domnilor personal am vazut lacul Rausor este "bestial" merita este o locatie extraodinara pentru dive apa albastra
are 120 m adancime max pentru cei cu experienta recomand max 45 m merita se incumeta cineva ???
Bebe
Posted: Fri Mar 21, 2008 1:34 pm
by Mr_Bert
si pe mine ma intereseaza.
astept lista lacurilor cat de cat apropiate de Bucuresti si care sa merite o scufundare.
Re: Lacuri
Posted: Mon Jun 30, 2008 9:34 pm
by victor
Am incercat in week-end-ul asta, atras de limpezimea deosebita, sa ma uit un pic prin lacul Bolboci (snorkeling), ca sa vad daca merita sa merg alta data cu tot echipamentul dupa mine.
Partea pozitiva a fost ca limpezimea s-a confirmat - vedeam clar fundul la ~7 metri sub mine, parca pluteam pe aer. De asemenea, mi-a placut ca se adanceste repede - la vreo 3 metri de mal deja aveam 5 metri sub mine. Dar asta e tot ce pot spune bun despre lac.
Malul apei e plin de namol. Doar cu 7kg de plumb pe mine m-am afundat in noroi pana spre genunchi, si nu vreau sa incerc sa imi imaginez cum ar fi fost in echipament complet.
In afara de niste pestisori mici cat degetul, argintii cu o dunga inchisa pe mijloc si multi, foarte multi mormoloci, nu am vazut nimic interesant. Nu erau nici macar alge - doar omniprezentul namol, si ceva pietre sau radacini de copaci. Si eu care ma gandeam ca ar trebui sa fie plin de raci.. deja ma vedeam prinzandu-i ca pe crabi si punandu-i la copt.
Cateva poze din lac:
http://picasaweb.google.com/vixtor/Bolboci
Anterior acestei tentative, am mai facut o singura scufundare intr-un lac, la Paltinu, acum vreo 8 ani. Acolo apa era un pic mai putin limpede, dar am vazut niste bancuri de pesti, care pareau destul de mari (nu sunt pescar, nu stiu sa identific pestii de apa dulce, dar cineva zicea ca sunt lostrite?). Oricum macar exista ceva viata in apa.
Ca o precizare, in general mi-e cam scarba de baltile cu stuf, broaste si mult mal, asa ca doar pentru un lac de munte super limpede as face o exceptie, in rest ma simt bine doar in mare.
Asa ca pe langa acest mic review al lacului Bolboci, am doua intrebari pentru voi:
1. Am ratat cumva partea interesanta a lacului? Ar merita totusi un dive in el, la adancime?
2. Exista vreun lac curat, de munte (limpede, fara aspect de mlastina), in care sa existe totusi pesti sau ceva interesant de vazut? Preferabil ar fi sa se poata ajunge cu masina (chiar si pe drumuri forestiere) la el, caratul echipamentului de scuba in spate nu e o placere. Daca aveti si poze facute sub apa acolo ar fi super, as vrea sa mai schimb peisajul, sa incerc ceva nou.
Lacuri
Posted: Wed Jul 02, 2008 8:17 am
by BEBE
Sal Victor
din pacate toate lacurile montane sant asa inca nu am intalnit un fara sedimente (mlastinos) si pot spune ca am trecut prin multe
dar merita studiat daca nu ai alta solutie montana
dar ca idee Rausor are mai multa piatra si este foarte limpede o locatie extraordinara merita drumul pana la locatie este o proba de macadam dar......
aviz celor care vor sa faca dive acolo pentru Rausor avem acord verbal cu Dir general ( in lacurile de acumulare teoretic aceste actiuni sant interzise )
Bebe
Re: Lacuri
Posted: Wed Jul 02, 2008 10:28 am
by victor
Salut Bebe,
E vreo lege anume care interzice in mod normal scufundarile in lacuri de acumulare, sau se bazeaza chestia asta pe anunturi gen 'scaldatul interzis' postate pe mal?
Re: Lacuri
Posted: Wed Jul 02, 2008 3:29 pm
by Nautilius
Buna Victor,
Sunt considerate obiective strategice. Pentru a evita problemele, evita scufundarile in zona barajelor sau digurilor de protectie. De asemeni, poti solicita scris de la administratorul lacului, unde si daca ai voie sa te scufunzi. Atentie, scufundari doar pe timp de zi. jandarmi ce asigura paza, nu stiu prea multe si ..... .
Zilele urmatoare iti voi trimite o lista cu altitudinea si adancimile lacurilor de acumulare si a celor naturale.
Bebe
Posted: Wed Jul 02, 2008 8:06 pm
by BEBE
Salutam lumea buna
Da, toate lacurile de acumulare sant declarate obiective strategice ,cum a specificat si Nautilius au paza militarizata si inarmata ,teoretic
si sant asa numite perimetre cu protectie sanitara zona 0 ,este interzis accesul
Cei de la apele romane care administreaza au amenzi mari 1000 lei noi, deci sfatul meu intrati in lacurile de acumulare numai dupa ce aveti acordul
Pentru Rausor avem acordul verbal din partea directorului General Vasilescu cu care am vorbit personal deci avem liber ............