brevete CMAS

Informatii despre cursurile organizate de SCUBADIVER.RO CENTER

Moderator: scubadiver.ro

cpraji
Junior

Post by cpraji »

Referitor la CMAS.....

Este o confederatie care recunoaste anumite foruri afiliate la ea atat timp cat aceste foruri platesc o cotizatie. In Romania s-a intamplat unrmatoarea chestie, s-a inregistrat o Asociatie a Scafandrilor Profesionisti prin anii 90 care a platit o cotizatie la CMAS. Din ea faceau parte intr-adevar acesta anita si visinescu. Initiator a fost un anume domn Constantin. Dupa o perioada nu au mai platit cotizatia la CMAS si nu i-au mai recunoscut.

Ce se intampla cu brevetele ?

Eu personal am fost in Grecia la Porto Karras si mi-a fost recunoscut brevetul. Ce inseamna a-ti fi recunoscut brevetul ? Brvete se dau si pe genunchi. Depinde ce anume vrei sa faci acolo. Daca este nevoie de o scufundare la mare adancime sau cu un grad ridicat de dificultate (drift diving, curenti sau wrek diving) atunci oamenii aia vor sa stie cu cine intra in apa. Deci ai nevoie de experienta.
Chestia cu brevetele CMAS este o tampenie, au termen de valabilitate. E absurd. Odata ce stii sa te scufunzi, nu mai uiti niciodata, e ca mersul pe bicicleta sau sofatul daca vreti. Parerea mea este sa va certificati NAUI sau PADI. Sunt valabile forever si recunoscute everiwhere. Pe certificarile NAUI sau PADI se pune accent pe individ si nu pe cotizatia platita de organizatia din care face el parte.

Praji
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

ai perfecta dreptate, dar trebuie avut si unde se obtine brevetul, pot apare surprize!
scaf
Senior

Post by scaf »

cpraji wrote:Referitor la CMAS.....

Este o confederatie care recunoaste anumite foruri afiliate la ea atat timp cat aceste foruri platesc o cotizatie. In Romania s-a intamplat unrmatoarea chestie, s-a inregistrat o Asociatie a Scafandrilor Profesionisti prin anii 90 care a platit o cotizatie la CMAS. Din ea faceau parte intr-adevar acesta anita si visinescu. Initiator a fost un anume domn Constantin. Dupa o perioada nu au mai platit cotizatia la CMAS si nu i-au mai recunoscut.

Ce se intampla cu brevetele ?

Eu personal am fost in Grecia la Porto Karras si mi-a fost recunoscut brevetul. Ce inseamna a-ti fi recunoscut brevetul ? Brvete se dau si pe genunchi. Depinde ce anume vrei sa faci acolo. Daca este nevoie de o scufundare la mare adancime sau cu un grad ridicat de dificultate (drift diving, curenti sau wrek diving) atunci oamenii aia vor sa stie cu cine intra in apa. Deci ai nevoie de experienta.
Chestia cu brevetele CMAS este o tampenie, au termen de valabilitate. E absurd. Odata ce stii sa te scufunzi, nu mai uiti niciodata, e ca mersul pe bicicleta sau sofatul daca vreti. Parerea mea este sa va certificati NAUI sau PADI. Sunt valabile forever si recunoscute everiwhere. Pe certificarile NAUI sau PADI se pune accent pe individ si nu pe cotizatia platita de organizatia din care face el parte.

Praji
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: pe asta nu o stiam !!!!!!!
Sispus

Post by Sispus »

Good news
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

where?
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Si daca ai un brevet NAUI, cand ajungi intr-o baza in Croatia de ex trebuie mai intai sa platesti o scufundare de verificare (pe bani tai). Sa se convinga astia ca sti sa te scufunzi.
Dupa aceea iti dau un permis si poti face scufundarile. Pana la urma daca ai obtinut un brevet este normal sa sti cate ceva din scufundari.
Aiureala vine ca totul este be banii tai. Cu tot cu brevet in buzunar.
Bla bla bla
VALI
Veteran

Post by VALI »

dell ser
dezvolta please....:):):)
sunt convins ca ai ce povesti....
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
VALI
Veteran

