VAND DIVE COMPUTER FOLOSIT ATMOS 1 putin folosit

Echipamente de scufundare sh - mica publicitate

Moderator: scubadiver.ro

BEBE
Veteran

Sal din Brasov

Post by BEBE »

atentie la calcul sau tabel presiunea partiala 5,3 bari nu corespunde la 58 m !!!!!!!!! pare rau

BEBE
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Hai sa zic si io ceva ca nu ma pot retine

Pericolul unor scufundari de adancime este reprezentat in principal de ... oxigen.
S-a ajuns la concluzia ca o presiune partiala de 1.4 (de luat in calcul ) si respectiv 1.6 ( in palier,fara efort) este o limita maxima pe care nu este bine sa o depasesti.
Consecintele sunt reprezentate de toxocitatea la nivelul sistemului nervos central care debureaza BRUSC (a se citi, forte brusc, nici nu iti dai seama ce te-a "lovit")fara semne premonitorii, constand in convulsi urmate frecvent de inec.

Pentru scufundari de adancime se folosesc amestecuri de gaze in care procentul de oxigen scade ( mai putin de 21 % )
Pentru a scadea si efectul narcozei cu azot se reduce si procentul acestuia. amestecul se imbogateste cu gaze inerte in procesul de respiratie si care au molecula mica (foarte important in procesul de decompresie).

Efectul azotului asupra corpului este asemantor cu cel al anesteziei fara a se cunoaste foarte bine mecanismul de acctiune. Numit si "betia adacurilor"

Sper ca nu am batut prea mult campii.
Bla bla bla
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Recomandarea sincera... mergi la un curs. Inainte de "recorduri" este mai implortanta sanatatea ta.
Bla bla bla
dan
Senior
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: naui-ssi

profundimetru

Post by dan »

are careva un profundimetru de vanzare nu prea sofisticat?so second hand danfil70@yahoo.com
dell_ser
Moderator

Post by dell_ser »

Daca trebuie am sa exemplific felul in care acctioneaza anestezicul in organism Ma refer aici la cele locale si nu generale.
Deh ce sa faci... meseria.
Bla bla bla
Nautilius
Veteran

Post by Nautilius »

Draga Dell, daca tot nu a inteles efectul, il poti invita la o sedinta la cabinet si ii aplici o anestezie locala, .... mai concret...o simulare in conditii deosebite! :))
ape limpezi!!! ...
Undersea
Junior

Re: Sal din Brasov

Post by Undersea »

BEBE wrote:atentie la calcul sau tabel presiunea partiala 5,3 bari nu corespunde la 58 m !!!!!!!!! pare rau

BEBE

Eu am vorbit despre presiunea partiala a azotului din tesuturi cand gazul de respirat este aer.
La presiunea de 1 bar avem 0,79 bari azot si 0.21 bari oxigen.
Daca inmultesti 0.79 bari cu presiunea absoluta a gazului din tesuturi la adancimea de 58m (6.8 bari) iti da 5,37 bari presiune partiala azot.
Deci......corect.
DEEP SEA DIVERS
It's not just an adventure.......
It's a job.
Post Reply