Incepator in snorkeling, cum si incotro?
Buna,
referitor la ceea ce vrei sa faci iti este sufucient un echipament ABC (Labe, nu trebuie sa fie lungi, ci cat mai flexibile; masca si snorkel).
Masca este foarte importanta, trebuie sa iti stea foarte bine pe fata, ce inseamna acest lucru ? Iti tii respiratia si o apesi putin pe fata, incat sa iasa putin aer din ea, atunci trebuie sa iti ramana pe fata. Ai grija sa nu te jeneze la nas sau la frunte.
In rest nu iti trebuie nimic. Apa in Grecia in august ajunge la 28 - 29 de grade Celsius, deci nu se pune problema de costum.
In ceea ce priveste adancimea, aici este o problema, te lasi in functie de efortul pe care il faci pentru a iesi la suprafata. La inceput nu esti obisnuit cu free divingul (sau skin diving, este acelasi lucru) si o sa obosesti. Pe masura ce te vei obisnui (dupa 2-3 zile) efortul sepus o sa scada si te poti lasa la adncimi mai mari. Ce inseamna adancimi mari si mici ? La inceput ar fi ok sa cobori la 3-4 m, dupa cateva zile te poti aventura la 8-10 m. Atentie ! o adnacime de 10 m presupune un timp de scufundare de peste 30 secunde. Referitor la hiperventilatie, nu trebuie sa inspiri adanc mai mult de 2 ori maxim la intrarea in apa, este suficient sa respiri normal si totul va fi ok. Cu urechile nu cred ca va fi o problema, ai facut asta de mult ori pana acum fara sa-ti dai seama. Egalizarea trebuie sa o faci cat mai repede, chiar din metru in metru daca este necesar.
Referitor la fotografii:
o sa-ti trimit niste poze facute in Marea Rosie cu un aparat similar cu al tau (da-mi un mail). Face poze excelente. Sincer nu cred ca vei reusi sa faci nici o poza reusita facand free diving, timpul de focalizare si delaiul intre declanasare si captarea efectiva a pozei este destul de mare, plus ca neavand lest te vei misca mai tot tipul si nu cred ca ai timpul necesar sa stai nemiscat in apa. Eventula la adnacimi mici unde sa poti sta in picioare.
Cam asta ar fi.
Mergi si bucura-te de apele Greciei, pozele subacvatice insa lasa-le pentru mai tarziu cand vei face scuba. Si atunci iti va fi foarte dificil.
Numai bine,
Praji.
referitor la ceea ce vrei sa faci iti este sufucient un echipament ABC (Labe, nu trebuie sa fie lungi, ci cat mai flexibile; masca si snorkel).
Masca este foarte importanta, trebuie sa iti stea foarte bine pe fata, ce inseamna acest lucru ? Iti tii respiratia si o apesi putin pe fata, incat sa iasa putin aer din ea, atunci trebuie sa iti ramana pe fata. Ai grija sa nu te jeneze la nas sau la frunte.
In rest nu iti trebuie nimic. Apa in Grecia in august ajunge la 28 - 29 de grade Celsius, deci nu se pune problema de costum.
In ceea ce priveste adancimea, aici este o problema, te lasi in functie de efortul pe care il faci pentru a iesi la suprafata. La inceput nu esti obisnuit cu free divingul (sau skin diving, este acelasi lucru) si o sa obosesti. Pe masura ce te vei obisnui (dupa 2-3 zile) efortul sepus o sa scada si te poti lasa la adncimi mai mari. Ce inseamna adancimi mari si mici ? La inceput ar fi ok sa cobori la 3-4 m, dupa cateva zile te poti aventura la 8-10 m. Atentie ! o adnacime de 10 m presupune un timp de scufundare de peste 30 secunde. Referitor la hiperventilatie, nu trebuie sa inspiri adanc mai mult de 2 ori maxim la intrarea in apa, este suficient sa respiri normal si totul va fi ok. Cu urechile nu cred ca va fi o problema, ai facut asta de mult ori pana acum fara sa-ti dai seama. Egalizarea trebuie sa o faci cat mai repede, chiar din metru in metru daca este necesar.
Referitor la fotografii:
o sa-ti trimit niste poze facute in Marea Rosie cu un aparat similar cu al tau (da-mi un mail). Face poze excelente. Sincer nu cred ca vei reusi sa faci nici o poza reusita facand free diving, timpul de focalizare si delaiul intre declanasare si captarea efectiva a pozei este destul de mare, plus ca neavand lest te vei misca mai tot tipul si nu cred ca ai timpul necesar sa stai nemiscat in apa. Eventula la adnacimi mici unde sa poti sta in picioare.
