scubamario wrote:Anuntul ala cu litere mari si ingrosate suna ca o obligatie.
Cu litere normale nu puteai sa scrii ?
Si eu sunt de acord ca e o obligatie - una pe care ar trebui sa o simti singur. Eu chiar am insistat de cateva ori pentru echipament pe care dive shop-urile locale nu il aduceau, si am luat din afara doar cand am considerat ca local nu am nici o sansa. Sunt dispus sa accept chiar un pret mai mare, mai ales ca din cate am observat nimeni nu exagereaza cu profiturile; ce e interesant este ca uneori magazinele locale chiar au preturi mai bune, deci nici macar pretul mai bun pe internet nu e o scuza.
Revenind la motive - da, putem cumpara cu totii de pe internet, dar daca am face asta, magazinele locale ar da faliment. Si atunci, ce vom face cand vom avea nevoie de service sau suport? Ne chinuim sa mergem afara, suparati ca nu avem la cine sa apelam local, fara sa ne gandim ca magazinele locale au disparut chiar din cauza noastra. Ca sa nu mai zic ca avem nevoie de incarcari de aer; magazinele locale au compresoare si ne incarca buteliile, dar nu pot trai doar din asta.
Dupa cum am spus in alt thread, mi-am cumparat recent furtune Miflex de pe internet. Asta dupa ce am insistat pe la magazinele pe care le frecventez sa le aduca ei (dar din diferite motive nu s-a putut). Vineri am primit un telefon prin care unul din aceste magazine ma anunta ca au devenit reprezentanti Miflex - mi-a parut rau ca au intarziat cu doar o saptamana, fara sa imi fi spus de intentie dinainte, si le cumparasem deja (si culmea, din cate mi-au spus, le-as fi cumparat la acelasi pret). Dupa intamplarea asta am apreciat cu atat mai mult faptul ca montarea lor la acelasi magazin a fost "din partea casei", desi nu le cumparasem de la ei.
In concluzie, e un efort mic sa cumparam local, dar, pentru cei dintre noi care facem scufundari si aici, nu doar pe afara, merita din plin.