curs PADI OWD
Moderator: scubadiver.ro
-
- Junior
- Numar de scufundari: 11-50
- Certificare/acreditare: OWD-PADI
AOW-PADI - Location: arad
curs PADI OWD
In 2008 am fost in Egipt si am facut pentru prima data scufundari.Anul acesta doresc sa marg din nou pt a face cursul OWD.In acest sens am incercat sa gasesc pe net acest curs si DVD-ul aferent ,dar nu am reusit sa gasesc decat modulul unu si trei al cursului pe DVD.As vrea sa stiu ,daca poate cineva sa ma ajute in acest sens , deoarece doresc sa studiez acest curs inainte de a pleca in Egipt(luna Aprilie).
- scubadiver.ro
- Admin
- Numar de scufundari: peste 1000
- Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI
Re: curs PADI OWD
Mai ales ca cei care predau in sistemul NAUI in tara sunt cu mult mai seriosi decat PADI in Egipt, unde afluenta de turisti este foarte mare, timpul este limitat, si ca atare este exploatata doar resursa financiara.
Daca o sa intrebi in stanga/ dreapta o sa afli si faptul ca se face rabat foarte mare la curricula educationala si mai mult de atat majoritatea celor care urmeaza cursul acolo , nu beneficiaza de pregatirea in bazin, o etapa foarte importanta, daca vrei punctul meu de vedere.
Iti spun toate lucrurile astea nu ca sa te descurajez sau sa iti influentez alegerea, insa de-alungul timpului , la scoala noastra au venit cursanti care au experimentat pentru prima data cursul de scufundari in Egipt si au avut probleme datorita faptului ca initierea incepea cu un mic breefing , de obicei pe barca, echipare completa, dupa care saritura prin pasul gigantului in mare. In 40 % din cazuri sperietura si impactul psihologic au dus la incetarea imediata a scufundarii.
Legat de materialele educationale cautate de tine pe net, este posibil sa gasesti ceva de pe la PADI, nu cred ca vei gasi NAUI. Asta pentru ca organizatia interzice cu desavarsire postarea materialelor educationale pe internet, datorita faptului ca acesta activitate trebuie inceputa sub directa supraveghere a unui instructor pentru a nu exista accidente.
Ca si o concluzie legata de cursurile din Egipt, e foarte adevarat ca si OMUL SFINTESTE LOCUL, insa pana acum am avut prea mult feed-back negativ.
SAFE DIVES
Daca o sa intrebi in stanga/ dreapta o sa afli si faptul ca se face rabat foarte mare la curricula educationala si mai mult de atat majoritatea celor care urmeaza cursul acolo , nu beneficiaza de pregatirea in bazin, o etapa foarte importanta, daca vrei punctul meu de vedere.
Iti spun toate lucrurile astea nu ca sa te descurajez sau sa iti influentez alegerea, insa de-alungul timpului , la scoala noastra au venit cursanti care au experimentat pentru prima data cursul de scufundari in Egipt si au avut probleme datorita faptului ca initierea incepea cu un mic breefing , de obicei pe barca, echipare completa, dupa care saritura prin pasul gigantului in mare. In 40 % din cazuri sperietura si impactul psihologic au dus la incetarea imediata a scufundarii.
Legat de materialele educationale cautate de tine pe net, este posibil sa gasesti ceva de pe la PADI, nu cred ca vei gasi NAUI. Asta pentru ca organizatia interzice cu desavarsire postarea materialelor educationale pe internet, datorita faptului ca acesta activitate trebuie inceputa sub directa supraveghere a unui instructor pentru a nu exista accidente.
Ca si o concluzie legata de cursurile din Egipt, e foarte adevarat ca si OMUL SFINTESTE LOCUL, insa pana acum am avut prea mult feed-back negativ.
SAFE DIVES
-
- Veteran
- Certificare/acreditare: SSI OWD
Servus,
Poti sa detaliezi de ce e importanta pregatirea in bazin?
Eu am ales OWD SSI tocmai pentru ca nu se faceau scufundari in bazin, doar in mare, si zic eu ca am invatat cam tot ce trebuia pentru nivelul de OWD.
