Pune o intrebare...primeste un raspuns:)

intrebari tehnice legate de scuba-diving [sfaturi, indicatii si contraindicatii legate de scufundarea in sistem scuba]

Moderator: dancroitoru83

VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Re: Pune o intrebare...primeste un raspuns:)

Post by VALI »

...casa de piatra...
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
stefan
Junior
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by stefan »

victor wrote:- camera ambientala etansa a MK17 (mai usor de spalat, mai rezistenta la murdarie)
(noob question) Care e camera ambientala?
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

pt computer iti recomand un NEMO EXCEL
este si ceas
are un design valoros
are functii de:
apa sarata
apa dulce
aer
nitrox
freediving
posibilitate de downloadat datele pe PC
il gasesti la xsport
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
FireBath
Veteran
Certificare/acreditare: OWD

Post by FireBath »

Vali merci de info nemo excel era o varianta pentru computer la fel si D4 si D6 asa ca va fi unul din modelele astea functie de cati bani reusesc sa dezgrop
Mi-ai pus un semn de intrebare foarte mare cu labele astea... eu ma gandeam doar la greutatea lor dar acu imi dau seama ca in tara apelor chiar as vrea sa fac snorkeling zilnic deci as avea nevoie de ele
...damn... daca meream singur mai luam 2 tricouri si oi pereche de pantaloni scurti si imi incapea tot echipamentul...

Care ar fi o varianta de labe usoare... la momentul asta incerc sa gasesc un compromis.
There is too much blood.

There can be only one fresh... MANGO FRESH.
adonay
Veteran
Numar de scufundari: 11-50

Post by adonay »

FireBath wrote:...damn... daca meream singur mai luam 2 tricouri si oi pereche de pantaloni scurti si imi incapea tot echipamentul...
Ce te impiedica sa iei doua valize? Una cu echipament si cealalta cu haine/lucruri pentru doua persoane.
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

tre sa ma incadrez in 20 de KG per bagaj si ma duc o luna si nevasta-mea are obsesia sa impacheteze tot ce vede poate totusi o conving ca nu ii trebuie haine groase in maldive... om vizualiza, depinde si de cat de mult cantaresc echipamentele.
There is too much blood.

adonay
Veteran

Post by adonay »

FireBath wrote:tre sa ma incadrez in 20 de KG per bagaj si ma duc o luna si nevasta-mea are obsesia sa impacheteze tot ce vede poate totusi o conving ca nu ii trebuie haine groase in maldive... om vizualiza, depinde si de cat de mult cantaresc echipamentele.
Cand am plecat in Egipt in primavara, geanta mea de scuba - echipament complet fara butelie si plumb - avea pana in 20kg.
Sorin CONSTANTINESCU
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

eh acuma inmulteste cu 2 si vezi unde iti mai intra si hainele pentru 3 saptamani unde mai pui ca nu o sa viu chiar cu mana goala, o scoica tre sa imi iau si eu. Acum intelegi... sunt la limita. oricum o sa mi se ia o piatra de pe umeri dupa ce cantaresc echipamentul pana una alta deseara ma intalnesc cu domnu' profesor sa vad ce sfaturi are el eventual sa imi si aleg echipamentul va zic io maine ce am facut si cum.
There is too much blood.

gibonul
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: Advanced

Post by gibonul »

din experientele mele de calatorie, as zice sa-ti iei cel putin:
1. neopren - 3mm long
2. botosi
3. labe - probabil vei gasi de inchiriat labe full foot, care de obicei provoaca bataturi
4. masca
5. snorkel
6. manusi- 1,5mm

de preferat ar fi sa-ti iei si regulatorul si computerul, dar nu sunt un must. ceea ce am enumerat mai sus n-ar trebui sa depaseasca 5 kg

vacanta placuta!
Never underestimate the power of stupid people in large groups
Image
Facebook Sorin Deleanu
Wine is constant proof that God loves us and loves to see us happy
codrea
Senior
Certificare/acreditare: NAUI OWD, NAUI AOWD, NAUI RESCUE & FIRST AID in curs

Post by codrea »

