Brevet.

Informatii despre cursurile organizate de SCUBADIVER.RO CENTER

Moderator: scubadiver.ro

Alex
Veteran

Re: Brevet.

Post by Alex »

mda.. acum am venit de la analize :D si se pare ca sunt ok pentru participarea la curs :) .
Alex
Veteran

Post by Alex »

ce carte am de invatat pentru marti ? :?: astept un raspun de la domnul Ramiro :D
Alex
Veteran

Post by Alex »

scuzati offtopicul dar mi s-a parut amuzanta poza :)) ( am facut-o ieri in constanta)

http://i513.photobucket.com/albums/t335 ... -0006d.jpg
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

sistem antifurt, made in romania. :))
ape limpezi!!! ...
Alex
Veteran

Post by Alex »

exact :))
Andacio
Senior

Post by Andacio »

victor wrote:Poti sa "stresezi" si pe aici cu intrebari despre echipament, etc., dar ti-as recomanda sa nu iti cumperi mare lucru (sau nimic) inaintea cursului (si eventual sa incerci dupa, de cateva ori, sa inchiriezi diferite variante). Altfel sunt destul de multe sanse sa schimbi rapid tot ce ti-ai cumparat cu alte versiuni, care ti se potrivesc mai bine.
Sunt total de acord cu Victor. Si eu am facut aceeasi greseala cumparandu-mi unele parti din echipament la inceput cand inca faceam scoala ,si acum cand am devenit un pic mai experimentat si am inceput sa cunosc cate ceva ,imi pare rau ca am facut acest lucru si chiar unele deja le-am schimbat .
Un singur lucru nu mi-a parut rau si cred ca a fost o miscare buna din partea mea . Aici in Grecia cand inchiriezi echipament sau cand urmezi o scoala si ti se da tot echipamentul ,singurul lucru care iti lipseste e un dive computer. Primul lucru cumparat de mine ,asta a fost si cred ca a fost o miscare buna din partea mea pentru ca iti ofera o mai mare siguranta. Dar si acolo trebuie sa fii atent la ce cumperi si tebuie sa calculezi pana unde vrei sa mergi cu aceste scoli ca sa stii cam ce model ti se potriveste.
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

eu am fost mai norocos
cred ca depinde si de calea de urmat
cine incepe cu snorkeling si/sau skindiving isi va procura din vreme ABC-ul potrivit [labe, vizor, snorkel si neopren]
poate credeti ca neoprenul nu ar trebui sa faca parte din echipamentul de snorkeling....nimic mai neadevarat
deci cand mi-am cumparat si restul, deja eram pus la punct intr-o oarecare masura....
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
victor
Veteran

Post by victor »

Eu n-am patit chestia despre care avertizam, pentru ca mi-am urmat singur sfatul de a ma juca intai cu echipamentul altora :-) (si oricum, nu vorbeam de labe, vizor, snorkel sau neopren, ci de BC, regulatoare, butelii, computere, chestii mai complexe si mai scumpe).

Oricum, ABC-ul potrivit de snorkeling nu prea e deloc potrivit de scuba :-) la snorkeling labele o sa le preferi mai lungi si mai elastice, masca de volum cat mai mic, si daca ajungem la mofturi si fineturi un neopren cat mai lucios si alunecos pe exterior, pe cand la scuba o sa vrei niste labe mai late si mai rigide ca sa misti tot echipamentul prin apa, o sa mai sacrifici poate din volum pentru unghiul de vedere, o sa cauti un snorkel bun de bagat in buzunar si un neopren cat mai calduros :D adica deja trecerea de la snorkel la scuba iti impune o prima schimbare de echipament.. si uite asa se umple debaraua.
Alex
Veteran

Post by Alex »

pai la regulator de exemplu. :D daca cumpar scubapro MK19 INT+G250V+OCTOPUS R395 , ce probleme pot sa am cu el ?:))
victor
Veteran

Post by victor »

Eu as zice asa despre optiunea ta:

1. MK19 - turela aia rotativa e doar o bataie de cap suplimentara, inca un loc de clatit cu atentie in care se va depune sarea. Parerea mea este ca MK17 (exact acelasi sistem dar fara turela rotativa) este mai simplu, deci mai potrivit. In plus, daca te vei gandi sa il montezi pe o valva H sau pe duble iti va incapea un pic mai bine fiind mai compact. De asemenea, nu mi-as lua un regulator cu conector INT. Conectorul DIN rezista la presiune mai mare, sansele sa pierzi o-ring-ul sunt mai mici si este de asemenea mai compact si sta mai stabil pe valva.
2. G250V - aici suntem de acord, nu am obiectii
3. R395 - o sa il schimbi mai devreme sau mai tarziu, cel mai probabil cu un G250V pereche. Pentru o configuratie de start la care probabil vrei totusi sa faci niste economii, mai bine ia-ti un R295 (scutesti niste bani, avand in vedere ca oricum nu o sa il folosesti pe termen lung si e doar o improvizatie acum). In plus, pentru scufundari recreationale, daca excludem ideea unui octopus de calitate (identic cu treapta a II-a principala), R295, fiind mai simplu (de fapt extrem de simplu ca mecanism) are mai multe sanse sa fie fiabil decat R395-ul care incearca sa fie un pic mai performant dar ieftin (facand compromisuri la fiabilitate).

In concluzie din regulatorul pe care il vrei, cred ca s-ar putea sa schimbi treapta I si octopusul :-)
victor
Veteran

Post by victor »

http://www.xray-mag.com/pdfs/articles/T ... ors_15.pdf

:-) am reusit sa regasesc link-ul. merita citit.
Andacio
Senior

Post by Andacio »

victor wrote:http://www.xray-mag.com/pdfs/articles/T ... ors_15.pdf

:-) am reusit sa regasesc link-ul. merita citit.
Bravo ! Super util site! Chiar ca merita citit!
Alex
Veteran

Post by Alex »

da. bun site-ul :) , am citit in mare parte.
peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

Eu am labele Avanti Quatro si sint excelente dar nu se potrivesc la orcine (Eu am 190cm si 95kg). Am incercat citeva modele inite pina le-am cumparat pe acestea.
Cu efort minim (din punctul meu de vedere) propulsia este maxima. Cei cu alt gen de labe trebuie sa dea din greu din picioare ca sa se tina dupa tine.
Daca ai picioare puternice unele labe se pliaza la 90grade cind inoti si nu prea sint eficiente...deci modelul acesta este recomanda (parerea mea) celor mari si cu picioare puternice.
Le-am dat la un prieten imprumut si m-a injurat...dece? Pt ca nu a avut forta necesara in picioare ca sa inoate cu ele si a obosit+ circei.....deci cu alte cuvinte trebuie forta.

Masca recomand cu silicon negru. (eu am Technisub Look cu alb si imi pare rau ca nu am luat-o cu negru) Pe linga recomandarea lui Vali mai adaug:
- negru nu se ingalbeneste in timp
- in caz ca te ocupi de fotografie nu ai reflexii aiurea in masca de la lumina
- arata mai profesionist :)
scubamario
Veteran

Post by scubamario »

Asta eset o masca foaret buna cu un camp vizual mare si arata trasnet:
http://www.coltrisub.it/EQUIPMENT/ENG/2 ... ngiroa.htm
Pentru un un incepator cred ca labele astea sant tocmai bune;
http://www.mares.com/product_detail.php ... region=ALL
Post Reply