Scufundari poti face fie cu un Club de diving local fie de unul singur + buddy.
Eu in tura asta am condus 550km (Riyadh - AlKhobar) , am ajuns la un club de diving, am incarcat 12 tuburi in portbagaj si am plecat la balacit (3 scufundatori x 4 scufundari).
Dupa 4 scufundari am predat tuburile si am bagat iar 550km inapoi (AlKhobar - Riyadh)
Oricum e autostrada cu 3 bezi si conduci practic cu pedala la podea. Daca depasesti viteza legala poti ajunge in inchisoare...asa e regula dar em am fost oprit de foarte multe ori si am scapat cu vorbe frumoase si glume.
La fel trebuie sa anunti paza de coasta despre ce vrei sa faci si unde te duci. E foarte indicat sa nu cumva sa sari peste etapa asta ca ajungi faci scufundare in inchisoare cit ai zice peste asa gata echipat. SI daca am declarat tot am avut parte de elicopterul pazei de coaste oprit la 10 metri de capul meu pentru a verifica prin radio daca am declarat ce facem. Deci repet, nu sariti peste regula asta ca e de jale.
Plaja e publica dar e frecventata de scufundatori (eu nu am vazut niciunul) asa ca nu vine nimeni acolo sa vada ca esti dezbracat.
Locatia: AlKharj - Golful Persic - Arabia Saudita
Intrare: Scufundare de pe mal
Dificultate: Inceptatori
Adicimea max: 6m (sase m)
Curent: 0
Locatie: http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&sou ... 06545&z=18
Echipament de inchiriat (extrem de ieftin): 30 SAR (Saudi Arabian Rial) = 7 EURO / zi tot setul (BCD, Regulator, WetSuit + butelii cite te tin balamalele si tabelele)
Inchirierea se poate face de la diversele cluburi de scufundari de pe coasta. pe plaja nu exista nimic, nici macar loc de udne sa-ti cumperi o sticla de apa asa ca sa vii cu tot ce-ti trebuie inclusiv mincare.
Daca mergi vara nu e nevoie sa-ti incalzesti mincarea sau cafeaua ca se fierb ele oricum. Afara sint 50 grade Celsius iar in masina cam 60-70 grade Celsius.
Temperature apei: 32 grade Celsius la suprafata / 29 grade Celsius la 6 m
Costum: un tricou sa nu te jeneze BCD-ul ca orice altceva te face sa fierbi
Vizibilitate: 15m
Exemplu diving log atasat.
Ce se poate vedea:
- ceva epave auto cu pesti in jur
- multa multa mizerie
Cel mai interesant:
- Te asezi relaxat linga epava auto care e plina de pesti si urmaresti plonjonul pasarilor in apa dupa pesti.
Arabia Saudita - AlKhobar - Marea Rosie
- peret
- Veteran
- Numar de scufundari: 201-1000
- Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS - Location: Nummela, Finland
Arabia Saudita - AlKhobar - Marea Rosie
- Attachments
-
- IMG_2134.jpg (218.18 KiB) Viewed 5412 times
-