Post by VALI »

ce ash vrea sa stiu:
1. unde ai fost anume in croatzia? [pana la urma tot in KRK?]
2. unde este divepoint? [in ce statiune]
3. cat a costat scufundarea de verificare si in ce conditii a fost facuta? [locatzie eventual]
4. in ce locuri te-ai scufundat pe durata concediului?
5. exista magazine cu accesorii?...daca da....unde?
6. ai avut scuba buddy ?
daca imi mai vin in minte mai intreb :):):)
ccir2a
Junior
Numar de scufundari: 201-1000

Re: brevete CMAS

Post by ccir2a »

Buna ziua tuturor, CMAS nu a fost cumparat de nimeni pentru ca nu se poate cumpara de fapt. CMAS este o confederatie de federatii nationale deci imposibil de cumparat.
ccir2a
Junior

Post by ccir2a »

Buna tuturor, o mica intrebare!

Unde se pot obtine in tara brevete CMAS? Nu am gasit nimica de asa ceva, celelalte nu ma intereseaza din pacate.
codrea
Senior
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI OWD, NAUI AOWD, NAUI RESCUE & FIRST AID in curs

Post by codrea »

Din cate stiu eu la Constanta la Oceanic Club exista scafandri certificati CMAS.
Image
Nu fac reclama pentru alta certificare aici pentru ca, personal, cred ca NAUI-ul facut in Romania e mult mai bun decat orice altceva facut in vacante afara.
In schimb, am avut ocazia sa-l cunosc pe Razvan Popescu Mirceni, Directorul clubului, care este un om deosebit. Iar despre club si activitatile desfasurate puteti citi singuri pe linkul pe care l-am dat.
Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des...
ccir2a
Junior

Post by ccir2a »

Sint de acord cu tine ca NAUI e foarte bun. Din pacate am nevoie pentru o un amic si unde vrem sa ne scufundam NAUI nu e recunoscut la fel ca si PADI dealtfel, adica nimica din WRSTC.
La Oceanic Club fac si cursuri?
Cu parere de rau dar in anumite tari europene PADI, NAUI si celelalte sisteme americane nu sint recunoscute decit cu un CMAS * care nu iti da prerogativele brevetului decit de debutant ceea ce face ca nu poti depasi 20m si fara autonomie.

codrea wrote:Din cate stiu eu la Constanta la Oceanic Club exista scafandri certificati CMAS.
Image
Nu fac reclama pentru alta certificare aici pentru ca, personal, cred ca NAUI-ul facut in Romania e mult mai bun decat orice altceva facut in vacante afara.
In schimb, am avut ocazia sa-l cunosc pe Razvan Popescu Mirceni, Directorul clubului, care este un om deosebit. Iar despre club si activitatile desfasurate puteti citi singuri pe linkul pe care l-am dat.
Principe76
Senior
Certificare/acreditare: PADI AOWD

Post by Principe76 »

Cu parere de rau dar in anumite tari europene PADI, NAUI si celelalte sisteme americane nu sint recunoscute decit cu un CMAS * care nu iti da prerogativele brevetului decit de debutant ceea ce face ca nu poti depasi 20m si fara autonomie.

Poti sa ne spui si care sunt tarile unde nu este recunoscut Padi ? sau Naui? Recunosc ca nu am mai auzit pana acum..
"From birth, man carries the weight of gravity on his shoulders... But man has only to dive beneath the surface and he is free." - J.Y. Cousteau
codrea
Senior
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI OWD, NAUI AOWD, NAUI RESCUE & FIRST AID in curs

Post by codrea »

http://www.oceanic.ro
sorry, am pus linkul ca imagine:D
cred ca momentan site-ul e cazut, dimineata mergea.
suna la ei si intreaba-i
Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des...
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

Iti spun eu, e vorba de Franta. Se gandea cineva ca poate fi vorba de altcineva decat francezii ultranationalisti? Evident, si la capitolul scufundari trebuiau sa fie mai cu motz decat tot restul lumii. Si cum sistemul lor de brevetare s-a dovedit ineficient, si-au fortat compatriotii prin lege sa adere la CMAS, ca alftel ramaneau fara adepti.
Se mira careva? :)))
Post Reply