Harpon

Descopera frumusetea scufundarii cu aparat de respirat autonom

Moderator: dell_ser

dell_ser
Moderator

Harpon

Post by dell_ser »

Daca asi avea un harpon. Ma intereseaza sa stiu care sunt normele in vigoare cu privire la folosirea si detinerea lui.
Bla bla bla
Nautilius
Veteran

!!!!

Post by Nautilius »

Harpon???? dar la ce vrei sa-l folosesti aici? ... parca era ceva specificat de legislatie, dar ma voi interesa sa aflu exact! ...doar ..daca nu vrei dori sa mergem la rechin :lol: ...acolo..doar adancimea ne impiedica sa ne facem de cap. .... ce ai mai rezovat cu gsm-ul?
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Nici pana azi nu am ajuns la dl Andrei. Am vorbit dar nu am avut cum sa ajung. Am un program infernal. Patronii astia.
Harponul l-am cumparat pentru ca nu puteam sa refuz asa oferta. Un chilipir, nu poti trece indiferent pe langa asa oferta.

Nu ma omor cu pescuitul dar ca activitate este interesant.
Bla bla bla
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

cand spui harpon te referi la arbaleta nu?
daca da, cam depashim sfera pescuitului shi intram in sfera vanatorii subacvatice....
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

il are achizionat pentru colectie, sigur nu va avea cand sa-l foloseasca! :lol:
VALI
Veteran

Post by VALI »

trebuie sa stiti ca vanatoarea subacvatica [,] cu butelii este permisa numai in apele extrateritoriale
in apele teritoriale este permisa doar vanatoarea in apnee
legislatia privind vanatoarea subacvatica lipseshte sau daca exista, este lacunara
ca sa iti poti procura o arma cu aer comprimat pentru vanatoarea subacvatica trebuie sa ai cazier la politie
mai departe insa se incurca itzele, pentru ca politia de frontiere sau politia regullar nu are instrumente de aplicare a legilor privind vanatoarea subacvatica shi fac mereu relationare la reglementarile privind pescuitul [ceea ce este altceva]
cea mai buna metoda este aceea de a fi cat mai "invizibil" cu putintza
odata tin minte ca am fost oprit de un salvamar care m-a intrebat daca am permis pentru arbaleta...
deci de cineva care nu avea nici inclin nici in maneca cu asha ceva....
vanatoarea subacvatica este o activitate deosebit de frumoasa, dar periculoasa
exista reguli stricte in privintza organizarii shi desfasurarii de activitati subacvatice vanatoreshti...
nu trebuie sa mai adaug ca trebuie sa fi un bun scufundator in apnee pentru a practica acest sport
mai vorbim......
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
scaf
Senior

Post by scaf »

Salut la toata lumea ! ... in primu rand vreau sa spun ca vanatoarea subacvatica este permisa numai la apnee in (asta ca sa-i dai o sansa pestelui !:) din cate stiu eu ) dar vis-a-vis de legislatie cel mai bine este sa te feresti sa nu mergi cu ea la vedere iar acte ..nu stiu sa-ti trebuiasca ceva anume la mana dar acceasi problema este si la pumnal care desi este reglementat legislativ (si la scafandrii este considerata unealta si nu arma alba ... e bine sa nu dai peste vre-un garcea care nu stie prea multe ) .....si intr-adevar vanatoarea este foarte frumoasa (desi nu este chiar asa de simpla cum cred unii ) ..dar in general la apnee poti vedea /vana (uneori) mai multe ..asta din cauza faptului ca la butelie "sperii " toti :pestii, racii sau alte animalute ! ...plus ca iti trebuie ceva antrenament ca sa ajungi sa si prinzi ceva ! ;) ar mai fi si cu ce cap la sageata folosesti ! ...din propie experienta va spun ca daca tragi la guvizi cu un cap mai
mare (ca pt pesti mai mari) pur si simplu ii spulberi ! ..eu foloseam un varf trident dar am si un varf (cu autoblocare pt pesti mai mari asta daca te duci prin delta sau mai stiu eu pe unde )...

p.s. eu am o arbaleta cu sandou ...si sa vedeti ce marfa este sa o incarci fiind in apa ! :D :D :D
VALI
Veteran