Poti sa detaliezi de ce e importanta pregatirea in bazin?
Eu am ales OWD SSI tocmai pentru ca nu se faceau scufundari in bazin, doar in mare, si zic eu ca am invatat cam tot ce trebuia pentru nivelul de OWD.
Horatiu
- scubadiver.ro
- Admin
- Numar de scufundari: peste 1000
- Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI
Ok.
Nu pun la indoiala pregatirea ta, insa sunt foarte multi care se ridica direct de la calculator si vor sa invete sa faca scufundari.
Tocmai asta este motivul pentru care trebuie sa incepi treptat, intai cu prezentarea teoretica , unde se invata elementele principale , iar urmatorul pas este sa experimenteze intr-un mediu sigur ceea ce se invata la teorie. Cand increderea de sine ajunge la un nivel acceptabil se incep scufundarile in ape deschise (mare , lac, etc ).
Practic bazinul preprezinta liantul intre ceea ce inveti la teorie si ceea ce urmeaza sa inveti in ape deschise, este un element din pregatire care confera siguranta si incredere de sine. Mai mult, este mai simplu sa inveti functionalitatea echipamentului SCUBA la bazin decat in ape deschise , unde atentia iti poate fi captata de flora si fauna.
SAFE DIVES !
Nu pun la indoiala pregatirea ta, insa sunt foarte multi care se ridica direct de la calculator si vor sa invete sa faca scufundari.
Tocmai asta este motivul pentru care trebuie sa incepi treptat, intai cu prezentarea teoretica , unde se invata elementele principale , iar urmatorul pas este sa experimenteze intr-un mediu sigur ceea ce se invata la teorie. Cand increderea de sine ajunge la un nivel acceptabil se incep scufundarile in ape deschise (mare , lac, etc ).
Practic bazinul preprezinta liantul intre ceea ce inveti la teorie si ceea ce urmeaza sa inveti in ape deschise, este un element din pregatire care confera siguranta si incredere de sine. Mai mult, este mai simplu sa inveti functionalitatea echipamentului SCUBA la bazin decat in ape deschise , unde atentia iti poate fi captata de flora si fauna.
SAFE DIVES !
-
- Veteran
- Certificare/acreditare: SSI OWD
Presupun ca ai dreptate, din fericire nu cred ca fac parte din cei multi de care zici tu
Eu am facut cursul in Croatia, krk si in primele 2 zile a trebuit sa citesc manualul si apoi sa ma uit la lectiile de pe dvd, doar apoi am inceput sa fac scufundarile, si lectiile se tineau la 5m adancime pe nisip.
Probabil ca avantajul bazinului cu apa dulce este atunci cand inveti sa scoti apa din ochelari sau cand recuperezi "stage 2 regulator" si nu-ti intra apa sarata in ochi sau in gura .
Eu am facut cursul in Croatia, krk si in primele 2 zile a trebuit sa citesc manualul si apoi sa ma uit la lectiile de pe dvd, doar apoi am inceput sa fac scufundarile, si lectiile se tineau la 5m adancime pe nisip.
Probabil ca avantajul bazinului cu apa dulce este atunci cand inveti sa scoti apa din ochelari sau cand recuperezi "stage 2 regulator" si nu-ti intra apa sarata in ochi sau in gura .
Horatiu
-
- Junior
nu fac cursul in Romania in primul rand ,pt ca nu mai vreau sa merg in concediu pe litoralul romanesc.Anul trecut cand am fost in Egipt -Hurghada,in cadrul hotelului la care am stat era si centru de scuba.Am fost foarte multumit de serviciile si conditiile oferite de catre ei,in plus pretul este forte bun ,in comparatie cu cel din Romania.Nautilius wrote:de ce nu faci cursul in romania?
dimpotriva.. apa de bazin, cu clor, e mult mai rea..pufiman wrote:Probabil ca avantajul bazinului cu apa dulce este atunci cand inveti sa scoti apa din ochelari sau cand recuperezi "stage 2 regulator" si nu-ti intra apa sarata in ochi sau in gura .
