Pregatirea echipamentului pentru iernat....

Descopera frumusetea scufundarii cu aparat de respirat autonom

Moderator: dell_ser

Post Reply
Mr_Bert
Senior

Pregatirea echipamentului pentru iernat....

Post by Mr_Bert »

Pentru cei care sunt mai vechi in domeniu, am si eu o intrebare: care sunt recomandarile voastre in ceea ce priveste conservarea echipamentelor de scufundare pe timpul iernii (masuri preventive, solutii de protejare si curatare, metode de pastrare si depozitare, etc).
Multumesc anticipat.

PS: Mai scrieti si voi un mesaj....ceva.....sa mai citim si noi de una de alta !
Rares78
Veteran

Re: Pregatirea echipamentului pentru iernat....

Post by Rares78 »

cred ca cea mai buna metoda e sa il tii la apa..pana da inghetu`...asa ca hai intre craciun si revelion sa bagam una..ce ziceti?
Ba! Decat sa-ti fie rau mai bine sa iti fie bine!
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

Hai sa bagam :D. Vreau sa testez regulatorul pe care tocmai mi l-am luat. Nu pot decat sa fiu de acord cu metoda propusa de mrbert.
divefilm
Veteran
Numar de scufundari: peste 1000
Certificare/acreditare: Instructor NAUI#48313

Post by divefilm »

Dragi colegi echipamentul de scufundare se păstrează pe perioada când nu se folosește după cum urmez:

- ABC: se spală cu apa dulce și se usucă într-un loc ferit de razele soarelui .
- Masca, tubul și labele se dau cu pudra de talc și se pun într-un sac special și se păstrează într-o poziție care nu deformează forma labelor, se păstrează într-o încăpere uscata unde temperatura minima este de 20 grade Celsius. .
- Costum, cagula, botoși, mânușile: se spală cu apa dulce și șampon pentru neopren după ultima folosire si se usucă într-un loc ferit de razele soarelui .
- Costum, cagula, botoși, mânușile: se așează pe un umeraș special și se păstrează într-o încăpere uscata unde temperatura minima este de 20 grade Celsius.
- Pe vremuri când nu existau costume de scafandru cu tricot pe ambele fete pentru a nu îmbătrâni neoprenul se pudra costumul cu talc și se introduceau în saci speciali.
- Vesta BCD se spală cu apa dulce la interior se introduce soluție de dezinfectare apoi se clătește bine la interior, exterior.
- Se golește balonul de apa
- Se usucă într-un loc ferit de razele soarelui și se păstrează într-o încăpere uscata unde temperatura minima este de 20 grade Celsius.
- Regulatorul se spală cu apa dulce se usucă într-un loc ferit de razele soarelui și se păstrează într-o încăpere uscata unde temperatura minima este de 20 grade
- Regulatorul după 100 de ore de funcționare sau un an de zile se duce la Service și se înlocuiesc tote piesele din cauciuc si se fac toate reglajele pentru o buna funcționare.
- Butelia se duce la un Service sa fie verificata dacă are condens în ea.
- Se spală exterior cu apa dulce se usucă și se păstrează într-o încăpere uscata unde temperatura minima este de 20 grade Celsius în poziție verticala cu presiune în ea 30bar
Post Reply