Campionatul Mondial de Apnee Indoor - Iulie 2007, Slovenia

Accepta provocarea acestui extraordinar sport extrem

Moderators: VALI, Serge

Post Reply
Serge
Veteran
Numar de scufundari: 101-200
Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor

Campionatul Mondial de Apnee Indoor - Iulie 2007, Slovenia

Post by Serge »

Pentru cei interesati, saptamana viitoare, intre 4 si 7 iulie, va avea loc Campionatul Mondial de Apnee in bazin, sub egida organizatiei internationale care supervizeaza freediving-ul competitive, AIDA International.

Vor fi 3 probe de apnee si anume (in ordinea in care vor fi in competitie)
- apnee dinamica asistata (cu monofin ori labe) - DYN (Dynamic with Fins)
- apnee statica - STA (Static)
- apnee dinamica neasistata - DNF (Dynamic No Fins)

Voi participa la toate cele trei discipline desi m-am pregatit numai pentru DNF. Sper sa obtin un rezultat cel putin egal cu ultimele realizate in training - 100m in bazin mic (25m). Dar in competitie stresul este mai mare si o descalificare nu este exclusa mai ales daca ai impins limitele prea mult (samba ori blackout).

Site-ul concursului este mai jos si mi s=a spus ca va fi actualizat in timp real. pe curand, dupa concurs cu impresii de la fata locului.

http://en.wch2007.h2oteam.com/
No gravity
Serge
Veteran
Numar de scufundari: 101-200
Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor

Post by Serge »

A trecut si campionatul, o experienta care a meritat pe deplin. Am vazut in direct (si filmat!) noi recorduri mondiale, in special la femei, Natalia Molchanova (are 45 de ani :shock: ) a RUPT totul, cu 3 noi recorduri:
- 205m la proba de apnee dinamica asistata (DYF)
- 8 minute!!!! la static
- 149m la proba de abnee dinamica neasistata (DNF)
In plus Stig Severinsen a impresionat din nou cu un 186m la DNF, adica aproape 8 lungimi de bazin mic, inotate pe sub apa intr-o singura suflare. RESPECT!

Eu am scos ce mi-am dorit, 100m la proba DNF, desi cred ca puteam sa fac si a 4 intoarcere, am preferat sa ies la suprafata, mai bine un OK decat o noua descalificare. O sa incerc sa pun si niste poze de la competitie, mai ales de la petrecerea finala.

S
No gravity
Post Reply