salve, am revenit cu noi amanunte.
Dupa un lung proces de autorizare din partea organelor de politie, in sfarsit am obtinut hartia - adica autorizatia de detinere. Si da, asa cum se spunea mai sus, este nevoie de o asemenea autorizatie, caci nu cred si nu recomand sa incalcati legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor. A durat mai mult pentru ca fiind o arbaleta normala Cressi, cumparata din italia doar pe baza unui bon de casa, nu are serie si asta a complicat putin gandirea autoritatilor. Dar pana la urma s-a rezolvat.
Acum trebuie doar sa-i fac botezu'

iar week-endu asta l-am programat special pt asta.
Am mai facut o vizita si pe la Ministerul Agriculturii si am stat de vorba cu doi distinsi oameni incercand sa le explic, in ciuda reticentei lor, ca legea pescuitului din romania, in ceea ce priveste interzicerea folosirii arbaletelor subacvatice, incalca legislatia comunitara in ceea ce priveste libertatea de pescuit. Le-am dat exemple din Franta si Italia, si chiar din state non-EU (Croatia) ce si-au armonizat legea pescuitului cu normele europene. In final, vazand ca treaba sta chiar asa cum stim si noi, m-au sfatuit sa depun un memoriu, de fapt o propunere legislativa, prin care sa solicit modificare legii pescuitului - in ceea ce priveste folosirea arbaletei, caci asta ma doare pe mine.
Stiu ca sunt slabe sanse, insa cred ca o sa incerc realizarea unui asemenea document.
Toate buna,
Mircea-Dan