avantajele unui mediu controlat sunt legate de vizibilitatea excelenta, lipsa oricaror curenti sau valuri, de reperele clare (in mare un incepator ar putea fi dezorientat de perceptia vizuala deformata, pe cand in piscina constientizeaza usor latimea, lungimea si adancimea acesteia), logistica mai simpla (e mai usor sa pui elevii sa se echipeze calm, cu explicatiile de rigoare, pe marginea unui bazin decat in soarele torid dintr-o barca ce se leagana sau de pe plaja), de faptul ca elevii nu vor avea mare lucru de observat in jur si se vor concentra pe exercitii, si lista poate continua.
...avem dreptul de a decide si a ne asuma riscul asupra modului de a efectua cursul. dam bani, luam brevetul. nu este necesar sa si invatam. cat despre pret, este de discutat.
ape limpezi!!! ...
-
- Junior
Intradevar afluxul de turisti este ft mare, dar si nr. de centre de scuba este ft. mare comparativ litoralul romanesc,marea majoritate a turistilor care merg in Egipt incearca scuba de agrement.scubadiver.ro wrote:Mai ales ca cei care predau in sistemul NAUI in tara sunt cu mult mai seriosi decat PADI in Egipt, unde afluenta de turisti este foarte mare, timpul este limitat, si ca atare este exploatata doar resursa financiara.
SAFE DIVES
In ceea ce priveste pregatire trebuie diferentiata pe scuba de agrement si cursul de scuba.Si eu cind am facut pt. prima data scuba ,am beneficiat doar de acel breefing pe vapor dar nu am avut nici un fel de probleme la scufundari ,(am facut 4 scufundari in doua zile, dar nu consecutive),de acea cred ca sperietura si impactul psihologic la prima scufundare ,tin in primul rind de individ.Si cu noi pe vapor au fost persoane care nu au reusit sa se sfunde si au fost scosi din apa.
Oricum mersi pt informatii si speram sa ma puteti ajuta voi.
Primele scufundari le-am facut in Egipt, tot in Hurghada, si a fost suficienta prezentarea de pe vaporul care ne ducea spre locul cu pricina. Spun ca a fost suficient pentru ca sub apa am fost cu un instructor care statea cu ochii pe mine si am avut norocul sa nu am nici un fel de probleme (nici macar vizorul aburit). In tara am facut primul modul OWD (NAUI) si a fost cu totul alta experienta, mult mai intensa si mai placuta, chiar daca M. Neagra nu se compara cu M. Rosie. Si nu a trebuit sa stau la mare decat un week-end (pentru partea practica/ape deschise), asa ca nu mi-am compromis concediul.leo02 wrote:Intradevar afluxul de turisti este ft mare, dar si nr. de centre de scuba este ft. mare comparativ litoralul romanesc,marea majoritate a turistilor care merg in Egipt incearca scuba de agrement.scubadiver.ro wrote:Mai ales ca cei care predau in sistemul NAUI in tara sunt cu mult mai seriosi decat PADI in Egipt, unde afluenta de turisti este foarte mare, timpul este limitat, si ca atare este exploatata doar resursa financiara.
SAFE DIVES
In ceea ce priveste pregatire trebuie diferentiata pe scuba de agrement si cursul de scuba.Si eu cind am facut pt. prima data scuba ,am beneficiat doar de acel breefing pe vapor dar nu am avut nici un fel de probleme la scufundari ,(am facut 4 scufundari in doua zile, dar nu consecutive),de acea cred ca sperietura si impactul psihologic la prima scufundare ,tin in primul rind de individ.Si cu noi pe vapor au fost persoane care nu au reusit sa se sfunde si au fost scosi din apa.
Oricum mersi pt informatii si speram sa ma puteti ajuta voi.
