Brevet.

Informatii despre cursurile organizate de SCUBADIVER.RO CENTER

Moderator: scubadiver.ro

Alex
Veteran

Re: Brevet.

Post by Alex »

corect .. sa faca cei cu admin :))
gibonul
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: Advanced

Post by gibonul »

scubadiver.ro wrote:pai sa faca cei care au admin :-)
pai si tu ce-oi fi??? Image
Never underestimate the power of stupid people in large groups
Image
Facebook Sorin Deleanu
Wine is constant proof that God loves us and loves to see us happy
Alex
Veteran

Post by Alex »

instructor :lol:
scubadiver.ro
Admin
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI

Post by scubadiver.ro »

daca vreti sa fac eu , il fac eu. Ce titlu vreti sa aibe threadul ?
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

Pai poti sa faci un sticky in scuba diving, si sa-i zici "Starea vremii la Marea Neagra si conditii de scufundare".

Bine, hai ca-l fac eu....
Bodanel
Veteran
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by Bodanel »

Salutare

sunt un tip de 28 ani care a redescoperit fauna subacvatica anul trecut in concediu in Grecia si cum cochetam eu de mai mult cu ideea de a face scufundari acum m-am hotarat sa incep. Am ales un curs NAUI ScubaDiver (acu' sa vad cand il fac ca am programata si cununia civila pe 25 aprilie). As avea si eu cateva intrebari pentru reprezentantii scolii sau pentru cineva care a facut aici cursul:

- imi ajunge un week-end sa fac toate scufundarile necesare pentru obtinerea brevetului (am vazut in program ca scufundari se fac la eforie sud sambata si duminica)?

-azi am sunat asistenta medicala de la cabinetul medicului de familie si nu a stiut sa imi spuna insa o sa vorbesc si cu medicul miercuri cand se intoarce(poate el are habar). In caz ca ridica si el din umeri are cineva idee unde pot face eventualele analize si obtin adeverinta aia medicala?

Pe masura ce imi mai vin intrebari o sa le pun.

P.S.

Inot bine de cand ma stiu, am mai facut snorkeling si zic eu ca sunt intr-o forma destul de buna pentru cineva cu job de birou.
Alex
Veteran

Post by Alex »

NU iti ajunge un week-end pentru obtinerea brevetului :) . Intr-un week-end poti termina scufundarile in ape deschise si eventual poti da examenul :P .
Pentru obtinerea brevetului Open water diver eu iti recomand sa iti iei concediu o saptamana .
Adeverinta medicala o poate elibera si medicul de familie si fara atzi face analizele si tot ce este nevoie... dar spre binele tau mai bine mergi la un control ORL , control la plamani, inima si tot ce mai este nevoie.

Asteptam si alte intrebari :P
peret
Veteran
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

Adeverinta medicala pt OWD? Nu am azuit asa ceva pina acum...Chiar asa de complicat e in RO? Ciudat......ciudat rau de tot....
Din cite am inteles eu ar fi indicat sa fi capabil sa inoti 200m.....in rest.....sa nu fi obez....si cam atit. (Poti fi si obez dar problema e ca daca ai 150kg si trebuie cineva sa te ridice din apa in barca....e cam nasol...
Alex
Veteran

Post by Alex »

Si daca ai probleme pe partea de ORL de exemplu.. si nu sti ? :roll: ... mai bine sa faci toate analizele necesare si sa nu ai probleme :P
Adeverinta medicala este obligatorie pentru admiterea la curs !
peret
Veteran
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

Interesant....foarte interesant. Repet nu am mai auzit de asemenea cerinte nicaieri in lume. E cumva specific NAUI? CMAS sau PADI nu are asemenea cerinte.....
Daca ai istorie cu probleme ORL sau de alta natura atunci da, te duci si consulti doctorul care stie de situatie sau pe cel de famile daca exista riscuri sau nu dar de la a consulta doctorul pentru propia ta siguranta pina la a cere o adeverinta....e lung drumul.
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

..sa nu facem confuzii. nu cere nimeni adeverinta medicala pentru inscrierea la curs. in schimb, fiecare pentru linistea lui poate efectua un control de rutina!
Bodanel, esti din bucuresti?
ape limpezi!!! ...
Alex
Veteran

Post by Alex »

foarte bine daca nu se cere. eu stiu ca am avut nevoie. rog adminul sa imi stearga toate postarile despre acest subiect. Am incercat sa ajut... dar vad ca s-a creat o confuzie toatala :|
Bodanel
Veteran
Numar de scufundari: 0-10
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by Bodanel »

@Nautilus

Da, sunt din Bucuresti. Am vorbit la telefon cu cineva (cred ca era domnul Ramiro Angelescu ) si mi-a spus ca trebuie sa scrie pe adeverinta ca nu am epilepsie,boli pulmonare etc. Poate am inteles eu gresit.
Inainte sa dai mana cu un om intreaba-te daca acel om nu te va lovi intr-o zi.
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

Soliciti fisa de inscriere in limba romana, iar la inceperea cursului, completezi si fisa de inscriere in limba engleza pentru asumarea raspunderii. acolo ai un tabel cu eventuale probleme medicale ce trebuie sa le bifezi (declaratie pe propria raspundere).
Apoi, in functie de timpul tau se stabilesc si etapele cursului.
ape limpezi!!! ...
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

Nautilius wrote:..sa nu facem confuzii. nu cere nimeni adeverinta medicala pentru inscrierea la curs. in schimb, fiecare pentru linistea lui poate efectua un control de rutina!
Bodanel, esti din bucuresti?
oameni buni...ati uitat cum v-ati luat brevetul?
bineinteles ca trebuie o adeverinta medicala
de fapt e un formular de completat si pe el medicul de familie pune parafa si semnatura....eu asa am facut
si DA!!!...o saptamana este arhisuficient sa iti iei brevetul de OWD
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Post Reply