Incepator in snorkeling, cum si incotro?
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
sfatul meu este sa faci skin diving inainte de scubba diving
shi vorbesc foarte serios
cea mai mare calitate a unui scuba diver este aceea de a considera apa un element dureros de placut
daca te simti confortabil in apa, daca nu iti e frica de ea, iti va fi mult mai ushor sa te concentrezi la adevaratele taskuri ale scubadiving-ului
shi parerea mea ar fi ca skin-divingul te pregateshte din plin in acest sens
in ceea ce priveste locatzii de scufundari in grecia, cel mai frumos a fost la Cap Sunion [partea cea mai de sud a greciei continentale]
apoi inca un loc foarte frumos...insula Poros
cauta in general locurile neumblate
anul trecut am fost in croatzia shi am fost de departe mai multumit de toate conditiile
CINE MERGE LA VARA IN CROATZIA????
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
shi vorbesc foarte serios
cea mai mare calitate a unui scuba diver este aceea de a considera apa un element dureros de placut
daca te simti confortabil in apa, daca nu iti e frica de ea, iti va fi mult mai ushor sa te concentrezi la adevaratele taskuri ale scubadiving-ului
shi parerea mea ar fi ca skin-divingul te pregateshte din plin in acest sens
in ceea ce priveste locatzii de scufundari in grecia, cel mai frumos a fost la Cap Sunion [partea cea mai de sud a greciei continentale]
apoi inca un loc foarte frumos...insula Poros
cauta in general locurile neumblate
anul trecut am fost in croatzia shi am fost de departe mai multumit de toate conditiile
CINE MERGE LA VARA IN CROATZIA????
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Adi, poti incerca linistit si scuba. Vei avea ocazia sa inveti totul corect. Sa nu traiesti cu impreisa ca nu sunt practicanti care nu stiu sau nu respecta elementele de baza cand practica scuba!!!! Daca vei invata ceva gresit la inceput, asa vei merge pana la capat. In acest nu trebuie sa exist eorgolii, ambitii sau ..treibilism, care din pacate il poti intalni destul de des in ultima perioada!!! deci, daca ai ocazia si iti permiti, incepe lejer un curs de scuba si vei invata tot de al inceput. sa nu ai impresia ca snorkelingul nu este lipsit de riscuri, ori daca le neglijezi ... pot fi in dezavantajul tau!
iar la snorkeling....in principiu cand ai antrenament, trebuie sa parcurgi lejer o distanta de aproximativ 3 km, iar de apnee, nu mai vb!
Dar in final este doar un sfat, in ideea ca ai dori cu adevart sa inveti ceva!..corect
iar la snorkeling....in principiu cand ai antrenament, trebuie sa parcurgi lejer o distanta de aproximativ 3 km, iar de apnee, nu mai vb!
Dar in final este doar un sfat, in ideea ca ai dori cu adevart sa inveti ceva!..corect
- VALI
- Veteran
am fost in croatia
este adevarat
2 persoane [eu shi sotia mea] pe un termen de 7 zile asta a facut 1000 de euro
in aceshti bani au intrat:
- cazarea [tot etajul unei case, adica living, dormitor, baie, bucatarie shi balcon - COMPLET UTILATE]
- tot ce a insemnat mancare pe parcursul celor 7 zile
- toata benzina pe parcursul deplasarii adica aprox 3000 de km [am fost cu auto personal]
- cadouri [nu ne-am dat in barci la cap. asta da am reushit sa multumim familia]
- o zi de scufundare in regim de scubadiving [50 de euro]
- excursie cu glassboat [20 euro]
- intrari la diverse muzee, etc
dat fiind faptul ca nu aveam brevet la vremea aceea, am luat cel mai simplu program "discovery"
ceilalti au mers in peshteri la 30-35 m adancime...eu am fost cu instructorul lipit practic de mine pana la numai 15 m
foarte putini din cei care s-au scufundat shi aveau brevet se puteau scufunda liber pana la adancimea de 4 metrii [frustrant nu?]
iar din acest an am shi eu brevet :d
este adevarat
2 persoane [eu shi sotia mea] pe un termen de 7 zile asta a facut 1000 de euro
in aceshti bani au intrat:
- cazarea [tot etajul unei case, adica living, dormitor, baie, bucatarie shi balcon - COMPLET UTILATE]
- tot ce a insemnat mancare pe parcursul celor 7 zile
- toata benzina pe parcursul deplasarii adica aprox 3000 de km [am fost cu auto personal]
- cadouri [nu ne-am dat in barci la cap. asta da am reushit sa multumim familia]
- o zi de scufundare in regim de scubadiving [50 de euro]
- excursie cu glassboat [20 euro]
- intrari la diverse muzee, etc
dat fiind faptul ca nu aveam brevet la vremea aceea, am luat cel mai simplu program "discovery"
ceilalti au mers in peshteri la 30-35 m adancime...eu am fost cu instructorul lipit practic de mine pana la numai 15 m
foarte putini din cei care s-au scufundat shi aveau brevet se puteau scufunda liber pana la adancimea de 4 metrii [frustrant nu?]
iar din acest an am shi eu brevet :d
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Corect, dar nu este suficient sa ai brevet, mai trebuie sa ai si aptitudini reale..de aceea a avut grija sa le limiteze adancimea de scufundare. Asa se intampla la orice baza de scufundare, ori daca acei indivizi nu au respectat instructiunile era si normal sa fie consemnati la o asemnea adancime. Sunt multi care face o mare confuzie, a practica scuba inseamna foarte mult, ori a avea actiuni teribiliste si a nesocoti instructiunile date, nu face decat sa puna ... in pericol viata altora, nu doar a lui. De aici si severitatea cu care este tratat acest sport in toate bazele de scufundari. Deci ape limpezi si pe curand!
