NAUI - PADI

Informatii despre cursurile organizate de SCUBADIVER.RO CENTER

Moderator: scubadiver.ro

ccir2a
Junior
Numar de scufundari: 201-1000

Re: NAUI - PADI

Post by ccir2a »

Mersi pentru Teck Diving, nu asta era subiectul ci sistemul de invatamint ca atare. Fiecare se potriveste une anumite categorii de persoane.
A fost doar parerea mea personala, nicidecum o denigrare a vreunui sistem.
Pe mine personal nu ma intereseaza deloc cartea de plastic, nu justifica nimica.

peret wrote:
ccir2a wrote:Parerea mea e ca PADI e axat doar pe jecmaneala, NAUI e putin mai blind din acest punc de vedere. In alta ordine de idei tot dupa parerea mea orice altceva inafara de WRSTC care sint numai pentru turisti. Cei ce vor altceva de la diving au alte solutii mult mai bune
Nu e deloc important in final ce fel de "plastic" ai....e PADI, NAUI, CMAS sau ce o fi......e important ce experienta ai si cit de constient si calculat esti.
E viata ta in joc, iar plasticul nu te salveaza daca actionezi inconstient. Orice altceva e doar apa de ploaia asa ca sa nu ne impiedicati de niste plastice.
Iar daca vrei sa treci la TechDiving....exista IANTD sau altele asemanatoare.....dar si acolo tot la experienta, disciplina si constienta se rezuma totul...
"My 2 cents...."
Privirea in oglinda...si scufundari placute.
peret
Veteran
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

ccir2a wrote:Mersi pentru Teck Diving, nu asta era subiectul ci sistemul de invatamint ca atare. Fiecare se potriveste une anumite categorii de persoane.
A fost doar parerea mea personala, nicidecum o denigrare a vreunui sistem.
Pe mine personal nu ma intereseaza deloc cartea de plastic, nu justifica nimica.

peret wrote:
ccir2a wrote:Parerea mea e ca PADI e axat doar pe jecmaneala, NAUI e putin mai blind din acest punc de vedere. In alta ordine de idei tot dupa parerea mea orice altceva inafara de WRSTC care sint numai pentru turisti. Cei ce vor altceva de la diving au alte solutii mult mai bune
Nu e deloc important in final ce fel de "plastic" ai....e PADI, NAUI, CMAS sau ce o fi......e important ce experienta ai si cit de constient si calculat esti.
E viata ta in joc, iar plasticul nu te salveaza daca actionezi inconstient. Orice altceva e doar apa de ploaia asa ca sa nu ne impiedicati de niste plastice.
Iar daca vrei sa treci la TechDiving....exista IANTD sau altele asemanatoare.....dar si acolo tot la experienta, disciplina si constienta se rezuma totul...
"My 2 cents...."
Privirea in oglinda...si scufundari placute.
Si sistemele de invatamind de la toate agentiile nu au nici o valoare daca nu-ti pui mintea la contributie si iti bui propria disciplina la bataie.
E ca si scoala in general.....manualele frumoasa, bancile vopsite, profesori exceptionalu dar elevii tot prosti....dece? Pentru ca li se rupe de scoala.....
La fel si cu scufundarile......
E clar ca mai toate sint pina la urma lucrative dar asta este....acum depinde de fiecare dintre noi la care contribuim :-) ca pina la urma tot trebuie contribuit la una dintre ele....

PADI mi se pare ce-a mai lucrativa iar la polul opus mi se pare BSAC......dar asta e doar parere personala. Oricum eu am plastice PADI :-) asa ca vorbesc si eu de unul singur :-)))
ccir2a
Junior

Post by ccir2a »

Mai sint destule tari care nu au reprezentante NAUI si puteti obtine brevete NAUI la ei, nu are nici legatura brevetul cu tara.
Eu va sfatuiesc daca aveti posibilitatea de alege sa alegeti NAUI si sa lasati PADI ca utima alegere.
Privilegiati institutiile serioase in domeniu dac nu vreti sa fiti ca la Mac Donald, un hamburger e fel in oricare tara din lume. Din pacate conditiile de scufundari nu sint la fel.
Daca aveti de ales privilegiati CMAS si NAUI. restul sint putina apa de ploaie si marketing.
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

giovanni wrote:salut,
scuze ca intervin.. dar .. apropos de Grecia si NAUI:
- mai nou in Grecia NAUI nu mai are reprezentanta oficiala, nici un centru nemaiputand fi infiintat in Grecia doar sub pavilion NAUI. PADI insa DA.
asta nu inseamna bineinteles ca brevetele scafandrilor nu sunt recunoscute, te poti scufunda cu brevet NAUI in orice centru de scufundare.
cum spuneam mai sus...
cand am prezentat brevetul NAUI in grecia, cei de-acolo s-au km inclinat cu respect....si erau PADI
asta nu inseamna ca PADI nu e ok!!...e vb de oameni si de cum isi fac meseria....
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
adonay
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by adonay »

Incercati sa alegeti instructorul si nu agentia.
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
dukinson
Junior

Post by dukinson »

ccir2a "Daca aveti de ales privilegiati CMAS si NAUI. restul sint putina apa de ploaie si marketing."... prin afirmatia asta arati cat de superficial si subiectiv privesti problema... iar faza cu "hamburger" ...este o comparatie care nici macar nu merita atentie.

Si da, consteaza INSTRUCTORUL (la fel cum a spus si adonay) mai mult decat organizatia in care se face cursul.
Asa cum spunea instructorul meu... incearca sa gasesti un instructor care sa te CALIFICE si nu doar sa te CERTIFICE!
ape limpezi si asfalt curat
www.mototube.ro
www.gowild.ro
Post Reply