cum sa iti spun...nu cred ca exista un timp fix pe care sa il ocupe un diving la 30m....timpul scufundarii depinde de prea multi factori....
spre exemplu, eu cand am fost la 20m, scufundarea si revenirea au durat 54 de secunde....cand am fost la 28m, scufundarea a durat dus-intors 1:08 minute...la blue hole cand am coborat la 25m, scufundarea a durat 1:20 minute....
din cele de mai sus iti poti da repede seama ca atunci cand am facut scufundarea la 28m, am fost lestat negativ de la suprafata, deci m-am obosit fara rost...cand am ajuns jos aveam masca jumatate plina cu apa si tot ce doream era sa revin la suprafata....deci cand m-am intalnit cu safety-buddy la -10m am trecut pe langa el ca un glont....
de aceea spun....nu cred ca exista timpi exacti pentru o anumita adancime....
probabil 1:30 minute e totusi cam mult....hai sa zicem cca 1:20 min
referitor la a doua problema
mi-am luat monofinul de la www.specialfins.com , adica din estonia
l-am comandat pe net, am facut plata prin OP si am primit coletul...
prima expeditie de freediving din romania
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
Re: prima expeditie de freediving din romania
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
si mai e ceva....in partea de coborare mai exista free-flow....adica perioada aceea in care,pentru a-ti economisi energia, te ajuti de faptul ca ai devenit negativ si te lasi sa curgi [la fel la urcare cand ai devenit pozitiv, te lasi sa urci fara miscare prea mare sau chiar deloc]
in free-flow distantele parcurse pot varia fata de acel metru/secunda
in free-flow distantele parcurse pot varia fata de acel metru/secunda
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
-
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
- Certificare/acreditare: OWD
Felicitari tuturor freediverilor speram ca data viitoare sa avem si un filmulet frumos si pentru noi astia cu mai putin aer in plamani. Un exemplu de film artistic ar fi asta:
http://www.huffingtonpost.com/2010/06/0 ... 04183.html
http://www.huffingtonpost.com/2010/06/0 ... 04183.html
There is too much blood.
There can be only one fresh... MANGO FRESH.
There can be only one fresh... MANGO FRESH.