Sidemount diving

Informatii despre cursurile organizate de SCUBADIVER.RO CENTER

Moderator: scubadiver.ro

Post Reply
Andacio
Senior

Sidemount diving

Post by Andacio »

Ce parere aveti despre aceasta tehnica ? In ultimul timp , cei care au incercat aceasta metoda , nu mai revin la scufundatul conventional cu butelia in spate .Chiar si cei care fac technical dives. Recent s-au tinut cursuri de sidemount diving si aici la noi in Atena .
http://www.sidemountscubadiving.com/
Mie sa va zic drept ,mi-a placut foarte mult aceasta tehnica cand am vazut filmuletul asta : http://www.youtube.com/watch?v=8ahQYqho7w4
Last edited by Andacio on Wed Aug 11, 2010 6:52 pm, edited 1 time in total.
MadWolf
Junior
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI Scuba diver

Re: Sidemount diving

Post by MadWolf »

Pai... sa o luam pe rand.

1. Sistemul a fost dezvoltat de cei care faceau scufundari in conditii dificile: pesteri, epave. Adica acolo unde spatiul este o problema si purtarea buteliilor pe spate era un factor care limita accesul in spatiile inguste.

2. In general, in lateral sunt... mainile.

Stiu, cand te scufunzi folosesti picioarele pentru inaintare, dar personal tot prefer ca atunci cand am nevoie sa intind o mana sa nu ma impiedic de o butelie. Si nu-mi place nici ca ea sa fie in raza mea vizuala, pentru ca ma scufund sa vad altceva, nu buteliile. Nici pe montaniarzi n-o sa-i vedem cu sacose pe munte ci cu rucsac. In schimb "banana" speo este folosita cu succes de speologi pe post de "sacosa" si purtata in mana acolo unde spatiul devine atat de stramt incat sa nu permita accesul cu ea in spate.

Nu mai vorbesc de cazul cand vrei sa ai cu tine un aparat foto si ceva lumina. Ce faci cu buteliile puse pe lateral in cazul asta?

Concluzie: fiecare tehnica acolo unde ii e locul. Pentru plimbari prefer butelia in spate. Pentru chestii mai complicate... ne adaptam.
Andacio
Senior

Post by Andacio »

Andacio
Senior

Post by Andacio »

Cred totusi ca sunt mai multe avantaje decat dezavantaje la aceasta tehnica si acest lucru m-a facut sa incep cursurile pentru sidemount single-twin cylinder. Saptamana asta termin si Rescue, asa ca am mai adaugat un pic de experienta la dosar :lol: :lol:
Nu stiu cand voi avea ocazia sa vin sa fac si eu o scufundare in Romania....de exemplu nu am avut ocazia sa ma scufund in lacuri si cred ca ar fi o experienta placuta!
Andacio
Senior

Post by Andacio »

Uite si o poza de la cursuri ! Am terminat si aceasta scoala !!! Care o fi urmatoarea?
Attachments
40587_1508300583731_1120809422_31503093_7352983_n.jpg
scubadiver.ro
Admin
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI

Post by scubadiver.ro »

Poate te va interesa pe viitor un curs de cavediving, in perspectiva expeditiei la pestera Isverna.
Andacio
Senior

Post by Andacio »

De interesat , m-ar interesa pe mine ....dar problema e ca nu prea vin asa des in Romania. Cred ca anul asta nu o sa vin , din pacate . Asta ziceam si eu ...ca imi pare rau ca inca nu am avut posibilitatea sa fac scufundari in tara .
cenaru
Junior
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI AOWD

Post by cenaru »

scubadiver.ro wrote:Poate te va interesa pe viitor un curs de cavediving, in perspectiva expeditiei la pestera Isverna.
Pai si nuzici si tu nimic? Mai in vara zicei ca poate organizezi o tura in toamna asta!
Post Reply