Cam asta ar fi.
Mergi si bucura-te de apele Greciei, pozele subacvatice insa lasa-le pentru mai tarziu cand vei face scuba. Si atunci iti va fi foarte dificil.
Numai bine,
Praji.
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
drept este.....poate doar la pretzcpraji wrote:M-am uitat peste discutia voastra referitoare la scuba. Daca vreti sa va scufundati mergeti in Egipt. Marea Rosie nu se compara cu nimic din Europa.
Straight of Tiran si Ras Mohammed sunt de vis.
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
cpraji wrote:M-am uitat peste discutia voastra referitoare la scuba. Daca vreti sa va scufundati mergeti in Egipt. Marea Rosie nu se compara cu nimic din Europa.
Straight of Tiran si Ras Mohammed sunt de vis.
ba da !!,se compara cu Costinestiul sau orice locatie de la mare din romania ...numai sa-ti imaginezi contraiul la ce percepi vizual !
Vali, tu ce cazare ai ales in Malinska? Stii ceva de LJUTIC MARIJA sau de HRZIC MARICA?VALI wrote:am fost in croatia
este adevarat
2 persoane [eu shi sotia mea] pe un termen de 7 zile asta a facut 1000 de euro
in aceshti bani au intrat:
- cazarea [tot etajul unei case, adica living, dormitor, baie, bucatarie shi balcon - COMPLET UTILATE]
- tot ce a insemnat mancare pe parcursul celor 7 zile
- toata benzina pe parcursul deplasarii adica aprox 3000 de km [am fost cu auto personal]
- cadouri [nu ne-am dat in barci la cap. asta da am reushit sa multumim familia]
- o zi de scufundare in regim de scubadiving [50 de euro]
- excursie cu glassboat [20 euro]
- intrari la diverse muzee, etc
dat fiind faptul ca nu aveam brevet la vremea aceea, am luat cel mai simplu program "discovery"
ceilalti au mers in peshteri la 30-35 m adancime...eu am fost cu instructorul lipit practic de mine pana la numai 15 m
foarte putini din cei care s-au scufundat shi aveau brevet se puteau scufunda liber pana la adancimea de 4 metrii [frustrant nu?]
iar din acest an am shi eu brevet :d
- VALI
- Veteran
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
deci in croatzia am stat la apartament 2+2 [adica 2 paturi + 2 paturi]
am stat practic in etajul unei vile care se gasea pe strada kazimira ostrogivitza
la acest link gasesti o poza a vilei si totodata si agentia prin care am facut rezervarea
http://www.atlas-malinska.hr/apartmani/ ... p2&broj=17
am stat practic in etajul unei vile care se gasea pe strada kazimira ostrogivitza
la acest link gasesti o poza a vilei si totodata si agentia prin care am facut rezervarea
http://www.atlas-malinska.hr/apartmani/ ... p2&broj=17
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- zenno
- Junior
Re:
Aloha ...adi wrote:hmmm... incep sa se "limpezeasca serios apele"
deja am o idee mai clara asupra a ce trebuie sa fac.
mai neclara este destinatia din Grecia, pe care inca nu am ales-o.
Probabil peninsula Kassandra; de acolo as avea acces usor si catre celelalte doua peninsule.
aici aveti vreo propunere?
hopa`sha k ma bag si eu in discutie..am fost in august 11-23 la greci, mai precis in insula CORFU si neam cazat la o vila in statiunea Arillas.Cu google earth e usor de gasit:D Ideea e ca putin mai la sud de Arillas, este localitatea Paleocastritsa, unde peisajul subacvatic este ,,bestial,, desi nu pot sa ma laud prea mult, am facut snorkeling si scufundari la liber fara costum si labe, pana la 6-7 m lejer in cautare d scoici si stelute d mare.Recomnd tuturor cu caldura aceasta insula,daca ajungeti prin Grecia ,in special statiunea Paleocastritsa care e situata pe 6 lagune.Ce sa zic...m`am indragostit de Grecia...anu viitor am in plan insula Rhodos ...dar in e batut in cuie.
Hai Noroc si Ape Limpezi
-In fiecare dimineata ma uit la topul celor mai bogati oameni ai lumii......daca nu sunt acolo, plec la munca! Hahaaa...
Do it ,or die!
Do it ,or die!