In alta ordine de idei depinde pentru ce vrei brevet. Daca te scufunzi numai in concediu, cu instructor, poate ca nici nu iti trebuie un act. Dar daca este, intr-adevar, o pasiune si vrei sa te scufunzi fara sa fii direct supravegheat (cu buddy, etc.) atunci interesul tau este sa fii cat mai pregatit. Iar pregatirea corespunzatoare nu o gasesti acolo unde brevetele se elibereaza aproape contra-cost (fara o pregatire riguroasa) asa cum s-a dus vestea ca se intampla, in multe cazuri, in Egipt.
Desigur, exista si sindromul "presedintelui african", adica al indragostitului de diplome/distinctii... Sau poti sa te lauzi cu el (brevetul) prietenilor la un pahar (ca la agatat nu prea te ajuta). Si atunci poti sa-l iei de pe net.
Sincer, cauta un loc in care sa te pregatesti bine. E interesul tau, e viata ta! Scufundarile, pe cat de placute, presupun si un grad ridicat de risc; iar riscul nu il poti reduce decat prin pregatire (urmata de experienta).
- Principe76
- Senior
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: PADI AOWD
Mai adaug aici si eu faptul ca Egiptul "conduce" la numarul de accidente. Am fost in Egipt si nici macar nu mi-au cerut legitimatia. Mai mult, prin comparatie cu alte centre de scuba, aici am avut singurele probleme: butelii din care iesea aerul, computer fara baterii (!!). In concluzie: nu va amagiti cu invatatul de scuba in Egipt...Faceti-o in Ro sau in alta parte!
scubadiver.ro wrote:Mai ales ca cei care predau in sistemul NAUI in tara sunt cu mult mai seriosi decat PADI in Egipt, unde afluenta de turisti este foarte mare, timpul este limitat, si ca atare este exploatata doar resursa financiara.
SAFE DIVES
"From birth, man carries the weight of gravity on his shoulders... But man has only to dive beneath the surface and he is free." - J.Y. Cousteau
DVD-ul nu e foarte, foarte necesar. Acesta il poti viziona in timpul cursului, cand te prezinti la prima sesiune de scufundari. E mai important sa ai manualul owd. Il ai?
Ude te-ai scufundat in Egipt? Unde mergi in Aprilie? In Hurgada sau in Sharm?
Servus,
eu sunt intructor in Sharm de 3 ani si nu ma pot gandi ca lucram neprofesional. Primele mele cursuri le-am facut in Romania. Acum ca lucrez aici ii invidiez pe cei care au norocul sa invete sa se scufunde in aceste gradini de corali. E foarte importanta pregatirea in piscina. Majoritatea centrelor din Sharm isi incep cursurile in piscina sau direc in mare cu conditia ca locul ales sa aiba conditiile piscinei: mare fara curent, fund de nisip pentru exercitii, apa mica si apa mai adanca, vizibiitate buna si temperatura comfortabila. Asociatia locala a scafandrilor retrage licenta centrelor care nu respecta standardele de scufundare, nemaivorbind de Padi. Eu zic sa nu ai indoieli in privinta Egiptului. Aleg doar un centru si deschide o discutie cu cei de acolo. Te vei lamuri repede. Daca ai intrebari te rog sa nu eziti, am sa raspund cu placere.
Ligia
eu sunt intructor in Sharm de 3 ani si nu ma pot gandi ca lucram neprofesional. Primele mele cursuri le-am facut in Romania. Acum ca lucrez aici ii invidiez pe cei care au norocul sa invete sa se scufunde in aceste gradini de corali. E foarte importanta pregatirea in piscina. Majoritatea centrelor din Sharm isi incep cursurile in piscina sau direc in mare cu conditia ca locul ales sa aiba conditiile piscinei: mare fara curent, fund de nisip pentru exercitii, apa mica si apa mai adanca, vizibiitate buna si temperatura comfortabila. Asociatia locala a scafandrilor retrage licenta centrelor care nu respecta standardele de scufundare, nemaivorbind de Padi. Eu zic sa nu ai indoieli in privinta Egiptului. Aleg doar un centru si deschide o discutie cu cei de acolo. Te vei lamuri repede. Daca ai intrebari te rog sa nu eziti, am sa raspund cu placere.
Ligia