Vanatoare de epave de pe litoralul romanesc!!!
Moderator: dell_ser
Re: Vanatoare de epave de pe litoralul romanesc!!!
Na belea!
E adevarat domnu' Victor?
De ce nu ziceti si celorlalti domne, ma lasati sa pic eu de egoist....
Nu pot pentru ca sa cred....
E adevarat domnu' Victor?
De ce nu ziceti si celorlalti domne, ma lasati sa pic eu de egoist....
Nu pot pentru ca sa cred....
Nu am cum sa comentez.. pentru ca nu stiu inca precis care e submarinul in discutie aici imi trebuie coordonatele lui precise, ca sa imi dau seama despre ce vorbim.
pai poate ne spui si noua coordonatele celui la care ai fost!?
ca uite asa din aproape in aproape descoperim si noi cate ceva
ca uite asa din aproape in aproape descoperim si noi cate ceva
Ba! Decat sa-ti fie rau mai bine sa iti fie bine!
Vorbim cam mult de submarine :-) va recomand tuturor cartea "Shadow Divers" de Robert Kurson, despre descoperirea facuta de John Chatterton si Richie Kohler (nu zic numele submarinului, ca sa nu stric emotia lecturii). Eu am gasit-o in engleza intr-o librarie Diverta anul trecut.
victor...o pasarica (randunica de mare) mi-a zis ca ai fost cu un instructor CMAS pe la un submarin...care e ala?!
aha, deci natek nu e asa de unicat in ascuns locatii...deci pana la urma e vorba de o atitudine normala? macar sa nu dam cu pietre in altii...cine stie, poate in curand o sa postez si eu poze si nu zic nimic...dar macar sa rezolvam odata pentru totdeauna polemica asta...e natek deplasat ca ascunde ce a gasit? cine stie, poate Nautilus stie mai multe decat ne zice, poate ca sunt mai mult de noua epave in sectorul romanesc...
aha, deci natek nu e asa de unicat in ascuns locatii...deci pana la urma e vorba de o atitudine normala? macar sa nu dam cu pietre in altii...cine stie, poate in curand o sa postez si eu poze si nu zic nimic...dar macar sa rezolvam odata pentru totdeauna polemica asta...e natek deplasat ca ascunde ce a gasit? cine stie, poate Nautilus stie mai multe decat ne zice, poate ca sunt mai mult de noua epave in sectorul romanesc...
ori tu, ori pasarica a inteles ceva gresit. daca stiam mai multe lucruri bune de spus in public, ti le ziceam. si nu e deloc elegant sa duci vorba asa, mai ales cand sunt doar zvonuri.
Natek nu e deloc deplasat .. nici eu nu as posta coordonate pe un forum complet public, doar ca sa le indexeze Google. Sunt convins ca pe de alta parte nu l-ar deranja sa isi impartaseasca secretul cu niste parteneri de scufundare, cu care sa poata colabora mai departe la explorarea epavei - de altfel, par sa mai fi ramas aspecte neexplorate, cum ar fi penetrarea epavei (sau cel putin parca n-am citit nimic de asta in thread-ul asta). Poate in loc sa ii ceri aici coordonate, ar trebui sa discutam in ce conditii si cu ce am putea contribui fiecare la asemenea explorari, iar Natek si-ar alege partenerii de care are nevoie, care pot completa ceea ce are deja.
Altfel.. parca e un submarin expus la muzeul marinei.
Altfel.. parca e un submarin expus la muzeul marinei.
corect, asta am spus si eu acum ceva pagini in urma, tot odata am zis ca nu mai scriu pana nu vin cu ceva concret...am venit cu "coniacu` de Amsel" si cu un costum trilaminat
dar a fost o polemica dusa sa se inteleaga de cei de mai sus ce si cum cu cerutul coordonatelor. Si uite asa mai apare cineva, (care avand in vedere ca a fost la un submarin inseamna ca e muuuult superior mie ca nivel de pregatire) interesat de epave...devine interesanta discutia. Poate ne ajuta si Nautilus cu ceva date mai noi?
dar a fost o polemica dusa sa se inteleaga de cei de mai sus ce si cum cu cerutul coordonatelor. Si uite asa mai apare cineva, (care avand in vedere ca a fost la un submarin inseamna ca e muuuult superior mie ca nivel de pregatire) interesat de epave...devine interesanta discutia. Poate ne ajuta si Nautilus cu ceva date mai noi?
