Mănuşi neopren pentru temperaturi sub 0 grade

Informatii despre echipamentele de scufundare - detalii tehnice, performante, impresii, noutati
Post Reply
xamukoru
Junior
Posts: 2
Joined: Fri Oct 15, 2010 10:03 pm

Mănuşi neopren pentru temperaturi sub 0 grade

Post by xamukoru »

Salut,
Nu sunt scafandru dar m-am gândit să postez pe acest forum poate mă puteţi ajuta. De 3 ani sunt nevoit sa fac zilnic naveta între Ploieşti şi Bucureşti şi soluţia cea mai viabilă în ceea ce priveşte traficul tot mai aglomerat este motocicleta.
Am nevoie de o pereche de mănuşi care să ofere o protecţie termică în condiţiile unor temperaturi sub 0 grade Celsius. Mănuşile respective trebuie să fie suficient de subţiri pentru a putea fi purtate pe sub o altă pereche de mănusi textile specifice echipamentului moto (GoreTex+Cordura+protecţii). Până acum am încercat şi varianta cu mănuşile electrice(cu acumulatori) care şi-au facut din plin datoria dar din păcate pentru mine (o pereche costa cam 250Euro) nu au rezistat mai mult de 2 luni (purtate zilnic). Am schimbat producătorul si modelul dar cu acelaşi rezultat.
Prin urmare am căutat alte soluţii şi aşa am ajuns să postez pe acest forum.

M-am orientat către nişte mănuşi de neopren modelul din link-ul de mai jos:
http://www.xsport.ro/index.php?produs=145-99

Din experienţa voastră de scafandri în ape nu tocmai reci .. este o soluţie bună? E posibil sa îmi transpire mâna? Personal, am făcut teste cu nişte mănuşi de cauciuc (chirurgicale) şi a fost totul ok.. dar neopren n-am purtat niciodată, singurele informaţii sunt de pe internet.

Minte limpede!
XaM
User avatar
dell_ser
Moderator
Posts: 324
Joined: Mon Oct 03, 2005 12:57 am
Location: Bucuresti

Re: Mănuşi neopren pentru temperaturi sub 0 grade

Post by dell_ser »

Ai nevoie de manusi mult mai subtiri pentru ce vrei sa le folosesti. nu scapi de transpiratie dar cu siguranta nu sunt patrunse de vant.
Iti recomant ceva sub 3 mm ca sa ramai cu dexteritatea anterioara
http://www.xsport.ro/index.php?produs=144-99
eu am folosit un tricou de 0.5 mm neopren si nu am putrat nimic sub beaca de piele si ... foarte bun rezultatul . Nu mai simti deloc racoarea
Ceva de genul asta, dar cu maneca lunga
http://www.xsport.ro/index.php?produs=LW476702-07
In concluzie... poate este bine sa te orientezi la o pereche cat mai subtire si vezi cum iese
cu manusi de 3mm te pot ajuta sa probezi
Bla bla bla
xamukoru
Junior
Posts: 2
Joined: Fri Oct 15, 2010 10:03 pm

Re: Mănuşi neopren pentru temperaturi sub 0 grade

Post by xamukoru »

Mulţumesc pentru informaţii :)
Deci ceva mai subţire ar fi mai nimerit. Cu vântul nu-mi fac probleme, nu are cum să bata direct peste ele pentru că aşa cum ziceam mai sus vor fi purtate pe sub alte mănuşi specifice moto, din material textil+piele+etc, material care nu permite curentului de aer sau apei să pătrundă sub nici o formă (am inserat link pentru poze şi detalii despre caracterisitici
http://www.webbikeworld.com/motorcycle- ... d-freezer/
). Prin urmare, pe sub aceste mănuşi, intenţionez să le port pe cele subţiri din neopren pentru a împiedica transferul termic de la materialul manuşii moto direct catre degete (mai precis vârfurile degetelor, care sunt cele mai vulnerabile la frig).

Referitor la dexteritate aici voi avea un minus doar vreo 2-3 zile, până se va obişnui creierul cu noua senzaţie şi se va 'calibra' pentru combinaţia asta de manuşi, comenzile moto (leviere fraînă, ambreiaj, butoane bord, etc.) necesitând un anumit simţ tactil care în perioada amintită va avea timp să se 'reseteze'.

Dacă prin dexteritate înţelegeţi că o operaţie simplă de flexie a degetelor are de suferit din cauza grosimii neoprenului atunci e o problemă, dar cred ca la 3-5mm nu e cazul pentru că bănuiesc că puteţi manipula comenzile unui aparat de filmat subacvatic destul de lejer cu asemenea mănuşi, aparat care, cred, cere o mult mai mare libertate de mişcare a degetelor decat e nevoie pentru condusul unei motociclete.

Grija mea cea mai mare rămâne dacă neoprenul va reuşi sa oprească transferul termic ţinând cont că temperatura resimţită în mers va fi mult mai mică decât daca aş sta pe loc:

Temp. afară........Viteza...........Temp resimţită
5 grade.............60km/h.........-2 grade
0 grade ............60km/h.........-9 grade
-5 grade.............60km/h........-16 grade

Transpiraţia mâinilor n-ar putea fi încetinită cu pudră de talc sau ceva asemănator? Mănuşile de neopren vor fi purtate maxim 1h20min.

Mulţumesc pentru link-ul cu tricoul, mi-aţi stârnit curiozitatea sa încerc şi aşa ceva pe sub echipmentul moto, poate scap de pulover şi mă simt mai liber în mişcări.

Minte limpede!
XaM
Post Reply