FireBath wrote:eh acuma inmulteste cu 2 si vezi unde iti mai intra si hainele pentru 3 saptamani unde mai pui ca nu o sa viu chiar cu mana goala, o scoica tre sa imi iau si eu. Acum intelegi... sunt la limita. oricum o sa mi se ia o piatra de pe umeri dupa ce cantaresc echipamentul pana una alta deseara ma intalnesc cu domnu' profesor sa vad ce sfaturi are el eventual sa imi si aleg echipamentul va zic io maine ce am facut si cum.
Pai o varianta ar fi sa-ti lasi nevasta acasa :lol: Asa ti-ar ajunge o valiza de 20kile.
Daca te duci axat pe snorkeling, atunci e bine ca echipamentul sa fie propriu si personal. In Maldive nu cred ca-ti tb mai mult de un shorty de 3 mm. Eventual cu genunchiere si o cagula de 1mm. Iar astea sunt usoare. Musai tb sa ai labele, masca si snorkelul pe care esti obisnuit sa le folosesti.
Computer ca ceas... :)) No way. Ori computer ori ceas. Nu te vad la costum si cravata cu un computer-ceas, chiar si de firma, la mana.
Nici eu nu port ceas, chiar nu vad rostul unuia atata timp cat am tel mobil la mine.
Nu te apuca sa-i iei sotiei tale echipament, decat daca-i place sa se balaceasca in mare, tot atata cat iti place si tie. Altfel, vei da banii pe echipament, dar vei sta la sucuri pe plaja sa nu se plictiseasca:)) fara tine. :D
In general, pentru deplasarile astea indelungate, tb sa-ti iei toale la tine pentru 5 zile. Dupa a 5-a zi, poti spala linistit si purta de la capat toalele, nu o sa observe nimeni ca ai mai purtat bluza aia sau panatlonii aia:)) Si, oricum, nu-ti va pasa:))
Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des...
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

codrea: sa stii ca la inceput mi-a fost un pic teama dar am facut cursul impreuna si e super incantata de scufundari... mai mult decat ma asteptam ceea ce inseamna ca nu se preface de dragul meu :)
am sa iau totusi cum zicea gibonu un costum intreg renunt la cagula deocamdata si imi fac totusi ABC complet ca vad ca nu e cale de intors cu voi...

cat despre ceas/computer sunt IT deci nu port costume niciodata... voi purta la nunta primul meu costum si probabil ca si ultimul :)) asa ca in tinuta sport merge.
Haine pentru (doar) 5 zile sper ca isi va lua ea ca eu oricum voi purta haine doar la dus/intors pe avion :)
There is too much blood.

Misa
Veteran

Post by Misa »

FireBath wrote:codrea: sa stii ca la inceput mi-a fost un pic teama dar am facut cursul impreuna si e super incantata de scufundari... mai mult decat ma asteptam ceea ce inseamna ca nu se preface de dragul meu :)
u lucky...u!
The worst day diving is better than the best day working.

http://www.soniamisa.blogspot.com
http://www.claudiumisa.blogspot.com
adonay
Veteran

Post by adonay »

Pe mine nu ma deranjeaza ca nevasta nu face diving si nici n-o bat la cap sa faca.

PS: Va dati seama ca as fi falit daca as cumpara de doua ori mai mult echipament :O :O :O
Sorin CONSTANTINESCU
FireBath
Veteran

Post by FireBath »

Stiti ceva de transport gratuit pentru echipament scuba pe liniile lufthansa?

Am inteles ca masca trebuie (de noua) sa o ard cu bricheta pe interior sau sa o spal cu pasta de dinti. Acuma sa ma scuzati ca sunt atat de interesat de detalii de genul asta (am o mica pasiune pentru fizica) dar cum impiedica asta formarea aburului pe geam banuiesc ca e legat de cat de abraziv e geamul respectiv. Ma gandeam ca pe o suprafata perfecta se condenseaza mai repede apa si de aia trebuie sa strici la nivel microscopic aceasta perfectiune dar de ce? adica ziceti-mi daca stiti fizica din spatele acestor operatii.
There is too much blood.

victor
Veteran

Post by victor »

Geamul a fost tratat in fabrica cu tot felul de substante pe parcursul procesului de fabricatie (cineva imi zicea ca in principal ca sa nu adere aiurea siliconul la el, dar poate sunt si alte motive). Anyway, oricat de "bine" ar fi ele curatate, nu sunt curatate suficient, si substanta respectiva favorizeaza aburirea (presupun ca este mai usor pentru vaporii de apa sa se condenseze in picaturi mai mici cumva pe suprafata tratata).

Eu iti recomand sa freci cu periuta si cu pasta de dinti alba (nu gel), circa ~20-30 de minute. Daca ai facut suficient, dupa ce clatesti masca cu apa rece (cu geamul inca ud) o pui pe fata si sufli pe nas. Daca se mai abureste, te intorci la frecat. Daca geamul ramane impecabil, ai frecat destul; dupa, lasa masca in apa calduta peste noapte, sa se dizolve toata pasta de dinti din colturi si sa nu te deranjeze la ochi.
Post Reply