Post by VALI »

dap
eu am o arbaeta cu aer comprimat...un asso 75
este o pushca foarte versatila
fiind relativ mica de lungime, are putere shi este ushor manevrabila in ape mai mici [unde sta chefalul]
aceasta arbaleta arunca o sageata de cam 75 cm lungime cu fortza a 28-30 de atmosfere.....ceea ce ar fi letal shi pentru un om, daramite pentru un biet peshtishor :)
la guvizi nu am mers niciodata la vanatoare pentru ca mi se pare ca nu se merita sa vanezi guvizi cu arbaleta, dar calcani shi chefali sau lufar [daca norocul e mare] se pot vana
in apa dulce nu am intrat niciodata la vanatoare din diverse motive....dara atat cat am vanat in apa sarata [cam aproape de 25 de ani] am intalnit diverse situatii de la dramatic la hilar......
scaf
Senior

Post by scaf »

pai povesteste si tu ceva din aventurile de la vanatoare atat din cele dramatice cat si din cele hilare !

... uite eu nu mai tin minte exact dar stiu ca in momentul in care iei linia de ochire sunt cateva reguli de care trebuie sa tii cont de pozitia ta fata de peste ...adika : daca esti deasupra lui trebuie sa tintesti (nu mai stiu cum ) la fel si daca est intr-o parte ...asta datorita iluziei optice (este ca atunci cand tii o lingurita intr-un pahar si de la luciul apei in jos pare franta .... ).... zau nu mai tin minte ...dar sunt convins ca intereseaza lumea chestia asta ! ....

p.s. arbaleta pe care o am este una home made ..nu mai stiu cine a produs-o ..dar e destul de bine lucrata si are fortza suficienta ! problema ei este lungimea (are cam 1m si in lacuri ar fi o problema asta ..dar la ape deschise ...e super )
VALI
Veteran

Post by VALI »

pai alea dramatice ar fi cele in care era sa ma innec :(
alea hilare
odata eram la vanatoare in golful francez shi cum stateam eu asha pitulat dupa o stanca ain ashteptarea chefalului [care era in bataie], numai ce vad ca se apropie ceva de mine in viteza mare....ceva ocru-portocaliu care avea o mishcare de rotatie
ce credeti ca era?
exact
era o montura cu momeala pe care cineva de la mal o recupera cu sarguintza....a trecut la 10 cm de mine...credeti-ma nu am avut vreme decat sa iau o gura de apa
hahahaha
da am scapat slava domnului
o alta intamplare a fost sa ma scufund repetat shi cand am ieshit, am ieshit langa o hidrobicicleta in care un tip shi o tipa complet goi faceau sex
.....
cred ca ei au avut un shoc ceva mai mare decat mine :D:D:D:D:D:D:D
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

... era sa o patesti, deci...respecta procedura de iesire!!! :wink:
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Arbaleta este cu aer comprimat si nu stiu la ce presiune lucreaza dar cu siguranta poate strapunge un om.
Cand am achizitionat arbaleta avea un mic defect la o valva si nu se incarca la presiune buna (scapa aer). Am remediat defectiunea, am mai si reglat tragaciul si acum este super. La 60 de pompe abea reusesc sa o incarc in mana. Pe uscat este foarte usor, in apa devine o problema ca trebuie sa depui ceva efort.
Nu am verificat pana acum in apa cum functioneaza. Daca este prea multa presiune voi incarca mai putin. Sageata pe care o ariunca are cam 50-55 cm si are un cap simplu cu blocator, pentru peste mare. Capete se pot cumpara si separat. Am vazut ceva tri sau pentadent in linie sau in spatiu (am inteles ca este mai bun).

Pana acum am vanat calcan si guvid. La calcan initial foloseam cutitul dar am ditamai iataganul si se strica destul de mult. Am renuntat ulterior in favoarea unei tepuse genul celor folosite la frigarui. La guvid mergea mai greu pentru ca avea un singur varf activ nu trident.

Refractia imaginii in apa nu mi-a creat nici o problema
Bla bla bla
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

Pai.... se apropie sezonul de calcan, ai sa ai ocazia sa verifici cat de eficienta va fi!
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Abea astept.

Am gasit si ceva informatii legate de flora si fauana din Marea Neagra.
Foarte interesant.
Bla bla bla
VALI
Veteran

Post by VALI »

Nautilius wrote:... era sa o patesti, deci...respecta procedura de iesire!!! :wink:
hehehe
acu sa nu iti inchipui ca am dat cu capul de hidrobicicleta
hahahahaha
nu!
am ieshit asha ca la 7-8 m de ea
shi apa fiind destul de limpede....[eram destul de in larg].....nu exista pericol sa dau cu capul de ei.....
Post Reply