Vanatoare de epave de pe litoralul romanesc!!!

Descopera frumusetea scufundarii cu aparat de respirat autonom

Moderator: dell_ser

Nautilius
Veteran

Re: Vanatoare de epave de pe litoralul romanesc!!!

Post by Nautilius »

:lol: :lol: :lol: asa rares, arata-le cu cine s-au pus :P sper sa te opresti la insula serpilor, da? :lol:
ape limpezi!!! ...
Rares78
Veteran

Post by Rares78 »

despre asta e vorba? cu cine s-au pus?! nu cred, ca nu e vorba cine are "flotabilitatea" mai mare, ca sa zic asa, credeam ca incercam sa descoperim niste treburi (a se citii epave) de care sa ne bucuram cu totii, altfel tind sa fiu scafandru de tastatura si sa discut 1 an despre cum o sa ne scufundam noi la epave si ce misto o sa fie...dupa care tragem o bere in eforie si concluzionam...nu a fost sa fie nici anul asta.
Daca tu ai inteles ca port discutia asta pentru a regla nivelul orgoliul in sistem de referentiere cu ceilalti participanti, e complet gresit, ba din contra, am incercat sa aflu date concrete despre epave, te-am intrebat direct si pe tine (nautilus) despre date concrete, ca mijeste soarele si tipa echipamentu`n sifonier...pana acum am reusit sa ne batem in date geodezice, cartografice, topometrice (cred ca mi se recunosc abilitatile in domeniul asta), dar am ajuns la o singura concluzie...ca am harti mai noi! si atat!
asa ca incerc sa nu cad in discutii interminabile ci sa stimulez incercarea de a vedea ceva concret...pana acum natek ne-a aratat...mai departe parlamentari asupra a ceea ce el a vazut...
Sper sa nu gasim posturi de genul cine sare mai sus la bara fixa, cine bea berea mai repede, cine scrie mai repede la masina de scris...
Ba! Decat sa-ti fie rau mai bine sa iti fie bine!
Tony
Junior

Post by Tony »

the natek- te-am felicitat in legatura cu submarinul, dar nu pot spune acelasi lucru referitor la fotografii, nu inteleg cum ai facut pozele alea asa de "reusite"? poate ar trebui sa faci un curs de fotografie subacvatica :?:
Rares- asculta-l pe the natek- nu e cazul sa iei totul prea personal, inspira-expira-inspira-respira..., pana la urma va veni timpul sa ajungi si la epave, asa era si pe timpul meu :oops:

Life is a bitch and then you dive....
Rares78
Veteran

Post by Rares78 »

mda, se pare ca totul urmeaza o cale bine batuta...si asa ramanem cvasinecunoscatori...este un sfat pe care nu l-am respectat in rafting, iar acum reprezint romania in discutiile cu federatie internationala de rafting... http://www.intraftfed.com/images/Romania1600.jpg
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

in acest week end sper sa termin montarea motorului pe barca. Asta inseamna ca la sf lui feb - mar se paote trece la un nou sezon de mare ....
Bla bla bla
Rares78
Veteran

Post by Rares78 »

emil, cand esti gata, si daca am loc, sunt abonat de pe acum!
the_natek
Veteran

Post by the_natek »

recunosc ca imi vine foarte greu :lol: :lol: :lol: sa ma desprind de mentalitatea intalnita acum ceva vreme
epave :BREMAN,MARIA PACUVITA ,FUCSIA si acuma inchid lista ca nu o sa spun chiar tot .
sa inteleg ca cele 9 "+" al lui Nautilus intra la
ca nu o sa spun chiar tot
. Mi-e greu sa cred ca nu stie stanga ce face dreapta... :lol: :lol:
@ Tony... pozele sunt facute avand in vedere
specificu marii care are ape cu vizibilitate redusa si adincimea la care se gasesc majoritatea.
Daca am fi avut un aparat mai profesionist... poate nu ar fi tremurat asa rau mana fotografului
@ Nautilus
daca ai fii ghid ai avea curajul sa iti asumi raspunderea sa te scufunzi cu doi scafandrii prospeti brevetati si sa faci o scufundare la BREAMAN sau la o alta epava tinind cont de vizibilitate, curenti, adincime, etc..?
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Este loc destul pentru 6 nebuni cu echipament. Si asta fara sa ne calcam pe picioare.
Bla bla bla
Rares78
Veteran

Post by Rares78 »

dell,cand dai startul, sunt pregatit
divefilm
Veteran
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313

Post by divefilm »

