Incepator in snorkeling, cum si incotro?
Incepator in snorkeling, cum si incotro?
Va salut,
Am descoperit in sfirsit site-ul, am rasfoit forumul si sper sa gasesc, cu bunavointa Dvs, raspunsuri la intrebarile mele;
Sunt interesat deocamdata doar de snorkeling, l-am practicat la noi la mare cind aveam vreo 10 ani, in apa de maxim 1.5m. Pastrez vie amintirea acelei vacante superbe si acum, dupa aproape 30 de ani.
Anul acesta, am de gind sa merg cu sotia si fetita de 7 ani in Grecia, ele sa faca plaja, iar eu sa ma aventurez intr-o mare superba. Imi doresc acest lucru de mult si in vara aceasta imi doresc sa il transform in realitate.
Fiind incepator sunt permeabil la orice sfat sau indrumare
Aici vine prima intrebare: care ar fi locatia ideala pentru mine, ca incepator, in Grecia, pentru snorkeling? trebuie sa fie un loc in care sa gaseasca si fetele ceva de facut...
A doua: Va rog sa imi recomandati echipamentul dedicat, (am 1.63m, 80Kg, port 40 la picior) doresc ca echipamentul sa il achizitionez nou, sa fie complet si de calitate.
A treia: As dori sa pot face si poze subacvatice, am un aparat Canon A95, 5.2MP, sunt interesat de achizitionarea unei incinte water-proof pentru acest model;
Va multumesc anticipat,
Cu stima,
Adrian Constantin
Am descoperit in sfirsit site-ul, am rasfoit forumul si sper sa gasesc, cu bunavointa Dvs, raspunsuri la intrebarile mele;
Sunt interesat deocamdata doar de snorkeling, l-am practicat la noi la mare cind aveam vreo 10 ani, in apa de maxim 1.5m. Pastrez vie amintirea acelei vacante superbe si acum, dupa aproape 30 de ani.
Anul acesta, am de gind sa merg cu sotia si fetita de 7 ani in Grecia, ele sa faca plaja, iar eu sa ma aventurez intr-o mare superba. Imi doresc acest lucru de mult si in vara aceasta imi doresc sa il transform in realitate.
Fiind incepator sunt permeabil la orice sfat sau indrumare
Aici vine prima intrebare: care ar fi locatia ideala pentru mine, ca incepator, in Grecia, pentru snorkeling? trebuie sa fie un loc in care sa gaseasca si fetele ceva de facut...
A doua: Va rog sa imi recomandati echipamentul dedicat, (am 1.63m, 80Kg, port 40 la picior) doresc ca echipamentul sa il achizitionez nou, sa fie complet si de calitate.
A treia: As dori sa pot face si poze subacvatice, am un aparat Canon A95, 5.2MP, sunt interesat de achizitionarea unei incinte water-proof pentru acest model;
Va multumesc anticipat,
Cu stima,
Adrian Constantin
ai nevoie doar de vizor si un tub de respirat, in rest sanatate. In Grecia, indiferent de locatie, apa este atit de sarata incit plutesti fara nici un efort. Fi calm, nu intra in panica si totul va fi ok.
Retine: fi calm indiferent de ce se intimpla, daca intri in panica poti muri. In apa dulce, ramai la suprafata daca inspiri si iti ti respiratia, daca expiri te duci la fund.
Retine: fi calm indiferent de ce se intimpla, daca intri in panica poti muri. In apa dulce, ramai la suprafata daca inspiri si iti ti respiratia, daca expiri te duci la fund.
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
detalii please!!!!!dell_ser wrote:Hop si ofertaaaaa
Am un aparat cu carcasa pentru scufundari.
Iti pot trimite si cateva fotografii facute cu el.
In Grecia vor iesi mai bine (am auzit ca este vorba de apa) he he he
Este un aparat de 3 MP cumparat in septembrie din state. Bagat la apa prin oct si nov.
orice fel de detalii please!
