brevete CMAS
Moderator: scubadiver.ro
brevete CMAS
Sal ! ... brevetele CMAS ce stiti de ele ?... am inteles de la cineva ca CMAS-ul este afiliat la SSI (ceva in genul asta ..)...
THX !
THX !
da si eu stiu ca a fost ceva ...dar eu am auzit alta chestie ... cum ca s-ar fi acordat niste brevete pe spaga sau ceva in genul asta ...iar aia din afara au auzit ....
..si cum poate cineva sa stie daca brevetul lui e fals sau unul veritabil ?... cum poate cineva sa verifice (arbitrar) daca este instructor "pe bune " cel la care se duce ca sa faca un curs ?
..si cum poate cineva sa stie daca brevetul lui e fals sau unul veritabil ?... cum poate cineva sa verifice (arbitrar) daca este instructor "pe bune " cel la care se duce ca sa faca un curs ?
orice organizatie care se respecta, are o adresa de email, unde se poate verifica cat de "valabil" este acel instructor. Tipa care le dadea, era instructor pe bune....insa facea doar treaba legala doar in Egipt, unde avea baza deschisa. In romania, a vazut ca se poate si altfel.....si printre brevetele bune, a dat o gramada si false. Brevete care s-au descoperit prin strainatate ca nu erasu bune, si de aici, un scandal monstru.
acum eu nu stiu ca nu am ajuns prin afara si cu atat mai putin la un diving center (am avut griza sa-mi cumpar /confectionez echipament ) ..dar daca ma duc la diving center ...ei te cauta cumva intr-o baza de date ? sau cum isi dau ei seama ca ai brevet naspa ?
p.s. la ce adresa pot trimite sa vad daca brevetul pe care-l am este ok ori ba ?(am cautat odata pe net la cmas dar aveau situl in germana si eu canci germana asa incat ....)
p.s. la ce adresa pot trimite sa vad daca brevetul pe care-l am este ok ori ba ?(am cautat odata pe net la cmas dar aveau situl in germana si eu canci germana asa incat ....)
pai cred ca pe site la SSI ai putea..asta in cazul in care si-au unit bazele de date. In ceea ce priveste verificarea brevetelor, asta se intampla doar in cazul celor gen CMAS.....cele de naui, padi, ssi si altele mai mari, sunt carduri de plastic, si e puti mai greu sa falsificat unul ca asta. ca sa scapi de griji, cred ca poti merge la un centru de aici, si faci un crossover..primesti brevet pe bune 100%.
- scubadiver.ro
- Admin
- Numar de scufundari: peste 1000
- Certificare/acreditare: INSTRUCTOR NAUI SSI
Salut,scaf wrote:sal ..si o echivalare cam cat ar costa ? si cam cat dureaza ?
multumesc
O echivalare de brevet pe sistemul NAUI costa 100 Euro si consta in verificarea cunostintelor teoretice si a aptitudinilor practice la bazin. Daca te hotarasti sa faci un crossover poti sa ne contactezi la office@scubadiver.ro
-
- Junior
Salutare !!
Imi pare foarte rau de ce tot aud de CMAS in Romania . CMAS-ul este ce mai tare federatie din Europa , a fost fondata la sfirsitul anilor 50 de Cousteau. Pe tipa care predea scafandrie CMAS in Romania,, Anita,, am cunoscuto in vara anului 93 in Hurgada, pe atunce imi spunea ca a falimentat cu centrul de scafandru din Egypt, si ca vrea sa-si deschide ceva in Romania. Prin 96 am facut citeva scufundari la centrul ei, ,,Anfora,,de la Hotelul Delta din Saturn. La o scufundare de noapte, cind sa iesim din Mare am zarit un camion de soldati inarmati pina in dinti, si cu mitralierele indreptate spre noi, si Anita striga la ei sa nu traga ca sintem doar scafandri !! Daca Anita avea brevet de instructor ?? O fii luat-o in Egypt, pe bani , ca pe acolo asa era moda . Dar m-ai putin instructorii ei de la Marea Neagra , amindoi la un loc daca aveau 40 de scufundari.Teorie si experienta 0.. In momentul de fata cineva din Constanta m-ai reprezinta CMAS-ul din Romania..
