Echipamentul.
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Re: Echipamentul.
Eu il scufund intr-un vas cu apa in care torn otet. Il las 3-4 ore acolo dupa care scos afara si uscat.
Otetul opreste/omoara/distruge toate porcariile care se depun si cresc pe costum dupa scufundari in apa.....fac asa de ani de zile si costumul e brici.
PS: Dupa ce se usuca nu mai miroase deloc otetul daca va intrebati cumva asta....
Otetul opreste/omoara/distruge toate porcariile care se depun si cresc pe costum dupa scufundari in apa.....fac asa de ani de zile si costumul e brici.
PS: Dupa ce se usuca nu mai miroase deloc otetul daca va intrebati cumva asta....
- adonay
- Veteran
- Numar de scufundari: 11-50
- Certificare/acreditare: NAUI OWD
Relu, exista adeziv special pentru neopren. Camaro face asa ceva si poti gasi la Xsport. Cautand pe sit nu am gasit decat de la Seeman:relu_dimario wrote:cu ce pot lipi o mica taietura din neopren ?
nu e strapuns neoprenul dar ma enerveaza...
http://www.xsport.ro/index.php?produs=30261
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
http://matale.ro/trips/
- scubamario
- Veteran
Prenandez.
Exista o anume marca foarte buna(imi scapa numele acum) este un tub negru cu scris galben,parca Moment.
Exista o anume marca foarte buna(imi scapa numele acum) este un tub negru cu scris galben,parca Moment.
-
- Senior
multumesc
pana cand intru in posesia lipiciului , sa mai folosesc neoprenul ?
mi-e teama sa nu fac stricaciunea mai mare ...
sunt frecvente astfel de incidente ?
pana cand intru in posesia lipiciului , sa mai folosesc neoprenul ?
mi-e teama sa nu fac stricaciunea mai mare ...
sunt frecvente astfel de incidente ?
- peret
- Veteran
IANTD
Si eu l-am agatat intr-o epava pe la inceputul anului....si taietura nu a evoluat. Nu e strapuns si nu am pus nimic peste....si totul e ok. Costumul meu e Bare 3mm full. E agatat deasupra genunchiului.
-
- Veteran
- Numar de scufundari: 11-50
- Certificare/acreditare: SSI-OWD
oare eu exagerez?
dupa fiecare wk la mare ,bag tot ce este de neopren -costum ,cagula, botosi- la masina de spalat !!!!....cu detergent !!!!!
ce ziceti????
dupa fiecare wk la mare ,bag tot ce este de neopren -costum ,cagula, botosi- la masina de spalat !!!!....cu detergent !!!!!
ce ziceti????
- peret
- Veteran
IANTD
@kimi: Nu am mai auzit de versiunea asta cu masina de spalat niciodata....asa ca nu am cum sa spun daca exagerezi sau nu
-
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
- Certificare/acreditare: OWD
peret: am extrapolat un pic metoda ta am tinut costumul in apa peste noapte (prima oara in apa schimbat inainte de culcare apa) dar nu am bagat otet.
There is too much blood.
There can be only one fresh... MANGO FRESH.
- peret
- Veteran
IANTD
E ok...dar fara otet nu are efect....ca tocmai otetul e cel care omoara porcariile de pe costum alea care il fac sa miroasa....FireBath wrote:peret: am extrapolat un pic metoda ta am tinut costumul in apa peste noapte (prima oara in apa schimbat inainte de culcare apa) dar nu am bagat otet.
-
- Veteran
- Numar de scufundari: 0-10
- Certificare/acreditare: OWD
bag si un paharel de otet data aviatoare merci de tip
There is too much blood.
- peret
- Veteran
IANTD
Pai la o galeata de 50 litri cu apa am bagat un 2 litrii de otet....deci trebuie umblat cu litrul si nu cu paharelul si sa nu-ti fie teama ca nu va mirosi a otet costumul dupa ce se usuca. Deci il scoti din otet si il lasi sa se usuce fara sa-l limpezesti cu apa.
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
masina de spalat distruge neoprenul....kimi wrote:oare eu exagerez?
ce ziceti????
nu uitati ca orice pliere sparge bulele de gaz din neopren....
se poate agata, etc....
nu mai baga in masina de spalat
e suficient daca il bagi in cada cu un pic de sampon si apa calduta....il lasi 15 min, dupa care il speli si limpezesti bine si la urma agatat pe umeras nu in soare direct [daca aveti strap la fermoar innodati-l de sarma, altfel va poate lua vantul costumul....eu am patit-o:p]
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
ce parere aveti de labele astea?
http://www.tribord.com/EN/flp-700-14468696/
http://www.tribord.com/EN/flp-700-14468696/
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
mai nu foarte buna
unu la mana: sunt labe de scubadiving, nu prea bune de freediving, bunicele pentru snorkeling.... [aceasta fiind sectiunea de freediving si snorkeling]
doi la mana: se misca scubadiverii aceia cu o viteza inspaimantatoare in filmuletul de prezentare....asta imi spune mie ca o gasca de nesimtiti vor sa isi faca reclama la un produs dand filmul pe o viteza dubla sau chiar tripla
nu va lasati inselati de aparente....cine recurge la trucuri atat de ieftine nu vinde produse de buna calitate...
unu la mana: sunt labe de scubadiving, nu prea bune de freediving, bunicele pentru snorkeling.... [aceasta fiind sectiunea de freediving si snorkeling]
doi la mana: se misca scubadiverii aceia cu o viteza inspaimantatoare in filmuletul de prezentare....asta imi spune mie ca o gasca de nesimtiti vor sa isi faca reclama la un produs dand filmul pe o viteza dubla sau chiar tripla
nu va lasati inselati de aparente....cine recurge la trucuri atat de ieftine nu vinde produse de buna calitate...
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
multumesc pentru raspuns Vali.
personal le-am incercat de cateva ori asta vara dar, nu mi-am format o parere pentru ca nu sunt inca obisnuit sa inot cu labe. singura remarca(profana) pe care o pot face este ca nu sunt foarte flexibile. inca nu am o geanta pentru ele dar incerc sa le aduc in seara asta la bazin.
personal le-am incercat de cateva ori asta vara dar, nu mi-am format o parere pentru ca nu sunt inca obisnuit sa inot cu labe. singura remarca(profana) pe care o pot face este ca nu sunt foarte flexibile. inca nu am o geanta pentru ele dar incerc sa le aduc in seara asta la bazin.