Am zis sa postez si separat, poate asa se mai dezmorteste lumea daca vede un subiect nou pe 2007! Hai sa va auzim, cum si ce ati facut in apnee anul acesta, nimeni la apa, nimeni la calcan?!?!
Uite si prima mea iesire - urmeaza probabil Croatia in mai.
Prima iesire pe anul acesta, in "apa deschisa" ca la bazin merg destul de des. Cum locuiesc mai mult prin Budapesta, varianta cea mai apropiata a fost un lac la cca 180km de oras, langa granita cu austria. Lacul este o fosta/actuala cariera de pietrisuri si nisipuri, probabil singurul loc cu o oarecare vizibilitate si adancimi de pana la 35m. Ieri vremea a fost superba iar vizibilitatea incredibil de buna - cca 5-7m! Mai prost cu temperatura apei, la suprafata avea cca 14C dar sum 5m, scadea brusc spre 8C... Ori noi cu un neopren "open cell" de 5mm special de apnee am facut tzurtzuri asa ca nu am stat in apa decat 1 ora si jumatate cu tot cu pregatirile (coarda, greutate, baliza). Am gasit un loc cu fundul lacului plan, la 30m.
Exista un avantaj major cand faci apnee in apa foarte rece, DR-ul (dive response, care se manifesta prin incetinirea batailor inimii, vasoconstrictie, etc) se activeaza mult mai repede si poti sta ceva mai mult la adancime.
Fiind relativ rece, am decis sa nu folosesc monofinul ori labele si sa pun sosete groase in schimb! asa ca am facut doar scufundari in apnee (neasistata) si imersie libera (te tragi in jos si in sus pe coarda de ghidare). Imersia libera a fost si cea mai interesanta ieri pentru ca necesita mai putin efort fizic si am putut sa ma concentrez mai mult pe tehnica de egalizare si de cadere libera (sub adancimea cand esti neutru, in apa dulce si cu costumul pe mine, cca 8m adancime).
Dupa cateva coborari progresive, am incheiat cu doua "drumetii pe luna" - mers pe fundul lacului, in jurul corzii, in conditii de gravitate aproape zero, o placere mai ales fara tone de echipamente pe tine si in conditii de vizibilitate buna - motivul pentru care am dezertat aproape complet din tabara scuba pentru a fi acum FREE!
Sergiu
Prima apnee in 2007 - share!
- Serge
- Veteran
- Numar de scufundari: 101-200
- Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor - Location: Bucuresti, Romania
Prima apnee in 2007 - share!
No gravity
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
anul asta nu prea am cu ce ma lauda [cand citesc posturile lu sergiu imi dau seama ca nici in general nu ma pot lauda....hahahahaha:d]
da ma bucur ca cel putin am inceput sa merg de 3 ori pe saptamana la bazin si sa fac dinamic cu bifin si ceva static
in rest...cam slab...nic la marea rosie nu am putut sa fac:(
doar de cateva ori coborat la 12m....
poate dupa ce apare monofinul sa devin si eu mai serios:p
da ma bucur ca cel putin am inceput sa merg de 3 ori pe saptamana la bazin si sa fac dinamic cu bifin si ceva static
in rest...cam slab...nic la marea rosie nu am putut sa fac:(
doar de cateva ori coborat la 12m....
poate dupa ce apare monofinul sa devin si eu mai serios:p
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...