Salut
azi am intrat "la apa"prima data.
din pacate soarele nu a tinut cu mine,si vizibilitatea era f mica desi apa era relativ limpede.totusi...am fortat o intrare in apa.
am intrat pana la o adancime de 2 m.
observatii si probleme ---
ma incomodeaza tare manusile!!
----ma descurc destul de greu cu cagula si cu punerea vizorului....
gatul cagulei tre sa vina peste sau pe sub neopren??eu l-am pus pe sub..sper ca n-am gresit.
in rest ..mi-a placut...m-am acomodat destul de repede dpdv termic,nu mi-a fost frig deloc...apa cred ca are in jur de 8-10 grade
si...am vazut doar un crab mort
Prima iesire!!
- christianpindichi
- Junior
Prima iesire!!
si daca ramuri bat in geam.....tai craca
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
cagula se pune sub neopren, iar vizorul 3 a intre pe sub marginile cagulei
daca te incomodeaza manushile, eu zic ca la 10 grade merge fara manushi fara probleme.....
nu ai vazut calcan?
hmmmm.......
daca te incomodeaza manushile, eu zic ca la 10 grade merge fara manushi fara probleme.....
nu ai vazut calcan?
hmmmm.......
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
... cagula, o fixezi si in functie de costum. ori petrecut pe sub, ..ori intre...depinde ce model de costum ai ...dar fiind singur la scufundari iti este mai greu sa te echipezi )
manusile daca sunt noi, se vor lasa in timp. recomandat ar fi sa le pui dupa ce le-ai udat, atunci nu te vor mai deranja.
daca echipamentul este nou, poti incerca pentru inceput in bazin sa te poti acomoda cu el. la mare iti va fi mai usor!
referitor la temperatura apei, ... cum cobori ..deja va fi mai rece. oricum, pentru siguranta 40 - 50 minute la o adancime de 10 metri ar fi suficienta! ... nu uita, iti este cald, dar aerul respirat ... ce temperatura ar avea ?:)) ...
manusile daca sunt noi, se vor lasa in timp. recomandat ar fi sa le pui dupa ce le-ai udat, atunci nu te vor mai deranja.
daca echipamentul este nou, poti incerca pentru inceput in bazin sa te poti acomoda cu el. la mare iti va fi mai usor!
referitor la temperatura apei, ... cum cobori ..deja va fi mai rece. oricum, pentru siguranta 40 - 50 minute la o adancime de 10 metri ar fi suficienta! ... nu uita, iti este cald, dar aerul respirat ... ce temperatura ar avea ?:)) ...
- Serge
- Veteran
- Numar de scufundari: 101-200
- Certificare/acreditare: NAUI Open Water
PADI Advanced Open Water
PADI Enriched Air (Nitrox)
AIDA Freediver **, *** si ****
AIDA Instructor - Location: Bucuresti, Romania
Prima iesire pe 2007
Prima iesire pe anul acesta, in "apa deschisa" ca la bazin merg destul de des. Cum locuiesc mai mult prin Budapesta, varianta cea mai apropiata a fost un lac la cca 180km de oras, langa granita cu austria. Lacul este o fosta/actuala cariera de pietrisuri si nisipuri, probabil singurul loc cu o oarecare vizibilitate si adancimi de pana la 35m. Ieri vremea a fost superba iar vizibilitatea incredibil de buna - cca 5-7m! Mai prost cu temperatura apei, la suprafata avea cca 14C dar sum 5m, scadea brusc spre 8C... Ori noi cu un neopren "open cell" de 5mm special de apnee am facut tzurtzuri asa ca nu am stat in apa decat 1 ora si jumatate cu tot cu pregatirile (coarda, greutate, baliza). Am gasit un loc cu fundul lacului plan, la 30m.
Exista un avantaj major cand faci apnee in apa foarte rece, DR-ul (dive response, care se manifesta prin incetinirea batailor inimii, vasoconstrictie, etc) se activeaza mult mai repede si poti sta ceva mai mult la adancime.
Fiind relativ rece, am decis sa nu folosesc monofinul ori labele si sa pun sosete groase in schimb! asa ca am facut doar scufundari in apnee (neasistata) si imersie libera (te tragi in jos si in sus pe coarda de ghidare). Imersia libera a fost si cea mai interesanta ieri pentru ca necesita mai putin efort fizic si am putut sa ma concentrez mai mult pe tehnica de egalizare si de cadere libera (sub adancimea cand esti neutru, in apa dulce si cu costumul pe mine, cca 8m adancime).
Dupa cateva coborari progresive, am incheiat cu doua "drumetii pe luna" - mers pe fundul lacului, in jurul corzii, in conditii de gravitate aproape zero, o placere mai ales fara tone de echipamente pe tine si in conditii de vizibilitate buna - motivul pentru care am dezertat aproape complet din tabara scuba pentru a fi acum FREE!
Sergiu
Exista un avantaj major cand faci apnee in apa foarte rece, DR-ul (dive response, care se manifesta prin incetinirea batailor inimii, vasoconstrictie, etc) se activeaza mult mai repede si poti sta ceva mai mult la adancime.
Fiind relativ rece, am decis sa nu folosesc monofinul ori labele si sa pun sosete groase in schimb! asa ca am facut doar scufundari in apnee (neasistata) si imersie libera (te tragi in jos si in sus pe coarda de ghidare). Imersia libera a fost si cea mai interesanta ieri pentru ca necesita mai putin efort fizic si am putut sa ma concentrez mai mult pe tehnica de egalizare si de cadere libera (sub adancimea cand esti neutru, in apa dulce si cu costumul pe mine, cca 8m adancime).
Dupa cateva coborari progresive, am incheiat cu doua "drumetii pe luna" - mers pe fundul lacului, in jurul corzii, in conditii de gravitate aproape zero, o placere mai ales fara tone de echipamente pe tine si in conditii de vizibilitate buna - motivul pentru care am dezertat aproape complet din tabara scuba pentru a fi acum FREE!
Sergiu
No gravity