salut !, am o intrebare la care m-am gandit mult si despre care am mai vorbit si cu altii dar nu am ajuns la o concluzie clara si anume : se spune ca e bine sa pastrezi aer in butelii (la aprox 30-40 bari ) ca sa nu ruginesca ? (datorita miscarii browniene moleculele se agita mai puternic ne mai avand loc coroziunea buteliei pe interior !?) iar alta afirmatie era ca pe cat posibil sa se scoata aerul din butelii (ca sa fie cat mai putin Oxigen in butelii astfel fiind cantitate mica de oxigen ...actiunea coroziva datorita O este minima !) ....ce parere aveti ?
va multumesc anticipat pt parerile voastre ....
cum pastrati buteliile ?
Moderator: dell_ser
-
- Junior
- Numar de scufundari: peste 1000
Salutare ! Teoretic se spune ca iarna trebuie sa lasi cam 25 bari in butelie ! dar nimen nu are o explicatie concreta ! moleculele ?? moleculele se ciocnesc numai la umplere ,si din cauza asta se ridica temperatura in butelie. Cite odata din cauza compresorului, stiti voi fenomenul, se poate creia si condens in butelie, si atunci ce folos e sa-tii 40 bari, sau sa lasi robinetul deschis ??
Am citiva batrin la scoala de scafandrii, care desurubeaza robinetul de butelie, usca interiorul buteliei prin incalzire si le ung ori cu ulei de parafina, sau cu ulei de silicon..
Drept sa va spun, eu dau mai multe inportanta sub mansonul de plastic sau de caucic ( vasul de sprijin al buteliei) in acel loc rugineste o butelie cel mai repede..
Am citiva batrin la scoala de scafandrii, care desurubeaza robinetul de butelie, usca interiorul buteliei prin incalzire si le ung ori cu ulei de parafina, sau cu ulei de silicon..
Drept sa va spun, eu dau mai multe inportanta sub mansonul de plastic sau de caucic ( vasul de sprijin al buteliei) in acel loc rugineste o butelie cel mai repede..