Eu am folosit si neopren precomprimat de 5.5 si in care recunosc ca este mai cald, dar cam greoi la miscari. Am schimbat la el mansetele si gulerul, prietenul nostru Bebe stie de ce. Nu imi aduc aminte pretul, dar nu a fost chiar mult. Am cumparat set de reparatie si l-am lipit la cei care fac kingfisher-ul Este foarte profesionist facut.
Acum folosesc trilaminat si este mult mai lejer. Manusile cu inele de etansare le folosesc doar cand este foarte frig si atunci iau doua cagule. Am stat in apa si 5 ore cu el fara probleme. Nu am fost permanent in scufundare, dar in apa. Si asta in noiembrie.
M-am bagat la apa...
Moderator: dell_ser
Re: M-am bagat la apa...
Bla bla bla
Sa va zic de Vali cu frigul ? Faceam in martie 2006 scufunadari la Snagov ... si vine fratele Vali fara manusi ... nu mai tin minte cat avea apa, dar nu cred ca mai mult de 6-7 grade. Eu foloseam doua costume de 5.5 cu vesta dublara si Jan cu pantalonii dublati. Noroc cu ceaiul fierbinte, la termos, la iesire. Am oprit scufunadarea cand i-au inghetat mainnile lui Vali. Trebuia sa schimbam manusile intre noi sub apa dar nu ne-a cazut fisa pe loc.
Deci ... va confirm ca Vali are o buna toleranta la apa rece.
Deci ... va confirm ca Vali are o buna toleranta la apa rece.
Bla bla bla
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
confirm ca apa avea 3-4 grade
m-am uitat special!!!
ma jur ca nu as fi iesit doar dupa o jumatate de ora [ata a durat scufundarea], daca apa ar fi fost mai limpede :d
m-am uitat special!!!
ma jur ca nu as fi iesit doar dupa o jumatate de ora [ata a durat scufundarea], daca apa ar fi fost mai limpede :d
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Cu apa de 3-4 grade nici macar nu pot sa ma spal pe miini comfortabili dar sa mai si ma balacesc ini ea!
Dupa cum mai spunea...Vali e clar ca esti un fel de radiator ambulant...ca ai foarte multa energie in excess care da pe afara in sub forma de caldura....ar cam trebui sa te lasi de baut combustibil M, benzina, motorina si alte derivate din aceeasi clasa Dar stau eu asa strimb, judec drept si ma intreb ce faci Vali cind apa are peste 30 grade? Te scufunzi cu costum uscat in care-ti bagi gheata ca sa te racoresti?
Dupa cum mai spunea...Vali e clar ca esti un fel de radiator ambulant...ca ai foarte multa energie in excess care da pe afara in sub forma de caldura....ar cam trebui sa te lasi de baut combustibil M, benzina, motorina si alte derivate din aceeasi clasa Dar stau eu asa strimb, judec drept si ma intreb ce faci Vali cind apa are peste 30 grade? Te scufunzi cu costum uscat in care-ti bagi gheata ca sa te racoresti?
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
daca apa are peste 30 de grade nu mi-as lua neopren pe mine....mi s-ar face rau....
nu sunt deloc rezistent la caldura
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Hahahah...asa ma gindeam si eu.....VALI wrote:daca apa are peste 30 de grade nu mi-as lua neopren pe mine....mi s-ar face rau....
In Snagov sub 4 m nu mai vezi nimic. Iar pana la 4 m vizibilitatea nu depaseste 1.5 m. Este doar foarte aproape.
Bla bla bla