Informatii despre Instructor CMAS si altele adrese necesare ,si utile le gasiti pe www.cmas2000.org [/url]
Imi pare foarte rau de ce tot aud de CMAS in Romania . CMAS-ul este ce mai tare federatie din Europa , a fost fondata la sfirsitul anilor 50 de Cousteau. Pe tipa care predea scafandrie CMAS in Romania,, Anita,, am cunoscuto in vara anului 93 in Hurgada, pe atunce imi spunea ca a falimentat cu centrul de scafandru din Egypt, si ca vrea sa-si deschide ceva in Romania. Prin 96 am facut citeva scufundari la centrul ei, ,,Anfora,,de la Hotelul Delta din Saturn. La o scufundare de noapte, cind sa iesim din Mare am zarit un camion de soldati inarmati pina in dinti, si cu mitralierele indreptate spre noi, si Anita striga la ei sa nu traga ca sintem doar scafandri !! Daca Anita avea brevet de instructor ?? O fii luat-o in Egypt, pe bani , ca pe acolo asa era moda . Dar m-ai putin instructorii ei de la Marea Neagra , amindoi la un loc daca aveau 40 de scufundari.Teorie si experienta 0.. In momentul de fata cineva din Constanta m-ai reprezinta CMAS-ul din Romania..
Informatii despre Instructor CMAS si altele adrese necesare ,si utile le gasiti pe www.cmas2000.org [/url]
nu am gasit nimik la linkul respectiv (de fapt doar o pesoana din Constanta), dar chiar daca nu figureaza acolo .. omu' este un f . bun scufundator / didact (alaturi de florin chiriac , tedy stanescu .s.a) ...si pana la urma dincolo de procedurile birocratice ... conteaza ce inveti si nu neaparat unde (sunt destui care au crapat cu brevetul in brate ) ...doar ca e pacat sa dai niste bani intr-o scoala si ulterior sa vrei sa inchiriezi un echipament (mai ales in afara.. )si sa-ti spuna aia ... ca nu e valabil
-
- Junior
salut !!
Dupa cit am inteles ai un brevet CMAS la mina ! unde si cu cine ai terminat cursul sau scoala ??
Daca te duci in afara la scufundat, si vrei sa te scufunzi la un centru ,trebuie sa le prezinti: brevetul, vizita medicala ( care este valabila un an de zile ) asigurarea ,iar eventual un,, log book,, .. nu te cauta nimen, in nici un fel de centru de date !! Pionerul sau veteranul scafandriei in Romania este Dl. Constantin Scarlat din Constanta , cred ca are deja 70 ani,
intradevar de mult nu se mai scufunda , si nici cu technica moderna nu prea este la zii dar pe de o parte cunoaste bine Marea Neagra, si istoria maritima din Romania..
Dupa cit am inteles ai un brevet CMAS la mina ! unde si cu cine ai terminat cursul sau scoala ??
Daca te duci in afara la scufundat, si vrei sa te scufunzi la un centru ,trebuie sa le prezinti: brevetul, vizita medicala ( care este valabila un an de zile ) asigurarea ,iar eventual un,, log book,, .. nu te cauta nimen, in nici un fel de centru de date !! Pionerul sau veteranul scafandriei in Romania este Dl. Constantin Scarlat din Constanta , cred ca are deja 70 ani,
intradevar de mult nu se mai scufunda , si nici cu technica moderna nu prea este la zii dar pe de o parte cunoaste bine Marea Neagra, si istoria maritima din Romania..
-
- Junior
unde si cum??
de unde se pot lua atestarile acestea in ce consta ele cat costa si la ce ajuta ele
este rusinos e sa locuiesti la 5 km de mare si sa nui cunosti frumusetzile