Grecia?

Locuri in care v-ati scufundat, date, descrieri, impresii.
Principe76
Senior
Numar de scufundari: 51-100
Certificare/acreditare: PADI AOWD

Grecia?

Post by Principe76 »

Grecia? Am "pregatita" o iesire in Zakynthos in mai. Ceva sfaturi? Diving places? Nu m-am mai scufundat in Grecia pana acum...Ce costum sa am? Am unul de 3 mm dar mi-e teama ca e cam subtire...Any advice, pls...
"From birth, man carries the weight of gravity on his shoulders... But man has only to dive beneath the surface and he is free." - J.Y. Cousteau
Alph0nse
Junior

Re: Grecia?

Post by Alph0nse »

Io am fost prin septembrie in Thassos. Fara bilet, intr-un weekend care s-a prelungit si saptamana urmatoare. 15 euro cazarea pe noapte, papa ieftina, etc. Nu ma asteptam sa gasesc conditii asa bune. Sunt centre de scufundari sa umpli buteliile, de preferat sa iti iei de acasa tot, ca echipamentele de inchiriat sunt cazaturi.
Marea foarte curata, vizibilitate excelenta, flora si fauna bogate, pesteri subacvatice, intr-un cuvant tot ce trebuie pentru scufundari de placere.
Peste costumul ala de 3 mm ar fi bine sa iei o jacheta, sa nu ai surprize. Eu sunt mai friguros, primavara si toamna pun 5 mm, ca mai am si cateva hernii de disc.
Andacio
Senior

Post by Andacio »

Ok , insula Zakinthos pentru mine e una din cele mai frumoase insule din Grecia ,am fost acolo de foarte multe ori .Din pacate ,nu am facut scufundari (cu buteliii) ci numai free diving. Dar o sa ai de unde alege referitor la diving places si la centre de scufundare .
Din punct de vedere al costumului ,personal as alege ceva de 5 mm pentru a fi sigur ca nu imi distrage frigul atentia pe sub apa . Dar bineinteles ca depinde de la om la om . Voi ,cei care faceti scufundari in Romania sigur sunteti invatati cu temperaturi joase ,ceea ce pe aici nu prea avem parte . Ca sa intelegi ,eu iarna asta am mers aproape saptamanal si minima apei a fost 15 grade celsius.
Preturile in Zakinthos sunt normale,conditiile sunt bune ,iar locurile sunt magnifice. http://www.diving-center-turtle-beach.c ... _sites.php

Am gasit si niste preturi ...sper sa ajute http://www.diving-center-turtle-beach.c ... _sites.php
http://www.eurodivers.nu/prices/boat-dive-prices.html
http://www.stnicksdiving.com/prices.html
http://www.zanteisland.com/html/italian ... nglese.htm
Principe76
Senior
Certificare/acreditare: PADI AOWD

Post by Principe76 »

Mersi mult!

Intre timp am gasit si varianta Paros (sunt indragostiti de insula asta de ceva vreme) sau Antiparos ("peste drum" de Paros). Sincer ma gandeam chiar la un semi-dry de 7 mm! (ma gandesc ca il folosesc si la Marea Neagra sau in Austria - aici locuiesc in timpul saptamanii)

Inca o data multumesc de sfaturi si de linkuri.
"From birth, man carries the weight of gravity on his shoulders... But man has only to dive beneath the surface and he is free." - J.Y. Cousteau
Andacio
Senior

Post by Andacio »

Principe76 wrote:Mersi mult!

Intre timp am gasit si varianta Paros (sunt indragostiti de insula asta de ceva vreme) sau Antiparos ("peste drum" de Paros). Sincer ma gandeam chiar la un semi-dry de 7 mm! (ma gandesc ca il folosesc si la Marea Neagra sau in Austria - aici locuiesc in timpul saptamanii)

Inca o data multumesc de sfaturi si de linkuri.
Nu ai pentru ce ! Daca inca nu te-ai hotarat exact cu insula sa stii ca ai foarte multe variante. Cauta un pic pe net despre Kefalonia care este chiar langa Zakinthos http://www.travel-to-kefalonia.com/

Este si asta o insula grozava ! Mai ales ca are un lac intr-o pestera care e super ..super fain de facut scufundari acolo ! Stai sa vad vreo fotografie de la niste prieteni de ai mei .. Image

Image

Image

Image

Image

Image
http://www.youtube.com/watch?v=axaAWVqr ... re=related
Ciocanul
Veteran

Post by Ciocanul »

Pare spectaculoasa grota de mai sus. Ce zici, poti sa mai dai ceva detalii despre ea?
Poate ajung o data si pe-acolo - deja imi suna bine dupa cum arata in poze.
Andacio
Senior

