tabel de decompresie

peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Re: tabel de decompresie

Post by peret »

ccir2a wrote:Si eu merg tot pe computer dar e bine sa sti sa folosesti si tabelele celorlalti echipieri care nu au acelasi brevet cu tine si cu care te scufunzi. Eu nu am stiut pina de ceva vreme ca sint anumite scoli de scuba care au brevete fara decompresie.
Mai nou povestesc mai mult cu coechipierul cu care ma scufund, il intreb ce brevet are, experienta, etc............inainte plecam in apa si fiecare de capul lui pina odata am fost cu un PADI advanced la 37m pe o epava decompresie obligatorie 18 minute si o sapuneala de la instructorul de pe barca. Atunci am aflat care e treaba cu decompresia.
Asa ca e bine se ai cit mai multe informatii si sa cunosti fiecare sistem in parte cu particularitatile fiecarui
Corect! E bine de stiut tot ce misca ca doar e pentru binele tau.
Eh...mda...37m e cam jos....adica doarte putin BT..cam 10-12 minute max....iar daca depasesti NDT te penalizeaza computerul de nu te vezi...si atirni la deco pina ti se face butelia concava asa tragi din ea........am patit si eu....si nu e de gluma :roll:
victor
Veteran

Re: tabel de decompresie

Post by victor »

Peret,

Daca ti-a placut v-planner-ul, exista un computer ( http://www.liquivision.ca/liquivisionx1.html ) care vine fara software (by default e doar gauge), si pe care poti instala diverse soft-uri de decompresie, printre care si v-planner. Moment in care ai un v-planner cu toate facilitatile, care ruleaza algoritmul VPM-B in real-time sub apa, cu oricate amestecuri de gaze (practic fara nici o limitare, ca si pe PC), inclusiv cu posibilitatea de a schimba planul si gazele on-the-fly. Din cate stiu este singurul computer care ruleaza un algoritm cu microbule pe bune (fiind foarte consumator de cpu); de exemplu, RGBM-ul de la Suunto/Mares si cine il mai foloseste nu este un RGBM pe bune ci o tabelare precalculata a RGBM, care da rezultate asemanatoare (conform chiar lui Bruce Wienke).

Chestia asta - X1 - e in wishlist-ul meu (dar sunt cam multe chestii care i-o iau inainte momentan).
Post Reply