povesti
Moderator: dell_ser
povesti
Azi in Marea Rosie am avut vant mare in stramtoarea Tiran. Cand ne spulbera vantul ne e tare frig pe vas. In apa e minunat, sunt inca 25 de grade. Avem interval de suprafata o ora. Costumul meu nu apuca sa se uste. Il asez la prora vasului la soare. Capitanul Ashran mormaie nemultumit, stie ca in zilele cu vant mare recuperarea scafandrilor e o aventura. Mai rau e cu fetele. E greu sa urci pe platforma cu butelia in spate intre clatinaturile valurilor, ai intotdeauna impresia ca cel care e pe platforma iti va cadea in cap. Scafandrii mei sunt multumiti, am vazut o broasca testoasa, dar s-a speriat, saracuta, de flasul aparatului de fotografiat a unui scafandru olandez. Deh, turist, imi zic eu in masca. Mai toate vasele cauta azi adapost in samandurile recifului Jackson. Zilele trecute un cargo a trecut prin stramtoare cu prea mare viteza si a creat un val mai inalt. Mai toate vasele ancorate s-au izbit unele de altele. Eu faceam un curs si mi-a cazut in cap un maldar de prosoape si tricouri. Ma duc acasa sa plimb cainele, beau un ceai cald si ma ascund de vant cu prietenii, la hogeac!
- VALI
- Veteran
- Numar de scufundari: 51-100
- Certificare/acreditare: AOWD NAUI
Re: povesti
mai eugen tu scri f frumos
uite ce ma gandeam eu....incearca sa aduni toate istorisirile acestea intr-un singur thread
in felul acesta ne va fi mai ushor sa le citim
uite ce ma gandeam eu....incearca sa aduni toate istorisirile acestea intr-un singur thread
in felul acesta ne va fi mai ushor sa le citim
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
Buna Vali,
multumesc de incurajarile prietenoase. Marturisesc cu modestie ca nu stiu ce inseamna un thread. As vrea deasemenea sa pun o pozisoara de-a mea langa mesage, ca ale celorlati scafandri, e mai prietenos sa ne vedem, da' nu stiu cum sa fac. Multumesc de ajutor anticipat si ape limpezi!
multumesc de incurajarile prietenoase. Marturisesc cu modestie ca nu stiu ce inseamna un thread. As vrea deasemenea sa pun o pozisoara de-a mea langa mesage, ca ale celorlati scafandri, e mai prietenos sa ne vedem, da' nu stiu cum sa fac. Multumesc de ajutor anticipat si ape limpezi!
- VALI
- Veteran
pai un thread este un topic de fapt
ca sa postezi imagini: pe acest forum nu se pot uploada [posta] imagini in mod direct, insa se pot pune cu link extern
spre exemplu iti faci un cont pe www.photobucket.com si postezi acolo imaginea dorita
ca sa apara si aici iei linkul de sub imaginea postata acolo, cel care e scris in dreptul lui "img", dai copy acolo - paste in postul de aici si gata comedia :p
ca sa postezi imagini: pe acest forum nu se pot uploada [posta] imagini in mod direct, insa se pot pune cu link extern
spre exemplu iti faci un cont pe www.photobucket.com si postezi acolo imaginea dorita
ca sa apara si aici iei linkul de sub imaginea postata acolo, cel care e scris in dreptul lui "img", dai copy acolo - paste in postul de aici si gata comedia :p
...they say scuba-divers go into the deep to look arround...and the free-divers to look into themselves...
- dhalba
- Junior
- Numar de scufundari: 11-50
- Certificare/acreditare: NAUI OWD
intri pe "User Control Panel" - "Profile" - "Edit avatar" apoi in dreapta ai browse si iti alegi o poza din computer. iar la final submitt.
Mai intai, insa, trebuie sa o faci de maxim 80 pixeli largime si 100 inaltime (cel mai simplu o deschizi si editezi cu photo editorul din windows).
Succes !
si asteptam povestiri in continuare
Mai intai, insa, trebuie sa o faci de maxim 80 pixeli largime si 100 inaltime (cel mai simplu o deschizi si editezi cu photo editorul din windows).
Succes !
si asteptam povestiri in continuare
- VALI
- Veteran
aaaa
greseala mea
nu mi-am dat seama ca la avatar te referi....acela se poate posta direct cum spune dhalba mai sus
eu ma refeream la postatul de imagini in post....scuzeeeee!!!!!
greseala mea
nu mi-am dat seama ca la avatar te referi....acela se poate posta direct cum spune dhalba mai sus
eu ma refeream la postatul de imagini in post....scuzeeeee!!!!!
Multumesc mult! Sunteti niste baieti pe cinste!
- scubamario
- Veteran
Frumoase povestiri!
Mai vrem,ne mai alina dorul de mare si de soare.
Mai vrem,ne mai alina dorul de mare si de soare.