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Hiperventilatie!!!!
Snorkeling, suna frumos. Atentie la hiperventilatie!!!.... in cel mai rau caz de aici pot apare probleme si ... ar fi recomandat sa nu iti satisfaci curiozitatea sa te joci cu "pestisorii" intalniti sub apa deoarece poti avea surprize, recomandat ar fi sa iti cumperi si o pereche de manusi si o centura de lestare cu minimum de plumb! ...dar .. . te vei orinta cand vei ajunge acolo.
Pentru echipament iti pot recomanda chiar de pe acest site, parca am vazut ceva convenabil si poate ai avea de unde sa alegi. ... pana la o proxima intalnire....iti urez ape limpezi!!!!
Pentru echipament iti pot recomanda chiar de pe acest site, parca am vazut ceva convenabil si poate ai avea de unde sa alegi. ... pana la o proxima intalnire....iti urez ape limpezi!!!!
Re: Incepator in snorkeling, cum si incotro?
Am gasit, se numeste WP - DC 50, rezista pina la 40m si pentru asta sunt mai multe oferte:adi wrote:[...]A treia: As dori sa pot face si poze subacvatice, am un aparat Canon A95, 5.2MP, sunt interesat de achizitionarea unei incinte water-proof pentru acest model;
de pe site-uri romanesti intre 8 si 10 milioane, de pe amazon.com cu aproape 5 milioane.
dar pina la vara mai este....
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
krent wrote:ai nevoie doar de vizor si un tub de respirat, in rest sanatate. In Grecia, indiferent de locatie, apa este atit de sarata incit plutesti fara nici un efort.
eu ash merge mai departe decat atat
pentru scufundari in apnee [snorkeling] iti trebuie shi o pereche de labe
si nu orice labe, ci labe mari...lungi de fapt
costum 5mm [ca sa il folosesti shi in ape mai reci]
vizor, centura lestare, snorkel
2 lucruri 3 sa ai grija:
manevra valsalva [sa o faci din vreme] ca sa nu te doara urechile odata cu adancimea
shi sa nu mergi mai jos decat crezi ca poti ajunge
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
....sau numita "egalarea" presiunii .
manusi??? sigur vei fi tentat sa recuperezi ceva su sa atingi...nu vei reusi sa te abti, dar poti gasi la http://www.xsport.ro/ ... iar referitor la curs, poti incerca sa te inscri la un curs de scuba diver si acolo sigur te vei decide daca vei mai face snorkeling sau ai sa treci direct la scuba!!!
pe durata cursului vei avea ocazia sa inceti mult mai multe decat ai incerca sa culegi din literatura de specialitate sau de pe la cunostinte. oricum, alegerea iti apartine. va fi suficient sa intrebi si apoi te vei hotara ce sa faci. mai ales daca in zona va fi si un centru de inchiriat echipament de scuba, te asigur ca efortul; va merita, sa nu mai spune satisfactiile. una ar fi sa cobori pana la 2 metri si altfel va fi la 10 metri!!! ape limpezi
manusi??? sigur vei fi tentat sa recuperezi ceva su sa atingi...nu vei reusi sa te abti, dar poti gasi la http://www.xsport.ro/ ... iar referitor la curs, poti incerca sa te inscri la un curs de scuba diver si acolo sigur te vei decide daca vei mai face snorkeling sau ai sa treci direct la scuba!!!
pe durata cursului vei avea ocazia sa inceti mult mai multe decat ai incerca sa culegi din literatura de specialitate sau de pe la cunostinte. oricum, alegerea iti apartine. va fi suficient sa intrebi si apoi te vei hotara ce sa faci. mai ales daca in zona va fi si un centru de inchiriat echipament de scuba, te asigur ca efortul; va merita, sa nu mai spune satisfactiile. una ar fi sa cobori pana la 2 metri si altfel va fi la 10 metri!!! ape limpezi