@Rares78 stimabile sa inteleg ca "randunica de mare" care te-a indus in eroare, era de fapt o "vulpe de mare", batrana si sireata...
ai grija la coada... sunt veninoase
ai grija la coada... sunt veninoase
se mai discuta pe aici despre epave ?
Last edited by Alex on Sun Apr 05, 2009 11:58 pm, edited 1 time in total.
victor, nu am incercat sa "dau" in tine, dar verific anumite informatii. Din punctul meu de vedere as vrea sa "fur" cate ceva de la tine...asa ca nu o lua in nume de rau....
- PETER
- Junior
- Numar de scufundari: 11-50
eu am o idee ...constructiva
cum ar fi daca cineva cu oarece experienta (sau care stie cu ce se mananca) ar incerca sa organizeze o actiune de cautare a epavelor. organizare in sensul de a scrie pe forum de ce anume este nevoie (barca, sonar, majorete, etc), astfel incat cei interesati sa poata participa si ajuta cu ce pot. eu as putea face rost de o barca de 5m cu motor de 15hp. e a unui prieten impreuna cu care am obtinut brevet de adv owd. noi ne-am scufundat la 2 epave in marea rosie, totusi nu avem experienta dar am fi mai mult decat incantati sa participam.
ps: sper ca topicul nu este atat de vechi incat sa ma fi chinuit degeaba sa formulez...
cum ar fi daca cineva cu oarece experienta (sau care stie cu ce se mananca) ar incerca sa organizeze o actiune de cautare a epavelor. organizare in sensul de a scrie pe forum de ce anume este nevoie (barca, sonar, majorete, etc), astfel incat cei interesati sa poata participa si ajuta cu ce pot. eu as putea face rost de o barca de 5m cu motor de 15hp. e a unui prieten impreuna cu care am obtinut brevet de adv owd. noi ne-am scufundat la 2 epave in marea rosie, totusi nu avem experienta dar am fi mai mult decat incantati sa participam.
ps: sper ca topicul nu este atat de vechi incat sa ma fi chinuit degeaba sa formulez...
Salut Peter.
Initiativa ta este laudabila
din cate stiu eu este nevoie de :
dorinta de cauta, de a investii resurse in aceasta activitate.
scafandrii cu experienta si brevetele necesare.
echipamentul personal necesar, obligatoriu urmatoarele:
costum pentru ape reci;
2 detentoare pentru ape reci;
2 randuri de butelii (2 scuf la interval de minim o ora)
diverse scule, functie de scopul scufundarii(coamera foto, video, etc.),
ambarcatiune (mare, sa incapa multe in ea) cu actele necesare pentru a se departa la mai mult de 6 Mm de coasta.
combustibil (mananca ceva la o excursie din asta).
GPS.
sonar (preferabil cu scanare laterala, 3D).
trusa prim ajutor
kit de oxigen
papa, cafea, ceai cald, haine sa tina la ploaie.
niste poze gasesti la pagina 9 a acestui topic.
Succes la adunat minimul necesar
Initiativa ta este laudabila
din cate stiu eu este nevoie de :
dorinta de cauta, de a investii resurse in aceasta activitate.
scafandrii cu experienta si brevetele necesare.
echipamentul personal necesar, obligatoriu urmatoarele:
costum pentru ape reci;
2 detentoare pentru ape reci;
2 randuri de butelii (2 scuf la interval de minim o ora)
diverse scule, functie de scopul scufundarii(coamera foto, video, etc.),
ambarcatiune (mare, sa incapa multe in ea) cu actele necesare pentru a se departa la mai mult de 6 Mm de coasta.
combustibil (mananca ceva la o excursie din asta).
GPS.
sonar (preferabil cu scanare laterala, 3D).
trusa prim ajutor
kit de oxigen
papa, cafea, ceai cald, haine sa tina la ploaie.
niste poze gasesti la pagina 9 a acestui topic.
Succes la adunat minimul necesar