scufundare de adancime
Moderator: dell_ser
scufundare de adancime
Cand planific o scufundare de adancime imi cunosc bine scafandrii. Ma scufund de cateva week-end-uri cu un echipaj de piloti francezi dintr-un camp din Nordul Sinaiului, baieti unul si unul, inteligenti, disciplinati, sanatosi si cu bune reactii. Canionul recifului Thomas din stamtoarea Aqaba e locul ideal. Briefingul meu e mai lung decat de obicei. Le povestesc despre falia imensa ce se desprinde de recif si creeaza un culoar natural pana la 70m. 3 arcade de piatra boltesc canionul la 35m, 45, si 60m. Coboram in albastru langa peretele recifului in escadrila, asa cum le spusesem eu la briefing. Ne lasam purtati de curent. Desprind grupul de recif si planam in albastru la 20m. Un banc de tuna ni se alatura. Sunt imensi, stralucitor metalic, cu ochii mari. Un singur exemplar ar putea umple o lada de conserve. Le fac semnul deschizatorului de conserve si-i vad ca au inteles. Nu ma pot impiedica sa nu simt in papilele gustative gustul placut al unei conserve de ton cu pita prajita. Zaresc intrarea in canion la 35m dupa perdeaua deasa de gorgonii si planam in jos direct in canion, unul cate unul. Falia se adanceste rupta de un cutremur. Stiu ca nisipul alb care doarme jos e netulburat de curenti ca in gradina lui Dumnezeu. Peretii canionului au scurburi mici, corali de tot felul, anemone. scormonesc totul cu privirea si cu sufletul. Toate par mari si ma bantuie o liniste nefireasca si un sentiment de pace ca din ziua dintai. Trec de prima arcada si le fac semn sa o priveasca bine. Sunt toti ok, cu ochii lipiti de masca de curiozitate si placere. Ma uit in sus spre peretele recifului si vad undeva foarte departe un grup de scafandri. Computerul imi arata 47m si primii 6min de palier obligatoriu. Stiu ca pana sus imi va arata alte 10 sau 15min. Zaresc cea de-a doua arcada care parca stranguleaza canionul. E ca o usa deschisa si albastrul de dincolo de ea e promitator. Stiu ca de aceasta nu vom trece desi, odata ajunsi acolo, e greu sa te mai opresti. Incep sa urc, simt dezamagirea pilotilor, dar ma urmeaza toti. Gasesc o carabina, o bucla de speleo si un scorkel albastru, il infig sub centura de lest. Curentul ne intampina din nou si perdeaua de pestisori rosii Anthias vibreaza. Dar o parte din mine a ramas inca acolo jos si coboara visand sa treaca si ultima arcada. Lansez parasuta la ultimul palier si aud motorul vasului nostru. Capitanul imi zambeste de la puntea de comanda. Valurile de la suprafata ne leagana vartos, suntem atat de fericiti. Ajunsi pe platforma auzim zanganind clopotelul bucatarului. O sa mancam pe cinste!
Re: scufundare de adancime
Si ... zdrang, intra pe usa seful si ma desprinde de grupul vostru de scafandri tocmai cand ajunsesem la servirea mesei.
Povestesti foarte frumos (de.. ai si ce), felicitari!
PS. Nu stiu daca ai scris pe undeva, dar m-ar interesa la ce centru de diving lucrezi. Poate incerc sa te vizitez (in interes de scufundari) cu toate ca in sharm el sheikh este un pic mai scump decat in hurghada unde am fost anul trecut.
Povestesti foarte frumos (de.. ai si ce), felicitari!
PS. Nu stiu daca ai scris pe undeva, dar m-ar interesa la ce centru de diving lucrezi. Poate incerc sa te vizitez (in interes de scufundari) cu toate ca in sharm el sheikh este un pic mai scump decat in hurghada unde am fost anul trecut.
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
uau!!!
am apa in gura deja!!!
mi-e foameeeeee!!!!
am apa in gura deja!!!
mi-e foameeeeee!!!!
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Povestesti foarte frumos ... chiar imi place .
-
- Veteran
- Certificare/acreditare: naui aowd
cind ieseam de la thystelgorm,am vazut o fata ce cobora cu o parima groasa dupa umar,sa ancoreze un vapor.nu stiu de ce dar m-am gindit ca e eugen!!se misca foarte repede-fapt ce m-a surprins,apoi am facut legatura cu Eugen al nostru de pe forum,cel foarte povestitor!!!
-
- Veteran
ptr EUGEN:-cred -de fapt stiu ca ai putea scrie o carte despre toate aceste intimplari ,ptr ca asa cum unii oameni au darul vorbirii-tu ai darul povestirii!!sau macar bucura-ne si pe noi cu povestioare ,intimplari din marea rosie-sau de aiurea!succes
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Eh....ce frumos....ce frumos. Asa e povestit de parca ma si vad acolo. Excelent. merci de povesti!!!
Aprecierile voastre ma onoreaza, multumesc. Toate povestile mele sunt ale voastre!
-
- Senior
- Numar de scufundari: 11-50
- Certificare/acreditare: OWD
foarte frumos. felicitari.
nu ai cum sa nu simti, cat de putin, ca esti acolo
nu ai cum sa nu simti, cat de putin, ca esti acolo
-
- Junior
- Certificare/acreditare: OWD-PADI
AOW-PADI - Location: arad
Impresionant,cand citesc povestea parca simt ca ma scufund si eu alaturi de voi.Ce trebuie sa faci pentru a putea face asemenea scufundari?
-
- Veteran
pai sa faci cursuri,apoi sa vii cu noi in excursie!sau la scufundari
-
- Junior
in septembrie anul acesta am facut PADI AWOD. Eate suficient sau mai trebuie si alte specializari?
AOW e deja un nivel bun, iti ramane doar sa te scufunzi cat mai mult, sa pastrezi marea in sufletul tau cat mai mult. Eu va astept aici in Marea Rosie!
-
- Junior
multumesc de incurajare si de invitatie la Marea Rosie,sper sa revin la aceasta cat de curand ,dar inainte vreau sa trec pe la Mediterana si Adriatica ,precum si pe la lacurile motane din Austria,eu locuind in Arad acestea i-mi sunt mai accesibile din punct de vedere al distantelor decat Marea Neagra,si am vazut pe net ca sunt foarte multe centre de scubadiving in acele zone.