Scufundare in Tailanda. Pe barca sintem 10. Locul de scufundare o insula mica la care urma sa-i dam ture. Ne intelegem cu DM sa ne impartim in doua grupuri. DM + 7 si eu cu inca doi prieteni alt grup. Intram in SW insulei si urma sa ne intilnim in NE. Totul clar, grupul cu DM urmau sa fac o jumatate de tura in jurul insulei cu scufundatori mai putin experimentati si mai mari consumatori de aer....noi urma sa bagam 1.5 ture ca sa ajungem in NE. Totul bine si frumos, facem o tura asa lejer...totul OK...mai facem si juma' de tura...lansam geamandura, bagam 3 minute deco stop si iesim afara in NE insulei asa cum ne-am inteles. Acolo o mica surpriza...nici o barca, nici un scufundator. OK, poate am inteles noi gresit/s-a intimplat ceva iar barca e in alta parte a insulei asa ca ne apucam noi asa voios si dam o tura la insula inot....surpriza: totul pustiu.
Buuuun. Sintam la mai mult de o ora de mers cu barcuta de pamint deci inotatul exclus, insula una stincoasa fara nici o posibilitate de a te catara pe ea, afara cald....ne apucam sa cintam ca ce naiba sa facem. Si ne apucam sa cintam cintece de voie buna asa vre-o doua ore plutind aiurea si prinsi unul de altul.....cind apare o alta barca de la alt club de scufundari si ne recupereaza. Au venit tinta la noi ca ne-au auzit cintind de foarte departe chiar inainte sa ne vada si au priceput ca ceva nu e in regula ca nimeni nu are vreme de cintat la 12 ziua :-)). Capitanul ia legatura prin radio cu barca noastra originala....si surpriza.....dupa doua ore si mai bine aia nu si-au dat seama ca lipsim! Erau aproape de port.... :-)))) Ahhhh....halal DM.....deci pina la urma au venit cu barcuta si ne-au recuperat de pe barcuta asta salvatoare.....
Morala: De cind cu patania asta, cind stiu ca mergem undeva aiurea (grupuri separate/drift diving/curenti de suprafata puternici) cu un DM nou iau o sticla de platic de juma' de litru cu apa de baut in buzunar la BCD ca in soarele si caldura suportata, lipsa apei a fost ce-a mai nasoala parte....
Uitati in larg
Moderator: dancroitoru83
Re: Uitati in larg
Bine a fost ca nu v-ati panicat in doua ore de plutit de-aiurea. DM-ul mai are licenta?
Ce cosmar! Trebuie ca acel DM era total lipsit de experienta ca sa nu zic mai mult. Ma intreb ce-o fi fost in capul lui de a uitat 3 scafandri cand el avea 7, erati doar doua grupuri, nimic complicat. Eu am cateodata 27 de scafandri pe vas, 6 sau 7 grupuri la recuperare si nu mi-as permite sa uit pe nimeni. Sper ca l-ati facut cu ou si cu otet si ca el a invatat ceva din asta.
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Acum cintatul nu stiu daca se incadreaza la grupa "panica" ..... iar despre DM, sincer nu ma intereseaza, nu i-am spus nici un cuvint.....si am si schimbat dive shop-ul...Ciocanul wrote:Bine a fost ca nu v-ati panicat in doua ore de plutit de-aiurea. DM-ul mai are licenta?
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Adevarul e ca am fost convinsi ca apare vre-o barca prin preajma pentru ca era un loc frecventat de scufundatori plus ca curentul era unul linistit care practic te tinea prin preajma insulei tot timpul si a fost si in timpul zilei, si cu o mare relativ calma cu valuri nu mai mult de 1 metru...deci nu a fost asa de nasol precum suna...poate ca si din acest motiv ne-am pus pe cintat!eugen wrote:Ce cosmar! Trebuie ca acel DM era total lipsit de experienta ca sa nu zic mai mult. Ma intreb ce-o fi fost in capul lui de a uitat 3 scafandri cand el avea 7, erati doar doua grupuri, nimic complicat. Eu am cateodata 27 de scafandri pe vas, 6 sau 7 grupuri la recuperare si nu mi-as permite sa uit pe nimeni. Sper ca l-ati facut cu ou si cu otet si ca el a invatat ceva din asta.
Sincer? Nu ma bazez pe ghid/DM niciodata. Cu toare ca nu am prea multe scufundari la activ am avut parte de DM de toata jena de citeva ori asa ca Inainte de a ma baga in apa studiez locatia cit de cit si mai ales puncte de reper si locatia din punctul de vedere a punctelor cardinale. La intoarcere nu i-am spus la DM nici macar un cuvint....a avut o incercare de a vorbi cu noi dar singurul gest din partea noastra a fost degetul aratator pe buze. Ce rost mai avea sa ne agitam? Bine ca ne-au gasit si am terminat cu bine....
In Cozumel am avut mai multe scufundari in zona de nord a Insulei unde se fac scufundari rar din cauza curentilor puternici si impredictibili si am luat toti apa de baut cu noi, inclusiv Instructorul, ca ne-a spus ca sansele sa ne pierdem de barca si sa nu ne gaseasca imediat sint foarte mari.....dar ca norocul nu am avut nevoie ca am avut un capitan ultra meseriash care punea barca deasupra noastra indiferent de conditii incit singura noastra grija era sa nu dam cu capul in sacara de urcare in barca :-)