Post by Andacio »

ciocanul wrote:Pare spectaculoasa grota de mai sus. Ce zici, poti sa mai dai ceva detalii despre ea?
Poate ajung o data si pe-acolo - deja imi suna bine dupa cum arata in poze.
Promit ca o sa caut mai multe detalii despre acest lac . Dar sa stiti ca acolo in zona nu e acest lac neaparat cea mai mare atractie pentru un diver . Exista destul de aproape epava singurului submarin descoperit in Grecia . Bineinteles ca pentru a-l vedea trebuie destula experienta ,acesta fiind la adancimea de 55 m. Dar povestea lui il face foarte ,foarte interesant . Cand s-a scufundat ,a existat si un supravietuitor . Submarinul a fost gasit de Kostas Thoctarides ,unul din cei mai buni scafandri din Grecia pe care se intampla sa il si cunosc personal . O sa va pun acum si un link de pe site-ul acestuia pentru mai multe informatii . http://www.navy.gr/content/index.php?op ... Itemid=107

P.S.: Daca vreunul dintre voi se hotaraste sa vina in Grecia , ar fi bine sa intre in contact cu mine ,pentru sfaturi . :P Deasemeni ,as vrea sa va mai arat un loc bun de scufundat pe care cred ca il voi vedea vara asta in Cypru. E vorba de una din cele mai frumoase epave din lume . Zenovia se numeste . E un vapor cu peste 100 de camioane incarcate la bord si care au ramas intacte . Referitor la subiectul asta o sa va fac un nou topic cand o sa adun mai multe informatii .
VALI
Veteran
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

dupa cum spuneam printr-un alt post pe forum, toamna trecuta am fost in agyos gordis
nu am reushit sa fac in fiecare zi scubadiving, din care cauza am hotarat ca intr-una din zile sa ajung in PALEOCASTRITSA, unde am facut doar freedeiving
am descoperit si acolo o mini-grota si se pare ca tot in aceasta superba locatzie se afla corabia impietrita a lui ulyse, dar la ea nu se poate ajunge decat in scubadiving, pt ca se afla la o dist bunicica de dive-center...
am fost f impresionat de acest loc de scufundari :)
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Andacio
Senior

Post by Andacio »

Poze din Zakinthos ....

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Imagepg
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Mircea
Junior

Post by Mircea »

Imi poate spune cineva unde se fac scufundari in Thassos? Stiu ca pe insula sunt doua cluburi, pe care mi-l recomandati (in conditiile in care voi inchiria echipamentul de la ei)?
In septembrie merg acolo, in special pentru scufundari, si as vrea detalii de la cei care au mai fost.
In functie de zona pentru scufundari voi alege si cazarea...
Multumesc!
Andacio
Senior

Post by Andacio »

eugen
Veteran

Post by eugen »

Andacio, pozele acestea cu pestera m-au dat gata. Am si trecut locul in agenda de vacanta. Te tin la curent! Din pacate eu pot sa-mi iau vacanta doar prin octombrie, noiembrie, da vin pregatita cu costumul uscat, sunt un scafandrel tare friguros... Multumesc de informatii si poze!
adonay
Veteran
Numar de scufundari: 11-50
Certificare/acreditare: NAUI OWD

Post by adonay »

Am fost si eu in Zakynthos anul trecut, dar nu am facut scuba (doar snorkeling) :(

Daca vrei, iti pot arata ce-am vazut eu din insula. Orasul (Zante) mi-a placut foarte mult, iar cel mai mult mi-e dor de salata greceasca preparata de Dimitri (Dimitri's Taverna).
Sorin CONSTANTINESCU
http://matale.ro/trips/
VALI
Veteran
Certificare/acreditare: AOWD NAUI

Post by VALI »

da...cele de la pestera sunt superbe....celelalte insa sunt trase in jos de puhoiul de lume....
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Andacio
Senior

Post by Andacio »

eugen wrote:Andacio, pozele acestea cu pestera m-au dat gata. Am si trecut locul in agenda de vacanta. Te tin la curent! Din pacate eu pot sa-mi iau vacanta doar prin octombrie, noiembrie, da vin pregatita cu costumul uscat, sunt un scafandrel tare friguros... Multumesc de informatii si poze!

Te astept oricand , pot sa te pun in legatura aici cu foarte multi "diveri " care iti pot asigura orice iti trece prin cap . Aaa, si pentru octombrie , noiembrie nu cred ca ai nevoie de costum uscat. De fapt , sa stii ca eu tot anul ma scufund cu wet suit. Niciodata nu mi-a fost asa frig incat sa vreau costum uscat. Dar asta depinde si de la om la om .
Post Reply