Ying si Yang.
Una calda una rece.
Frumos la Marea Rosie, o feerie si-un sublim... dar m-am intors de acolo fara o bucata din detentor.
Mai precis, minunatul meu Mares Voltrex a ramas fara "exhaust tee" (plasticul ce directioneaza aerul expirat, dupa ce iese din supapa de evacuare - nu stiu denumirea exacta a piesei in romaneste).
Tragedia a avut loc la descarcarea echipamentului de pe zodiac pe vapor, dupa scufundare. A dat matelotul cu detentorul meu de vapor de i-a sarit... plasticul. Care plastic bineinteles ca nu a picat in vapor, ci pe langa, c-asa-i norocul marinarului.
Am putut sa ma scufund si fara piesa asta, insa imi baga bulele de aer in fata si s-a dus naibii protectia fizica a supapei de evacuare. Deci ....
Are cineva idee cum fac rost de piesa asta? Dupa cum vad din manualele de service, se potrivesc si piesele pentru Ruby/Orbier/Abyss.Dar de unde comand piese de schimb? Stie careva daca exista vreun service autorizat Mares in Bucuresti?
In alta ordine de idei, nu cumva vreunul dinter voi si-a scos la pensie vreun Ruby/Voltrex/Abyss/Orbier?
Happy bubbles si clear waters la toti scufundacii.
Caut piesa de schimb (noua sau de la dezmembrari)
Moderator: scubadiver.ro
- divefilm
- Veteran
- Numar de scufundari: peste 1000
- Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313
Re: Caut piesa de schimb (noua sau de la dezmembrari)
Te rog trimitem o poza cu piesa lipsa sa o comandam la Mares
www.xsport.ro este reprezentant Mares in Romania.
www.xsport.ro este reprezentant Mares in Romania.
Pai daca-i lipsa, la ce sa faca poza? Poate s-o deseneze din amintiri.
In fine, lasand gluma deoparte, poate are un desen in cartea tehnica, sau poate are o piesa similara sau identica pe octopus. Numitul "exhaust tee" s-ar traduce in "T-eu de evacuare", care e capacul de peste supapele de evacuare din treapta 2 si care dirijeaza aerul expirat in lateral. Poate ii gasiti omului piesa de rezerva, il faceti fericit. Sau poate costa cat o treapta 2 noua, si o sa-i piara iar zambetul.
In fine, lasand gluma deoparte, poate are un desen in cartea tehnica, sau poate are o piesa similara sau identica pe octopus. Numitul "exhaust tee" s-ar traduce in "T-eu de evacuare", care e capacul de peste supapele de evacuare din treapta 2 si care dirijeaza aerul expirat in lateral. Poate ii gasiti omului piesa de rezerva, il faceti fericit. Sau poate costa cat o treapta 2 noua, si o sa-i piara iar zambetul.
-
- Senior
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: padi aow
Am identificat piesa intr-un manual de service de la Mares.
Piesa are numarul 46186310, iar in schita de la pag 37 este indicata la nr.41.
N-are cum sa coste mai mult de 3-4 Euro, e un simplu plastic.
Daca o sa aiba neobrazarea sa ceara mai mult, mi-l fac eu singur, mai artistic, si p-orma ii scriu prezidentului de la Mares ca o sa am grija sa nu mai cumpar nici un produs marca Mares sau subsidiarele.
Nu pot sa uploadez manualul intreg, dar las un link:
http://www.frogkick.dk/manuals/mares/Mares%20Manual.pdf
@divefilm - Facem si revizii la detentor? Daca da, iti trimit si detaliile despre treapta 1 (tot un Mares, dar nu mai tin minte ce), sa le cerem si kiturile de revizie. Multam fain.
Piesa are numarul 46186310, iar in schita de la pag 37 este indicata la nr.41.
N-are cum sa coste mai mult de 3-4 Euro, e un simplu plastic.
Daca o sa aiba neobrazarea sa ceara mai mult, mi-l fac eu singur, mai artistic, si p-orma ii scriu prezidentului de la Mares ca o sa am grija sa nu mai cumpar nici un produs marca Mares sau subsidiarele.
Nu pot sa uploadez manualul intreg, dar las un link:
http://www.frogkick.dk/manuals/mares/Mares%20Manual.pdf
@divefilm - Facem si revizii la detentor? Daca da, iti trimit si detaliile despre treapta 1 (tot un Mares, dar nu mai tin minte ce), sa le cerem si kiturile de revizie. Multam fain.
-
- Senior
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: padi aow
Cred ca ar fi util sa-ti trimit si serial numberul detentorului meu, ca stiu sigur ca Voltrex a suefrit un face-lift TOCMAI la T-ul de evacuare. Sa nu-mi trimita un T de la variantele anterioare ... Deci, detalii maine. Multam fain.