Niste intrebari

Accepta provocarea acestui extraordinar sport extrem

Moderators: VALI, Serge

Post Reply
Luca
Junior

Niste intrebari

Post by Luca »

Salut, vreau sa incep prin a va spune ca in viitor mai mult ca sigur ma voi apuca de scufundari in adevaratul sens al cuvantului, dar deocamdata acesta nu este un domeniu in care sa investesc prea multi bani.
Am ajuns aici cautand un tricou fara maneci din neopren, ca cele de surf, deoarece am o mica problema care pe mine ma deranjeaza foarte mult. Imi apar niste 'alunite' pe spate de la soare.
Am gasit un tricou cu maneca scurta, iar apoi am gasit un costum cu maneca scurta si pantaloni scurti la un pret cu putin mai mare decat tricoul gasit initial, asa ca am decis asupra costumului (in jur de 350 RON).
Acum problema este urmatoarea:
- xsport.ro au si magazin de desfacere sau doar online?
- daca au decat online si gresesc marimea se poate schimba?
- mai stiti alt magazin care vinde astfel de accesorii dar nu online?
Deoarece imi si plac scufundarile simple, adica bazate doar pe o gura de aer, ma gandeam sa iau si niste ochelari, as aprecia niste sfaturi asupra unor ochelari pt ceea ce vreau eu sa fac.
Alta intrebare:
- exista vreo metoda "sa mai iau o gura de aer sub apa"? Cum sunt ochelarii aceia in care iti intra si nasu, unde cred ca mai poti sa mai tragi aer o data.

In final as vrea sa cer niste sfaturi referitoare la scufundarile libere in Marea Neagra.
Pesti periculosi, alge, sau lucruri de care sa ma feresc in/sub apa?
Modalitati de crestere a timpului petrecut sub apa, am o constitutie atletica, sunt sanatos, tin cam 1,5 minute sub apa, si 2 minute afara (in limita bunului simt, nu sa incep sa ma sufoc, ca asa poate mai duc ceva dar nu vreau sa incerc, PLAY IT SAFE).

Multumesc anticipat, la noi se spune "asfalt uscat" la voi? Ape limpezi? :P
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

magazinul este online, dar si fizic....:)
gura de aer din ochelari este o fantezie....oricum ar fi...in toti ochelarii de scafandru iti intra si nasul
constitutia atletica si sanatatea iti vor fi tovarashi foarte buni la scufundarile libere
singurele vietzuitoare de care ar 3 sa te fershti in apa marii negre sunt pisicile de mare [deshi ma indoiesc ca vei intalni vreuna in scufundarile libere]
ar mai fi si un peshte mic , dar veninos....scorpia de mare [la fel...greu de crezut ca il vei intalni]
in rest nu sunt probleme.......
in general peshtii fug de oameni in 99% din cazuri
singura care nu poate fugii si iti poate crea probleme ar fi meduza care e putin urzicatoare [nu mare lucru]

spor!
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Luca
Junior

Post by Luca »

Imi poti spune unde este localizat acest magazin? O adresa.
Pot folosi ochelari de inot pentru ceea ce vreau eu sa fac? Mi se par mai comozi fiind mai micuti, si desigur si mai ieftini.
Care merita pt free diving?
1) http://www.xsport.ro/index.php?produs=282308-05
Sau
2) http://www.xsport.ro/index.php?produs=268777-99

Primul presupun ca este mai calduros, dar este pt surf, iau eu nu o sa fac asa ceva.
Al 2 lea este pentru inot, presupun ca este mai subtire dar mai confortabil.
Voi ce spuneti?
Image
VALI
Veteran

Post by VALI »

e pe soseaua stefan cel mare intr-un bloc cu mag de computere la parter [ultrapro parca]
acuma
daca vrei sa faci scufundari libere nu recomand sa faci cu ochelari de inot
ia-ti ochelari serioshi
cat despre costum.....3 sa fie un costum din neopren de macar 3 mm grosime
marea neagra este o mare temperata spre rece
nici vara nu este foarte calda
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
scubadiver.ro
Admin
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI

Post by scubadiver.ro »

Salut,

Daca vrei sa cumperi produsul de la punctul 1 poti veni la noi la sediu. Il avem in stoc marimea 56 si 54.
In caz ca nu se potriveste, produsul se schimba sau se returneaza banii.

SAFE DIVES
Luca
Junior

Post by Luca »

Salut, mai exact unde aveti voi sediu? am inteles ca intr-un bloc pe stefan cel mare, presupun ca intr-un apartament. O sa-mi fie cam greu sa-l gasesc daca nu am o adresa, da-mi adresa pe PM daca vrei sa stiu unde sa vin.

Intrebare: cam cat este vizibilitatea in Marea Neagra, mai exact in Vama Veche daca s-a scufundat cineva pe acolo. Ma intereseaza pana la maxim 4-5 m. S-a scufundat cineva la epava din Vama? Cam ce adancime este acolo? Ajung la fund prin freedive?
Image
VALI
Veteran

Post by VALI »

Intrebare: cam cat este vizibilitatea in Marea Neagra, mai exact in Vama Veche daca s-a scufundat cineva pe acolo. Ma intereseaza pana la maxim 4-5 m. S-a scufundat cineva la epava din Vama? Cam ce adancime este acolo? Ajung la fund prin freedive?
interesanta intrebare....cei care s-au scufundat dumink trecuta la vama stiu de ce
mwhahahahaha

daca ajungi la fund prin freedive e greu sa stim noi
daca marea nu e disponibila pe moment...exista bazinul de sarituri de la tineretului unde poti incerca adancimea de 5m
Luca
Junior

Post by Luca »

Deci pana la urma nu stie nimeni unde este magazinul ala, sau unde locuieste persoana care aduce echipamentele alea?
Sunt curios voi de unde va luati sculele?
Image
VALI
Veteran

Post by VALI »

e un magazin online
da comanda pe mail catre ei si ai sa primeshti raspuns complet de la ei :)
eu am dat comanda prin mail si le-am primit acasa
sau dupa caz cand m-am intalnit la bazin cu providerii....
Bogdan Tutunea
Junior

Post by Bogdan Tutunea »

adincimea epavei de la Vama Veche aprox. 13 m in prova si de cand se scufunda in fiecare an din ce in ce mai mult la pupa nu mai stiu ,dar erau vreo 16.Nenorocirea e ca acum partea care se mai sprijina in mal se dezmembreaza si pina nu va fi complet sub apa scufundarile in perioade cu hula de fund puternica sunt periculoase.Aventurierii sa aiba mare grija!!!!! :shock:
ovi
Junior

Post by ovi »

despre magazin, nu stiu.
despre ochelari, sa ai ba supapa de refulare. nu te baza pe aerul din ei ca rezerva de aer :)
daca se aburesc, dezlipeste-i putin si ia niste apa in ei, limpezesti sticla si apoi o sufli afara (sufli pe nas).
si nu miza pe alta gura de aer fara butelie. foloseste tubul (snorkel). astfel vei putea colinda si admira, iar cand vezi ceva ce vrei sa atingi, sau sa te apropii, o faci doar atunci.
e obositor sa te scufunzi liber doar in cautarea a ceva ce merita vazut.

bafta
Post Reply