Grand Hotel Hurghada

Post Reply
pufiman
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: SSI OWD

Grand Hotel Hurghada

Post by pufiman »

Cum tot o sa mergem acolo, si am inteles ca s-a mai fost, am deschis acest topic sa ne ajutam intre noi cu sfaturi - ce trebuie sa bagam in bagaje, ce valute sunt mai bune, cum este hotelul, etc.
Incep eu, dupa ce am studiat putin despre Hurghada si acest hotel. Hotelul arata foarte bine, gradinile sunt superbe, mancarea f buna, restaurantul italian f bun, personal serviabil, mai ales daca dai spaga. La receptie trebuie sa refuzam camerele nu nr 700 pentru ca am inteles ca dau spre o zona de constructii.
Spaga la ei e "recomandata", cel mai bine merge in dolari sau moneda locala. Din cate am inteles, plata in dolari e cea mai buna, cursul la euro este prost. Eu o sa-mi cumpar bacnote de 1$ tocmai pentru spaga.
Excursiile extra in general sunt mai ieftine direct de la hotel. Excursia la Luxor(recomandata) 75$, safari in desert cu atv (35km?) 50$
Pentru ca mergem la HB, bauturile nu sunt incluse in pret. Se poate lua de magazin unde sunt preturi ok, sau de la hotel unde este destul de scumpa apa.
Tot ce am scris mai sus este adunat de pe forumuri, personal nu am fost in Egipt, deci cei care au fost (sau stau acolo ;) ) pot da mai multe detalii.
Horatiu
eugen
Veteran

Re: Grand Hotel Hurghada

Post by eugen »

Cursul valutar azi:
1EU = 7.44 Lire Egiptene
1$ = 5.43 LE

Nu cumparati apa de la hotel, e de 5 ori mai scumpa. Apa gasiti in orice butic, la fel si bauturile racoritoare. Sunt cateva magazine pentru bauturi alcolice, in supermarket nu veti gasi alcohol. Recomand berea Sakara, dar gasiti si Heineken si altele mai scumpe. Gustati vinul rosu Seherezada sau Obelisk.
Acum se termina sezonul capsunilor, dar inca se mai gasesc din belsug. Incepe sezonul pepenelui rosu.

E mai bine sa dati bacsis in lire egiptene.
Atentie la taxiuri, nu urcati intr-un taxi pana nu negociati pretul.
divefilm
Veteran
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313

Post by divefilm »

Peste drum de hotel este o terasa interesanta unde gasesti berea Sakara la un pret rezonabil.
Vrei sa mergi la un suc de Mango cel mai bun loc ln zona este terasa Seherezada unde personalul care lucreaza acolo ne cunosc foarte bine si suntem bine primiti si seviti.
Daca iubesti preparatele din peste faci o vizita la Starfish si nu vei uita prea repede ce bunatati ai mincat acolo .
Peste drum de hotel cumperi doua sticle cu apa de 1,5lire cu 5 lire.
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

atentie la taxiuri....
una se tocmesc si alta cer...era sa-l tavalim pe unu anul trecut...
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

VALI wrote:atentie la taxiuri....
Haaa..asta imi aminteste de o patanie asemanatoare dar in Mexic....si care s-a sfirsit cu un cutit pus la beregata mea de catre taximetris....asa ca dintr-o data am fost intru totul deacord cu noul pret :roll:
Mr_Bert
Senior

Post by Mr_Bert »

peret wrote:
Haaa..asta imi aminteste de o patanie asemanatoare dar in Mexic....si care s-a sfirsit cu un cutit pus la beregata mea de catre taximetris....asa ca dintr-o data am fost intru totul deacord cu noul pret :roll:
Faza de care aminteste Vali a fost cam asa: Noi eram 3 sau 4 si taximetristul era un tip afro-american, am negociat pretul 15 si cand am ajuns la destinatie s-a uitat cu dispret la cele 15 EGP si a inceput sa zica "Oh, no fifteen, you say fifty !!!" ).... noi am inceput sa zicem de 15 el de 50 si tot asa ... faza e ca tipul tot insista deoarece a vazut ca dupa ce eu i-am intins cei 15 si el i-a refuzat, Vali a scos portofelul din buzunar si statea cu el in mana.... in final eu m-am enervat si i-am zis daca nu vrea sa primeasca cei 15 nu-i mai dau nimic "Ok, thank you for this free ride" si am inceput sa coboram din masina si atunci a luat cei 15 EGP si s-a carat.
Ideea este ca au un tupeu nesimtit nenica....
victor
Veteran

Post by victor »

peret wrote:
de-aia e bine sa aiba un scafandru cutitul la el :-)
Post Reply