Hai in Croatia!!!!

Evenimente, activitati si intalniri organizate de SCUBADIVER.RO CENTER

Moderator: scubadiver.ro

dive_ro
Senior

Post by dive_ro »

tentant!!!!
totusi o intrebare..intrebatoare :wink: o perioada exacta, costuri de transport, traseu parcurs cu masina, cazare, proceduri de vama in cazul in care venim cu echipamentul nostru, sau tarif de inchiriere a echipamentului ... si tot ce implica aceasta escapada :wink: si modalitati de plata.
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

eu si sotia mea vom merge in Croatzia in a doua jumatate a lunii august
fiindca am fost foarte multumit de locul din anul trecut, cred ca tot acolo vom merge, anume in malinska [insula KRK]
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

eu..sunt conditionat de perioada concediului, ..intru de la jumatatea lunii iulie si ..deja pe 16 aug incep munca :(
ape limpezi!!! ...
VALI
Veteran

Post by VALI »

deci eu si sotia mea ne-am facut deja rezervarile pentru perioada 15-24 august
rezervarile au fost facute direct prin internet catre agentia ATLAS TRAVELL AGENCY din MALINSKA [o gasiti f. ushor cu google]
pe aceasta perioada am luat un apartament de 4 persoane impreuna cu o alta familie si dupa toate calculele a ieshit ca suma de platit pe noapte ar fi cam de 500.000 lei vechi
ca si anul trecut, ma voi caza in statiunea MALINSKA de pe insula KRK
statiunea MALINSKA este o statiune relativ mica si extrem de linistita
este o statiune extraordinar de curata si plina de copii
avantajele statiunii rezida in faptul ca fiind mica, toate punctele de cazare se afla foarte aproape de mare
exista mini market unde se gaseste cam orice
exista benzinarie
exista case de schimb valutar
1 Euro = 7 Kuna
se fac excursii variate...de la excursii pentru scufundari pana la excursii la Venetia
accesul pe insula se face cu autoturismul pe un viaduct foarte frumos [rar am vazut asha o piesa]
pentru scufundari am vazut ca trebuie platita o taxa de 100 de kuna, reprezentand TAXA DE DIVING PE TERITORIUL CROATZIEI PENTRU UN AN DE ZILE
asta e o taxa care o plateshti indiferent cat stai in croatzia
in caz ca scoala de scafandrii SCUBADIVER.RO nu se nimereshte sa vina cu noi sau cu cine mai ajunge pe acolo, trebuie sa stiti ca
se poate inchiria echipament de la divepoint si ce e mai important....umplerea unei butelii este 0,50 euro/litru/aer si un euro/litru/Nitrox
asta face o butelie de 15 litrii sa coste cam 7,5 euro
locuri de scufundare in croatzia
ca locuri de scufundare in croatzia nu cunosc decat:
golful sf. marcu
stara baska
vrbnik
insula CRES

apa este extraordinar de limpede si calda in august
ar fi bine daca ati putea, sa incepeti de pe acum sa faceti rezervari, ca vremea trece si nu veti mai gasi locuri
rezervari se pot face direct prin e-mail la adresa de mai jos
http://www.atlas-malinska.hr/welcome.asp
intrati si vedeti
se prezinta pe larg date despre cam tot

daca o sa mai aflu ceva util am sa spun tot in acest topic
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
ovi
Junior

Post by ovi »

vali, inainte de toate, bafta.

eu numai ce am venit din sud (peninsula Peljesac). zona Zuliana, Vodice, Trstenik si in partea cealalta a peninsulei - Sreser, Drace, si la Ston (este o plaja cu nisip - Prapratno).
nu am avut decat equip de snorkeling, dar e mirific. banuiesc ca scufundarile au mult mai multe de aratat acolo. vizibilitatea depasea 20m. cristal...
daca vei avea ocazia, nu o rata.
si inca ceva: daca ajungi in sud, nu faceti sa nu vedeti Dubrovnik (Stari Grad - orasul vechi, sau cetatea). nu se poate descrie, ci doar vedea...

bafta si concediu de vis
VALI
Veteran

Post by VALI »

sa sti ca in dubrovnik chiar vreau sa ajung....
multumesc pentru sfaturi si cuvinte frumoase :):):):)
ovi
Junior

Post by ovi »

o imagine din Dubrovnik. dar atat, alfel stric toata magia. Dubrovnikul e de vazut, nu de povestit.

Image

si inca o recomandare (asta daca inca nu ai vazut): Plitvicka Jezera. nu poate fi descris, dar te deconecteaza. ideal ca uvertura la ce urmeaza (underwater life). Winetou s-a filmat acolo...
pun o imagine, numai una...

Image
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

usurel Ovi, mai avem nevoie de Vali! el al fi in stare sa emigreze acolo :wink: si oriunde gaseste o locatie buna pentru scufundari :wink:
ape limpezi!!! ...
VALI
Veteran

Post by VALI »

am fost in croatzia
si la plitvice si la venetia am ajuns
m-am scufundat de nu am mai stiut de mine:)
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Ca sa nu mai plangeti ca nu pun foto

Ceva nu a functionat cum trebuia si de aceea au iesit niste fotografii ... nu tocmai grozave

Apnee la 9 m si scuba la 36

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Bla bla bla
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

dell, ai scapat aparatul pe jos, sau acum ai incercat sa vezi daca mai focalizeaza asa? :cry:
ape limpezi!!! ...
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Era un aparat kodak cu film.
Traiasca filmul, foarte bun, nu vezi decat la final ce ai facut.
Bla bla bla
calcaneu
Junior

Salut !

Post by calcaneu »

Salutare tuturor !!

Tocmai m-am intors din Croatia ieri , e a doua oara cand ma duc acolo , in principal pentru partea de snorkeling.
Am facut anul trecut o scufundare adevarata si pot sa spun ca a fost o experienta incredibila , vizibilitatea este foarte mare , flora si fauna la adancimi ceva mai mari sunt de genul "Discovery" , respectiv instructorul a luat pe manusa o caracatita de aprox. jumatate de metru , spargea scoici si veneau zeci de pesti multicolori , ce sa mai , exceptional .
Pretul la toata distractia, excursie cu vaporul cam 10 km pana la locul scufundarii , masa de pranz , scufundare , aprox. 100 de euro pentru 2 persoane. Instructorul ne-a imprumutat apoi labe si set de snorkel pana am putut cumpara noi un set.
Mult mai multe relatii legate de subiectul croatia puteti gasi pe forumurile auto, unde sunt puse absolut toate cheltuielile detaliat. Grosso modo , pe mine m-a ajuns 400 de euro 1 saptamana 2 persoane , cazare platita 2 nopti , restul de 4 nopti pe drum :( In nici un caz nu se merita sa mergeti prin agentie , in cel mai rau caz faceti niste rezervari pt cazare intr-o zona faina.
Si acum sa revenim la subiectul scuba : as vrea sa va intreb daca se merita achizitionat echipamentul de scuba pentru 2 persoane direct de la sursa , din Italia (as vrea ColtriSub , asta aveau cei din Croatia) , respectiv se justifica diferenta de pret Romania - Italia cu drumul facut pana acolo cu masina ?
Toate cele bune !!
Dan.
VALI
Veteran

Post by VALI »

Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

in principiu da, se merita...dar ...daca ai pe parcurs ceva probleme legate de garantie..ce vei face????? :wink:
ape limpezi!!! ...
Post Reply