este interzisa scufunarea in lacuri de acumulare?

Descopera frumusetea scufundarii cu aparat de respirat autonom

Moderator: dell_ser

Post Reply
rescuediver
Junior

este interzisa scufunarea in lacuri de acumulare?

Post by rescuediver »

ma intereseaza daca exista o legislatie care sa interzica scufundarile in lacurile de acumulare(ma intereseaza zona ardealului)si cine ar avea dreptul sa te ia la intrebari.am mai fost dar numai pt cautare - recuperare si atunci nu te ia nimeni la intrebari.
VALI
Veteran
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Re: este interzisa scufunarea in lacuri de acumulare?

Post by VALI »

si pe mine m-ar interesa dpdv freediving
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
peret
Veteran
Numar de scufundari: 201-1000
Certificare/acreditare: PADI
IANTD
CMAS

Post by peret »

Stie careva care sint regulile in Romania?
Te poti scufunda oriunde si oricind sau exista ceva reguli/legislatii in care sint descrise conditiile?
Sint tare interesat de o asemenea informatie.
evic29
Veteran
Certificare/acreditare: nase owd

Post by evic29 »

in afara de cele care sunt puncte strategice de apa potabila
sunt restrictii de scufundare legale ?
zenno
Junior

Post by zenno »

salutare natiune

mam interesat la cineva din Osorhei care e pescar si mereu e sus la baraj, zicea k
cel mai in masura sa va raspunda e chiar cei care se ocupa de lacurile de acumulare ,
presupun ca cineva de acolo ar trebui sa stie care sant regulile, sau chiar daca nu se stie, tot ar trebui acele
persoane sa fie anuntate ca vreti sa faceti scufundari in zona,nu cumva sa aiba programata
o scadere a apei prin baraj si sa fiti luati de curentii de apa.in trest nu cred k ar fi alte restrictii.

ne mai vedem...

apropo daca o sa mearga cineva la scufundari la barajele care sant pe Crisul Repede de la Alesd la Oradea
il rog mult sa ia legatura cu mine.mersi anticipat
-In fiecare dimineata ma uit la topul celor mai bogati oameni ai lumii......daca nu sunt acolo, plec la munca! Hahaaa...

Do it ,or die!
peret
Veteran
IANTD
CMAS

Post by peret »

zenno wrote:salutare natiune

mam interesat la cineva din Osorhei care e pescar si mereu e sus la baraj, zicea k
cel mai in masura sa va raspunda e chiar cei care se ocupa de lacurile de acumulare ,
presupun ca cineva de acolo ar trebui sa stie care sant regulile, sau chiar daca nu se stie, tot ar trebui acele
persoane sa fie anuntate ca vreti sa faceti scufundari in zona,nu cumva sa aiba programata
o scadere a apei prin baraj si sa fiti luati de curentii de apa.in trest nu cred k ar fi alte restrictii.

ne mai vedem...

apropo daca o sa mearga cineva la scufundari la barajele care sant pe Crisul Repede de la Alesd la Oradea
il rog mult sa ia legatura cu mine.mersi anticipat

Hehe...un Oradea temerar. Eu ajung in August in Oradea...dar nu prea cred ca merita balaceala in baraje...oricum daca ajungi sa te balacesti acolo sa postezi niste poze de la activitate ca sa ne facem si noi o idee. Merci!
zenno
Junior

Post by zenno »

peret wrote:

Hehe...un Oradea temerar. Eu ajung in August in Oradea...dar nu prea cred ca merita balaceala in baraje...oricum daca ajungi sa te balacesti acolo sa postezi niste poze de la activitate ca sa ne facem si noi o idee. Merci!
mda..de balacit ma balacesc eu de cate ori am ocazia,dar numai simplu inot de racorealasi ceva apnee,muncesc in Urvind,iar apa barajului de la Tileagd e la 200 m de mine...de scufundari nu poate fi vorba din lipsa de echipament si de brevet...momentan inka visez la asa ceva din pacate,dar asta nu`i un capat de lume...inca.promit si poze cu zona respectiva

apropo ,pe tot internetu asta nu se gaseste o legislatie cu asa ceva?cred k am peste 10 ore de search ,dar ..ghinion

Peret ,daca tot ajungi la Oradea,am putea sa ne vedem la o bere? esti invitatul meu:D
-In fiecare dimineata ma uit la topul celor mai bogati oameni ai lumii......daca nu sunt acolo, plec la munca! Hahaaa...

Do it ,or die!
rey
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by rey »

normal legislatia spune ca nu ai voie fiindca sint obiective startegice nu cumva sa pui bomba la temelie, oricum in zomna barajului luati-va gindul la asa ceva se poate mai acana olecuta :lol: pe la coada lacului , am vrut sa ma scufund la lacul CINCIS am vb cu primarul satului de care apartinea lacul si mi-a zis ca ca din partea lui nici o problema sa-i dau drumu, a vorbit dinsul cu apele romane fiindca de ei apartine tot ce inseamna lac (care nu e privatizat, dar barajul nu se privatiza niciodata) si avem acceptul lor , problema este ca din cauza ploilor este inca foarte tulbure si am renuntat sa merg pina acolo. duminica trecuta am fost pina la PALTINU linga Campina si la fel apa tulbure nu vedeai nimic ,asa ca mai asteptam sa se limpezeasca
peret
Veteran
IANTD
CMAS

Post by peret »

zenno wrote:
peret wrote:

mda..de balacit ma balacesc eu de cate ori am ocazia,dar numai simplu inot de racorealasi ceva apnee,muncesc in Urvind,iar apa barajului de la Tileagd e la 200 m de mine...de scufundari nu poate fi vorba din lipsa de echipament si de brevet...momentan inka visez la asa ceva din pacate,dar asta nu`i un capat de lume...inca.promit si poze cu zona respectiva

apropo ,pe tot internetu asta nu se gaseste o legislatie cu asa ceva?cred k am peste 10 ore de search ,dar ..ghinion

Peret ,daca tot ajungi la Oradea,am putea sa ne vedem la o bere? esti invitatul meu:D
Mesaj pe Private...
Post Reply