Salut,
Va rog sa imi spuneti daca exista un set de reguli de conduita in momentul in care se intalnesc practicanti de scuba / freediving in anumite zone, sub apa. Exista ceva similar regulilor de pe partie, de la schi ex.: schiorul din deal trebuie sa aleaga linia de coborare in asa fel incat sa nu puna in pericol pe cel din vale , etc.
Mi s-a intamplat de cateva ori in Egipt sa ajung in locuri relativ aglomerate pe sub apa: ex: langa epava de aproape de plaja, la Hurghada (Balena parca ii spune), initial eram singur acolo dupa care au aparut vreo 10 scuba , ne salutam , prietenie mare , dar viteza mea in freediving fiind sensibil mai mare decat a lor, eu acopeream o arie mai larga pe sub apa, si oricat incercam sa pastrez cat mai mult spatiu fata de ei , ne tot intalneam mai ales in cabina sau pe punte (stateau si ei destul de rasfirati)
Multam,
C
Conduita ... sub apa
- cristis
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
Conduita ... sub apa
FREEology
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
Re: Conduita ... sub apa
in general freediverul trebuie sa evite a se apropia f mult de scubadiveri sub apa
daca totusi te scufunzi in zona in care ei deja sunt, trebuie sa ai mereu grija sa lasi suficient loc intre ei si tine, pentru ca altfel ii poti incurca cu labele tale care sunt mai lungi
ei se misca mai greoi pe sub apa si din cauza echipamentului au o arie de acoperire vizuala mult reastransa fata de tine.
am citit mai sus ca ai penetrat epava in freediving...eu as considera asta un pic cam periculos pentru genul de echipament freediving
este incitant da si periculos
mai este adevarat totusi ca intalnirea cu alti diveri pe sub apa iti poate mari sentimentul de siguranta
concluzionand, cred ca regulile de care intrebi sunt cele de minim bun simt...traieste mereu cu ideea ca tu fiind mai mobil sub apa, trebuie sa ai grija sa nu ii stanjenesti...
crede-ma....daca un scubadiver este mai putin experimentat si te vede brusc la 10-15m langa el, fara butelie, s-ar putea sa ii ia inima la galop....
daca totusi te scufunzi in zona in care ei deja sunt, trebuie sa ai mereu grija sa lasi suficient loc intre ei si tine, pentru ca altfel ii poti incurca cu labele tale care sunt mai lungi
ei se misca mai greoi pe sub apa si din cauza echipamentului au o arie de acoperire vizuala mult reastransa fata de tine.
am citit mai sus ca ai penetrat epava in freediving...eu as considera asta un pic cam periculos pentru genul de echipament freediving
este incitant da si periculos
mai este adevarat totusi ca intalnirea cu alti diveri pe sub apa iti poate mari sentimentul de siguranta
concluzionand, cred ca regulile de care intrebi sunt cele de minim bun simt...traieste mereu cu ideea ca tu fiind mai mobil sub apa, trebuie sa ai grija sa nu ii stanjenesti...
crede-ma....daca un scubadiver este mai putin experimentat si te vede brusc la 10-15m langa el, fara butelie, s-ar putea sa ii ia inima la galop....
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Eu m-as simti tentat sa ii dau "prioritate" freediver-ului, pentru ca desi e mai agil, are marele handicap de a nu avea aer cu el; pentru mine, un minut in plus nu e mare lucru, pentru el poate fi diferenta intre viata si moarte. Altfel, e o intalnire haioasa sub apa - mi se pare similara cu situatia in care intalnesti o foca si te joci cu ea, si ea mai dispare din cand in cand la suprafata sa respire..
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
de fapt are aer cu el
daca se baga inseamna ca stie ca poate duce mai mult decat isi propune
freediverii au o usurinta f mare de a aluneca pe sub apa si de a gasi caile cele mai convenabile de deplasare
in schimb scubadiverul se misca mai greu, deci logic, trebuie avut grija sa nu ii jenam traseul, mai ales ca pentru un freedivier, traseul unui scubadiver este in general previzibil, invers nu!
daca se baga inseamna ca stie ca poate duce mai mult decat isi propune
freediverii au o usurinta f mare de a aluneca pe sub apa si de a gasi caile cele mai convenabile de deplasare
in schimb scubadiverul se misca mai greu, deci logic, trebuie avut grija sa nu ii jenam traseul, mai ales ca pentru un freedivier, traseul unui scubadiver este in general previzibil, invers nu!
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- cristis
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
Salut Victor,
Sa inteleg sa daca ne intalnim la Marea Neagra nu te deranjeaza sa vin in freediving la iesirile voastre de scuba?
C
Sa inteleg sa daca ne intalnim la Marea Neagra nu te deranjeaza sa vin in freediving la iesirile voastre de scuba?
C
FREEology
- gibonul
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: Advanced
In Los Angeles, erau angajati 4 scafandri care faceau un fel de traffic police subacvatic. Doi stateau pe fund, doi pe la 8 metri si directionau diverii care intrau si ieseau, astfel incat parcul acvatic sa nu se aglomereze inutil. Mi s-a parut cea mai tare organizare din toate locurile prin care am umblat
mai multe aici viewtopic.php?f=13&t=2151
mai multe aici viewtopic.php?f=13&t=2151
Never underestimate the power of stupid people in large groups
Facebook Sorin Deleanu
Wine is constant proof that God loves us and loves to see us happy
Facebook Sorin Deleanu
Wine is constant proof that God loves us and loves to see us happy