Pentru scufundatorul the_natek
Remarc o strinsa legatura intre dumneavostra si colegi de la aquarius fotografiile postate pe forumul nostru de la submarin sunt postate pe siteul lor si brandate cu numele lor.
Poate facem o expeditie comuna !?
In fundalul fotografii cu detentorul Mistral se remarca o sigla a lor.
Astept un raspuns interesant si documentat.
the_natek
Veteran

Post by the_natek »

01.03.2009.....vanatoare la acelasi... mai mult sau mai putin succes
vantul forta 3-4 ...marea gradul 1....preponderent soare
Ce ne-am zis.... Hai in balta
Dis de dimineata @ 06.30 totul era impachetat in masini
Image
@ 07.00 dus totul la barca ( "logistica" pt doi scafandri)
Image
@ 07.20 aranjat totul in barca
Image
Image
@ 08.00 am pus pupa pe Constanta
Image
BTW una...The_natek
Image
... alta Harry & Ady
Image
Logul activitatii
Image

La fata locului... un curent puternic de suprafata care am sperat sa raman acolo....
La locul faptei un curent foarte puternic care ne tinea la orizontal "agatati" de linia ancorei, vizibilitate sub 5m. Am renuntat la sesiunea foto si filmare datorita vizibilitatii si am reusit sa indepartam 2 randuri de plase de pe suprastructura in speranta ca pe viitor vom putea filma avariile suferite la corpul submarinului cu ocazia scufundarii.

@ Divefilm.... dc admin forumului poate vorbi de "funie in casa spanzuratului" atunci pot admite si eu ca legatura este intr-adevar stransa. Motivul pt care am tacut si prefer sa tac referitor la "prietenii" esta ca acum 2 ani mi-am luat BAN pe un forum de profil pe motiv ca fac reclama mascata altora. De aceea radem, glumim.. da' nu dam nume... sa nu se interpreteze.
Iesiri la sub si la orice alta epava se pot face in conditiile unor certificate corespunzatoare si a unui logbook care sa ateste experiente similare in conditiile Marii Negre. Simplu nu? 8)
Azi nu am timp dar maine voi face niste poze la mistral (doar ce ii aratasem mistralului vechiul port Tomis asa ca .. eram in zona.... ) si altele cu un alt logo pe fundal sa mi se ierte greseala neintentionata. k? :lol:
divefilm
Veteran

Post by divefilm »

Uni se comporta ca niste curve pe centura.
Folosesc tot felu de tertipuri pentru a-si face rost de clienti.
Sper ca intelegi la ce ma refer.
Adica nu sunt foarte fairplay.
Noi nu avem timp sa ne ocupam si de partea de epave.
Mergem de doua ori pe an, o data primavara si apoi la sfarsitul toamnei.
the_natek
Veteran

Post by the_natek »

Nu. Chiar nu inteleg. Mai ales faza cu tertipurile si "ferplei"-ul. Dc ati putea detalia, eventual cu exemple elocvente ar fi prea bine.
divefilm
Veteran

Post by divefilm »

Inteleg ca voi va referiti la submarinul scufundat in apropiere de Constanta.
Eu ma gindeam tot timpul la cel care este in partea de sud a litoralului romanesc.
Banuiesc ca nu ati luat o hotarire majora si ati plecat cu mahuna pina la cel de la Sulina.
the_natek
Veteran

Post by the_natek »

divefilm wrote:Uni se comporta ca niste curve pe centura.
Folosesc tot felu de tertipuri pentru asi face rost de clienti.
Sper ca intelegi la ce ma refer.
Adica nu sunt foarte ferplei.
Noi nu avem timp sa ne ocupam si de partea de epave.
Mergem de doua ori pe an, o data primavara si apoi la sfrsitul toamnei.
ALOO!!! :oops: e chiar atat de greu sa explicam un pic lucrurile , sa inteleaga tot poporul despre ce e vorba, sau ne complacem in vechiul obicei de a arunca pastile fara substanta(mai este cineva pe forumul asta cu acelasi prost obicei)? Cine e domne curvele sa se stie si ele!?!? :lol: :lol: Fapte, nume, date... chestii elocvente va rog ( fara coordonate, ca sa fim kit :lol: :lol: )
Submarinul nu e cel din sud (unde anume in Sud?), da' nici cel din Nord (directia Sulina) pt ca ala e in apele ukrainiene. E mai langa Constanta, da' numai aproape nu e( ca sa zic asa, e cale de un somn bun, dc mergi cu "mahoana :lol: :lol: ")
Post Reply