Page 1 of 1

cum pastrati buteliile ?

Posted: Thu Nov 17, 2005 10:04 am
by scaf
salut !, am o intrebare la care m-am gandit mult si despre care am mai vorbit si cu altii dar nu am ajuns la o concluzie clara si anume : se spune ca e bine sa pastrezi aer in butelii (la aprox 30-40 bari ) ca sa nu ruginesca ? (datorita miscarii browniene moleculele se agita mai puternic ne mai avand loc coroziunea buteliei pe interior !?) iar alta afirmatie era ca pe cat posibil sa se scoata aerul din butelii (ca sa fie cat mai putin Oxigen in butelii astfel fiind cantitate mica de oxigen ...actiunea coroziva datorita O este minima !) ....ce parere aveti ?


va multumesc anticipat pt parerile voastre ....

Posted: Mon Nov 21, 2005 10:34 am
by scaf
hai curaj ...


p.s. nici o opinie ?

Posted: Thu Dec 01, 2005 8:45 am
by boghi
Mda azi m-am inregistrat si eu pe forum si cum am vazut intrebarea ta am sunat instructorul meu(om cu multi ani experienta)

Buteliile se pastreaza cel mai bine cu aer in ele, aprox 50 bar.

Posted: Thu Dec 01, 2005 10:50 am
by dive men
Salut, eu am auzit, ca nu acelasi lucru faci cu buteliile din Aluminiu, daca sunt umplute,si are sub 50 de bari,le golesti,si le lasi cu rubinetu deschis( asta numai iarna,si daca le ti,intr-un loc mai rece). Va salut

Posted: Thu Dec 01, 2005 3:35 pm
by boghi
Pt o pastrare cat mai buna toate tipurile de butelii ar trebui sa aiba aprox 50 bari in ele

Posted: Sun Dec 04, 2005 1:26 am
by Lyon
Salutare ! Teoretic se spune ca iarna trebuie sa lasi cam 25 bari in butelie ! dar nimen nu are o explicatie concreta ! moleculele ?? moleculele se ciocnesc numai la umplere ,si din cauza asta se ridica temperatura in butelie. Cite odata din cauza compresorului, stiti voi fenomenul, se poate creia si condens in butelie, si atunci ce folos e sa-tii 40 bari, sau sa lasi robinetul deschis ??
Am citiva batrin la scoala de scafandrii, care desurubeaza robinetul de butelie, usca interiorul buteliei prin incalzire si le ung ori cu ulei de parafina, sau cu ulei de silicon..
Drept sa va spun, eu dau mai multe inportanta sub mansonul de plastic sau de caucic ( vasul de sprijin al buteliei) in acel loc rugineste o butelie cel mai repede..