Chiar imi face placere sa iti citesc povestioarele. Foarte frumoase ! aaa... mai asteptam si altele
Moris
De cateva luni am dibuit un peste de piatra (Stonefish - Synanceia verrucosa) in scorbura unui recif in Near Garden. L-am botezat Moris. De marimea unui godac gras, Moris arata de parca s-ar fi tavalit in deseurile spurcate ale unui canal, e acoperit tot de paraziti si spurcaciuni. Proportiile capului lui fac jumatatea corpului, se subtiaza brusc si se termina cu o coada-inotatoare ce sta ascunsa, in pozitie de repaus, sub abdomen. Cand inoata, si-o misca ca pe o lopatica in dreapta si-n stanga. Inotatoarele laterale sunt mici, striate. Ochii lui sunt bulbucati, sus pe asa zisa frunte, are o barbie grasana si gura lui are colturile intoarse in jos ca un semn de mare dispret pentru tot ceea ce se misca in jurul lui. Spre marea mea surprindere, am vazut odata cand si-a deschis larg gura ca nu are dinti si ca gura lui se termina ca stransoarea unei pungi. Am citit ca pielea lui e acoperita de tepi veninosi, bine ascunsi in balariile de pe corpul lui. N-as fi crezut ca Moris poate inota atat de repede, se taraie pe nisip in salturi mici, hop, hop, hop. Isi face siesta cate-o saptamana in scorbura lui dupa care dispare nu stiu unde si iar apare dupa o saptamana. Nu pare nicidecum deranjat de flashurile aparatelor foto ale scafandrilor mei. Isi zice probabil: pestiocii astia mari oricum n-au cum sa ma vada. E tare simpatic in uratenia lui.
Acum am pus o poza de-a lui la centru si le zic scafandrilor ca mergem sa-i facem o vizita lui Moris.
Acum am pus o poza de-a lui la centru si le zic scafandrilor ca mergem sa-i facem o vizita lui Moris.
Primavara marina
Primavara e frumoasa peste tot. In aceasta parte a Egiptului ea
dureaza doar doua saptamani. Se face cald dintr-o data, temperatura
apei urca cu doua grade, vanturile turbate se retrag in inima
desertului si valurile fug spre Sud. Simti dintrodata ca nu mai ti-e
frig in neopren dupa 50 de min. Sari direct din incaltarile de iarna,
tenisii, in slapi. Ma astept ca in alte doua saptamani sa ne invadeze
meduzele. Apar peste noapte in numar foarte mare, inotam in supa de
meduze si-mi zic uneori, uite, in linistea asta albastra parca ninge.
E o specie mica, Luminiscent Jellyfish - Pelagica noctiluca, cu
tentalule roze lungi si subtiri. Acestea ne pisca, ne urzica in jurul
gurii si pe maini si ne starpinam toti ca turbati, dar nu ramane nici
o urma cand iesim din apa. O alta specie mica, Warty sea wasp - Tamoya
gargantua, arata ca un cuboid transparent alungit in interiorul
caruia o mica senila palpaie irizatii de curcubeu. Aceasta nu ne pisca
si eu nu ma satur sa ma uit la irizatiile lor. O alta specie, pe care
nu am identificat-o in ghidul pestilor, arata ca un sarpe lung format
din cuburi transparente in interiorul carora dormiteaza niste cilindri
maronii. Pe acestea le poti infasura in jurul gatului ca pe un fular.
Pestisorii galbeni din familia Butterflyfish le mananca cu mare
apetit. Se strang in perechi in jurul unei sarmane meduze si ferfenita
o fac. Apoi dispar dintrodata, peste noapte, asa cum au aparut. Stiu
ca le vom vedea la toamna. In doua saptamani ninge in mare!
dureaza doar doua saptamani. Se face cald dintr-o data, temperatura
apei urca cu doua grade, vanturile turbate se retrag in inima
desertului si valurile fug spre Sud. Simti dintrodata ca nu mai ti-e
frig in neopren dupa 50 de min. Sari direct din incaltarile de iarna,
tenisii, in slapi. Ma astept ca in alte doua saptamani sa ne invadeze
meduzele. Apar peste noapte in numar foarte mare, inotam in supa de
meduze si-mi zic uneori, uite, in linistea asta albastra parca ninge.
E o specie mica, Luminiscent Jellyfish - Pelagica noctiluca, cu
tentalule roze lungi si subtiri. Acestea ne pisca, ne urzica in jurul
gurii si pe maini si ne starpinam toti ca turbati, dar nu ramane nici
o urma cand iesim din apa. O alta specie mica, Warty sea wasp - Tamoya
gargantua, arata ca un cuboid transparent alungit in interiorul
caruia o mica senila palpaie irizatii de curcubeu. Aceasta nu ne pisca
si eu nu ma satur sa ma uit la irizatiile lor. O alta specie, pe care
nu am identificat-o in ghidul pestilor, arata ca un sarpe lung format
din cuburi transparente in interiorul carora dormiteaza niste cilindri
maronii. Pe acestea le poti infasura in jurul gatului ca pe un fular.
Pestisorii galbeni din familia Butterflyfish le mananca cu mare
apetit. Se strang in perechi in jurul unei sarmane meduze si ferfenita
o fac. Apoi dispar dintrodata, peste noapte, asa cum au aparut. Stiu
ca le vom vedea la toamna. In doua saptamani ninge in mare!
- scubamario
- Veteran
Asa arata Tamoya gargantua ?
http://lh4.ggpht.com/_iPwm_--lkWA/RivOG ... G_5202.JPG
http://lh4.ggpht.com/_iPwm_--lkWA/RivOG ... G_5202.JPG
imi pare rau, nu pot sa deschid linkul acesta, nu stiu de ce si pe google nu gasesc imagini. Mai caut!
E din clasa Cubozoa, Carybdeidae, nu ma descurc sa gasesc o poza.
- VALI
- Veteran