Povest edin experinta personala.
La o scufundare pe la Costinesti. Eu, un prieten si Un tip declarat sef de trib ( nu am sa dau numele) oricum nu are importanta. De un egoism, teribilism nu stiu dar cu siguranta iresponsabil.
Shafutul asta uita de noi si o lua pe campii. Nu facea nici un efort sa fim o echipa. De atunci eu sunt shefu si prietenul meu partenerul de scufundare. Nu pleaca de langa mine nici 2 min fara sa stiu. Daca echipa este din 3 cel venit poate fi sef dar daca nu respecta regulile este pe cont propriu ca noi ne vedem unul de altul.
La o scufundare pe la Costinesti. Eu, un prieten si Un tip declarat sef de trib ( nu am sa dau numele) oricum nu are importanta. De un egoism, teribilism nu stiu dar cu siguranta iresponsabil.
Shafutul asta uita de noi si o lua pe campii. Nu facea nici un efort sa fim o echipa. De atunci eu sunt shefu si prietenul meu partenerul de scufundare. Nu pleaca de langa mine nici 2 min fara sa stiu. Daca echipa este din 3 cel venit poate fi sef dar daca nu respecta regulile este pe cont propriu ca noi ne vedem unul de altul.
Bla bla bla
Ai dreptate, ...dar din aceste situatii avem decat de invatat. Eu...din cauza unui acest gen de iresponsabil era sa o patesc rau de tot si de aceea nu am curaj sa ma las pe mana oricui. Chiar daca ar fi scufundare de noapte sau de zi!!!...acum am reusit sa ma orientez cu cine as avea curaj. Conteaza foarte mult sa te bazezi in orice impreujurare pe cel de langa tine.
Individualismul, egoismul si ...teribilismul ..nu au ce cauta in acest sport. Sa pui in pericol viat acelui de lang atine sau ....sa te trezesti ca iti face probleme sub apa chiar el ... mai bine lipsa. dar...sa fim optimisti!!!!
Individualismul, egoismul si ...teribilismul ..nu au ce cauta in acest sport. Sa pui in pericol viat acelui de lang atine sau ....sa te trezesti ca iti face probleme sub apa chiar el ... mai bine lipsa. dar...sa fim optimisti!!!!
- VALI
- Veteran
fara discutie ca orice scufundare este periculoasa
brevetul ne ofera oportunitatzi.....nu ne trage de maneca sa ne spuna: "mai...ai grija"
in fine
ideea e ca in CROATIA stiu cu exactitate 4 locuri superbe pentru scufundari......
golful svedo marak [sfantul marcu]
stara baska [vechea baska]
insula CRES [aici ar fi doua locatzii cam la 5 km una de cealalta]
brevetul ne ofera oportunitatzi.....nu ne trage de maneca sa ne spuna: "mai...ai grija"
in fine
ideea e ca in CROATIA stiu cu exactitate 4 locuri superbe pentru scufundari......
golful svedo marak [sfantul marcu]
stara baska [vechea baska]
insula CRES [aici ar fi doua locatzii cam la 5 km una de cealalta]
- VALI
- Veteran
aaa
inca ceva
am facut gresheala oracarui incepator in ale turismului pe cont propriu in afara
am mers printr-o agentie anume....nu dau nume ca nu e frumos, dar nu mai fac asha ceva
cand am ajuns acolo [insula KRK] am aflat ca pot face rezervati la 40% din pretul pe care il platisem in tzara
asta e ceva!!!!!!
inca ceva
am facut gresheala oracarui incepator in ale turismului pe cont propriu in afara
am mers printr-o agentie anume....nu dau nume ca nu e frumos, dar nu mai fac asha ceva
cand am ajuns acolo [insula KRK] am aflat ca pot face rezervati la 40% din pretul pe care il platisem in tzara
asta e ceva!!!!!!
hmmm, aicea chiar mi-ai ridicat o sprinceana... nu de alta, dar si eu cred la fel, ne taxeaza agentiile astea de n-avem aer...VALI wrote:aaa
inca ceva
asta e ceva!!!!!!
probabil ca as cauta pe net, devin din ce in ce mai interesat de croatia... vali, da-mi te rog frumos detalii, chiar ma duc cum spui...
repet, doar pentru atit am curaj si sunt pregatit vara asta: snorkel... nu scuba.
sa nu uit! imi trebuie centura lestata sau nu?
- VALI
- Veteran
agentia de care vb se numeshte "atlas"
este pe insula KRK
snorkel e ok
la cat de limpezi sunt apele e o placere.....
centura de lestare iti trebuie numai daca alegi sa te scufunzi cu costum de neopren
acuma la un costum de 5 mm calculezi cam un kg de lest la 10 ale tale
totushi nu este o regula.....
flotabilitatea se verifica in apa mica
te lasi in apa in ciuciuik pana nu mai atingi fundul shi daca apa iti vine cam pana la mijlocul vizorului atunci e destul de ok!
este pe insula KRK
snorkel e ok
la cat de limpezi sunt apele e o placere.....
centura de lestare iti trebuie numai daca alegi sa te scufunzi cu costum de neopren
acuma la un costum de 5 mm calculezi cam un kg de lest la 10 ale tale
totushi nu este o regula.....
flotabilitatea se verifica in apa mica
te lasi in apa in ciuciuik pana nu mai atingi fundul shi daca apa iti vine cam pana la mijlocul vizorului atunci e destul de ok!