Tehnici de baza in apnee

Accepta provocarea acestui extraordinar sport extrem

Moderators: VALI, Serge

FireBath
Veteran
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: OWD

Re: Tehnici de baza in apnee

Post by FireBath »

Vali am uitat sa spun ca nu am avut lest si a trebuit sa combat forta arhimedica in cea mai elementara maniera (cu hei rupul).
There is too much blood.

There can be only one fresh... MANGO FRESH.
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

adica ai avut neopren si te-ai bagat fara plumb?
... + labe scurte....
acu' e de inteles :p
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Amphibia
Junior

Post by Amphibia »

Salut tuturor!

Doresc sa multumesc initiatorilor acestui forum pentru acesta realizare si deoarece sunt un nou venit am o intrebare la care nu am gasit inca raspuns.
- in apnee statica, care este procedeul sau tehnica prin care poti inspira cat mai mult oxigen, prin care poti sa-ti umpli la maximum plamanii cu aer? am vazut de exemplu la Stephan Mifdud sau Tom Sietas ca dupa prima gura de aer, mai inspira de cateva ori (incercand intr-un fel sa compreseze aerul din plamani).
De exemplu eu am un P.B. de 4 min si 15s si sunt convins ca daca reusesc sa-mi perfectionez tehnica de inspiratie, pot depasii acest prag; daca contractiile apar dupa 2.30 min, pot sta in apnee 4 min fara vreun risc.

Astept cu nerabdare sfaturile voastre.

O seara frumoasa!
Serge
Veteran
Numar de scufundari: 101-200
Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor

Post by Serge »

Bine ai venit Ambphibia!

Tehnica de care spui tu se numeste packing (impachetare) sau carping (dupa numele crapului care are o tehnica similara de ...inspiratie cand este scos din apa!!!)

Este o incarcare suplimentara a plamanilor cu aer suplimentar (nu oxigen, per se!). Este o tehnica pretentioasa si suficient de periculoasa ca sa nu o detaliez aici! De ce periculoasa? pentru ca se pune o presiune foarte mare pe plamani, prin "inpachetare" cu riscuri de traume si leziuni la nivel pulmonar. In plus prin acest procedeu, daca nu este realizat corect pot sa ajungi direct la Black Out (asa numitul packing black out).

Nu ai nevoie de packing pentru a creste perioada de apnee, sigur nu in aceasta faza. Iti recomand sa face 2-3 luni tabele si sa ni te alaturi la sesiunile de training in bazin ori cursurile de apnee pe care le vom organiza in curand.

mai multe detalii pe privat
No gravity
Post Reply